Szerelmes sms-ek, szövegek udvarláshoz, csábításhoz, köszöntéshez és búcsúzáshoz...

Udvarlási tanácsok

10 dolog, ami miatt nem tudsz előrelépni az életben

10 dolog, ami miatt nem tudsz előrelépni az életben

Lehet, hogy tényleg elakadtál! Csapdában érzed magad egy olyan munkában, amit utálsz, egy kapcsolatban, ami nem működik, egy csónaknyi adósságban vagy egy olyan életben, amely alig hasonlít ahhoz, amit elképzeltél. Néha csak be akarjuk dobni a törülközőt és feladni! De, ne add fel!

Készen állsz előrelépni az életben? Kezded az életet egy hosszú, kínos feladatnak érezni? Mintha a saját életednek csak a megfigyelője lennél? Olyan dolgokat érzel, amiket nem tudsz pontosan kifejezni? Szinte olyan, mintha az igényeid kifejezésével a dolgok, összedőlnének? Úgy érzed, mintha az ajtók bezárulnának előtted, mert az életben minden döntésed az, hogy fenntarts minden látszatot magad körül, kivéve a saját boldogságod?

Ezek a jelek arra utalnak, hogy készen állsz a változásra. Készen állsz előrelépni, az életben! De számítanod kell rá, hogy néhány olyan nem feltétlenül mellékes dolgot is el kell engedned, amelyek már nincsenek összhangban veled. Gondold végig az összes olyan lépésed, amit megkellett volna tenned, vagy megtehettél volna.

Most itt van 10 olyan dolog, amitől mindenképp függetleníteni kell magad, ha előre akarsz lépni az életben.

Ezt is olvasd el: 8 bevált tipp, hogyan kérd el, egy lány telefonszámát

1) A múltbeli döntéseik miatt, sokan nem tudnak előrelépni az életben

Nagyon sok, változásra vágyó ember számára a legnagyobb lelki akadály, a saját múltbéli döntéseinek megbánása. Nem fogom azt mondani, hogy hiba, ha így gondolkodsz. Mert, az élet fontos része, a saját hibáidból való tanulás.

De valójában, a hibáidon való töprengés pont az ellenkezője annak, mint amikor elfogadod a rossz döntésekből eredő tanulságokat. Mert ezzel azt sugallod, hogy az eddig meghozott döntéseidből, nem tanultál eleget. Arról nem is beszélve, hogy nincs értelme a múltbéli döntéseiden töprengeni. Hacsak nem tudod, hogyan kell időgépet építeni. A fejlődésed kulcsa az, hogy megértsd, hogy azzal tanultál a legtöbbet, amit akkor tettél. És ennek az alapja az, hogy függetlenítsd magad a negatív megközelítéstől.

Akkor nem sikerült? Nincs vele baj, hiszen akkor voltál először olyan döntési helyzetben. Tapasztalat nélkül döntöttél és utólag kiderült, hogy rossz döntést hoztál.

2) Negatív énkép miatt sem sikerülhet előrelépni az életben

Sokan az alacsony önértékelést, a bizonytalansággal azonosítják. Mintha nem éreznéd magad megfelelőnek. A külsőd, vagy a munkádat illetően. Az emberek önmagukról alkotott negatív önértékelése megmutatkozik abban, ahogy a saját fejlődési képességüket látják.

Ezért maradnak olyan sokan, egészségtelen környezetben! Még ha tudják is, hogy jobbat érdemelnek, talán nem hiszik el, hogy jobb is, több is lehetséges. Tehát ha előre akarsz lépni az életben, akkor újra kell fogalmaznod azt, ahogy a saját hibáidat látod. Meg kell értened, hogy ezek csak olyan időpontok voltak az életedben, amikor rájöttél, hogy mi lenne a jobb számodra.

Ezt is olvasd el: Hogyan ne legyél félénk lányok közelében

3) Rosszul összeállított motivációk is okozhatják, ha nem tudsz fejlődni az életben

A rossz motivációk, más néven zavaró tényezők, alattomosak lehetnek! Egyesek számára nyilvánvalóak a céljaik, de néhány motiváció csak a hiányérzet elleni küzdelem. Éppen ezért ki kell találnod, hogy te mit tartassz elég értékesnek ahhoz, hogy tovább tudj haladni a kívánt irányba. Még azt is mondhatnám, hogy az élettől kapott leckék sokkal kevésbé lehetnek zavarók, miután megvolt az iránymutatás arra vonatkozóan, hogy mi a legfontosabb számodra. Szóval, honnan jönnek ezek a zavaró tényezők? Ha nem mi hozzuk létre a saját motivációinkat, akkor ki?

4) Társadalmi normák miatt sem tud mindenki, előrelépni az életben

Vannak olyan dolgok, amelyek annyira normalizálódtak a társadalom számára, hogy sokan meg sem kérdőjelezik azokat. Például, hogy 18 évesen miért kényszerülnek rá olyan sokan, hogy hatalmas, az életüket hosszú időre meghatározó döntéseket hozzanak.

Vannak olyan társadalmi rendszerek is, amelyek megnehezíthetik a létezést, ha bizonyos marginalizált csoportokhoz tartozol. Számukra gyakori, hogy bár jogilag ugyan vannak olyan „lehetőségek” amely az életüket könnyebbé tehetné, de valójában nincsenek. Mert számukra, nem elérhetőek. Még ha bizonyos kiváltságokkal is rendelkezel, a megfelelő csoporthoz tartozás kiváltsága, árcédulával járhat. Beárazhatod vele, az önérzeted.

Ez azt jelenti, hogy kézzelfogható módon haladhatsz előre az életben, de mindig lesz egy olyan részed, amely úgy érzi, mintha csak egy hörcsög lennél, a mókuskerékben.

Ezt is olvasd el: 10 ok, amiért a fiatal férfiak idősebb nőt választanak

5) Egy idealizált én is gátolhatja az előrelépést az életben

Más szóval, az egód! Ez az éned a fejedben az, aki szerint megfelelsz az összes olyan elvárásnak, amelyeket mások állítottak fel. Ez az éned az, amiről azt gondolod, ilyennek kell lenned ahhoz, hogy elég jól érezd magad, amikor már egyébként már jól vagy. Ezzel az a probléma, hogy ilyenkor az életedben, nincs helye a felfedezésnek. Ha mindenkinek a kedvében akarsz járni, akkor a fejlődésed megáll. Mert, lehetetlen mindenkit boldoggá tenni.

Még ha el is tüntetted a belső kritikusodat és „elnyerted” /megszerezted/ az emberek tetszését, a tökéletesség hajszolása bekúszhat abba, ahogyan a világot látod.

6) A világ idealizált képe is gátolja az előrelépést az életben

A világ idealizált képe megmutatkozik abban, ahogy önmagadat hibáztatod minden olyan dologért, ami elromlik az életedben. Sokan csak akkor tudnak megbékélni az életükkel, amikor már nem várják, hogy minden a maga útján menjen. Előfordulhat, hogy úgy küzdessz az idealizált világképeddel, hogy igazából nem is tudod, hogy azt teszed.

Ha gyakran elmélkedsz az eddigi 6 dolgon, akkor sokkal tudatosabb vagy, mint a legtöbb ember. És ez nehéz lehet, amikor megpróbálsz felnőni és megismerni, hogy mik a határaid. Az arany középút megtalálásához, elég bátornak kell lenned ahhoz, hogy beismerd, hogy csak a tökéletességet vártad magadtól, és a világtól is.

Ezt is olvasd el: Az érzelmileg éretlen ember

7) Azonnali kielégülés a meglakuvásért cserébe

Egy másik társadalmilag elfogadott dolog az, hogy mindannyian hozzászoktunk az azonnali kielégüléshez. Webes rendelésektől kezdve az „öngondoskodásig”, amit ürügyként használunk arra, hogy bizonyos dolgokkal túlzottan jutalmazzuk magunkat. Sok dopaminreceptorunk tönkremegy, ezektől a viselkedésektől. De a türelem, erény! És ha nem adsz időt és teret magadnak ahhoz, hogy ezt megértsd, soha nem fogsz továbblépni! Mindíg ugyanazok a körülmények ismétlődnek majd, az életedben. Mert, az életedben való előrelépés nem csak arról szól, hogy megváltoztasd azt, ami téged körülvesz. Arról is, ahogyan látod őket.

A legjobb dolgok, lassan történnek. Például a bizalom kialakulása, az egyensúly az életedben és az életed egyensúlya. Ha, vissza szeretnéd állítani a reális világképedet, érezd jól magad az egyszerű dolgokban is! Amíg ezzel foglalkozol ne hagyd, hogy a túlgondolkodás átvegye a kormányt.

8) Túlgondolt döntések is akadályozzák az előrelépést

Tudom, könnyebb mondani, mint megtenni. Szorongó emberként a túlgondolkodás egyike azoknak a dolgoknak, amelyek egyszerűen megtörténnek anélkül, hogy tudatában lennénk. És az emberek túlnyomó többsége, bizony szorong. Sokan túlgondoljuk a dolgokat, mert az eredményekre koncentrálunk. Emiatt hamar azt gondoljuk, hogy tévedtünk. De mi a jó eredmény, ha a meglevő helyzet nem tesz minket boldoggá? Mi mástól érezhetnéd magad büszkének, ha nem attól, hogy hallgattál a megérzéseidre?

Szerencsére a tudatosság olyasmi, amit megtanulhatsz. Elérheted, ha jobban koncentrálsz a jelen pillanatra. Gyakorold a tudatosab gondolkodást, és hamar képbe kerül a jóléted. Ha kétségeid vannak, okold a megérzéseidet, amiért úgy döntöttél, ahogy… Állj ki a döntéseidért úgy, ahogy egy jóbarátért tennéd! Nem sokan mondhatják el magukról, hogy azt teszik, ami jelenleg a legjobb számukra.

Ezt is olvasd el: A bizalom 6 jele és, hogy valaki igazán jól érzi magát melletted

9) A megalkuvás, az egyik legvisszahúzóbb erő

A megalkuvás, egy másik módja annak, hogy kitöltsük az azonnali kielégülés, és az irányítás iránti igényünket. Gyakran elfogadunk olyan dolgokat, miket nem kéne. Olyan helyzeteket, olyan embereket tűrünk meg magunk körül, amelyek negatívan befolyásolják a magunkról, és a világról alkotott véleményünket. Cserébe olyan, gyakran lényegtelen dolgokat kapunk, amelyeket bár kicsit később, de megalkuvás nélkül is megkaphatnánk.

Az idősebb emberek gyakran mondják, hogy gyakran kellett volna őszintébbnek lenniük. Az emberek gyakran azt kívánják, bárcsak több kockázatot vállaltak volna a személyes kapcsolataikban és karrierjükben azzal, hogy nem fogadják el a megalkuvás lehetőségét, az őszinteséggel szemben.

Fel kell ismerned, hogy ha szeretnél előre lépni az életben, akkor a jelent sokkal kiterjedtebbnek kell tekintened, mint a saját kis világod.. Ez nem csak a pillanatról, és a körülötted lévő világról szól! Egy olyan helyről szól, ahol bármi lehetséges! Ha te is így gondolod, nincs értelme megalkuvónak maradni.

Ezt is olvasd el: Mikor elfogadható a kompromisszum egy kapcsolatban?

10) Egészségtelen kapcsolatok miatt sem lehet, előrelépni az életben

Az érzelmi kötődések, hozzátartoznak az emberi léthez! Nem könnyű elengedni, azokat. De, fontos előrelépni az életben. Fontos akkor, ha magad szeretnéd az első helyre tenni, a saját életedben. Nagyon sok barátom volt, akik olyan emberekhez ragaszkodtak, akikbe már nem voltak szerelmesek. Csak azért, mert úgy érezték, hogy a kapcsolatuknak köszönhetik fejlődésüket. Gyakran nem hitték el, hogy képesek lesznek újra egyedülállónak lenni, mert sokáig támaszkodtak valakire. Még akkor sem, ha partnerük, a kapcsolatuk negatívan hatott rájuk.

A saját magad körüli világ tudatos megteremtése azt jelenti, hogy visszaveszed a bizalmat azoktól az emberektől, akik már nem segítenek téged. Csak önmagadon változtathatsz, nem kényszerítheted az embereket arra, hogy azt tegyék, ami neked a legjobb. Az egészségtelen kapcsolatoktól való elszakadásnak az alapjait képezi, hogy ezt az egészet megértsd! Az érzelmi kötődések, visszatartanak bennünket attól, hogy elfogadjuk azt, amit nem tudunk megváltoztatni!

Bár úgy gondolom, hogy a kötődés az emberi mivoltunk részét képezi, de azt is gondolom, hogy a személyes fejlődés, és a folyamatos változás is az emberi mivoltunk alapvető része! Ha nem kötödsz valakihez, nem tudod, mitől válsz meg. Ezért ha előre akarsz lépni az életben, az a lényeg, hogy legyél érzelmileg annyira független, amennyire csak lehetséges. Mindent, ami az adott pillanatban segítségedre volt a személyes fejlődéseben, az előrelépésben úgy tudod leginkább megbecsülni, ha a kellő pillanatban elengeded azokat.

Ezt is olvasd el: 6 konkrét jel, amiért most egyedülállónak kellene lenned

Nem lesz könnyű, de nem lehetetlen! Mert ha komolyan gondolod, akkor el is érheted! Ez pedig többet mond arról, hogy ki is vagy valójában.