Szerelmes sms-ek, szövegek udvarláshoz, csábításhoz, köszöntéshez és búcsúzáshoz...

Udvarlási tanácsok

Mikor elfogadható a kompromisszum egy kapcsolatban?

Mikor elfogadható a kompromisszum egy kapcsolatban?

Lehet, hogy "köteles" veled boldognak lenni de attól még előfordulhat, hogy egy rossz kompromisszum miatt, legbelül esetleg neheztel rád. Ennek a kiegyensúlyozása érdekében, legközelebb neked kell engedned. Jó kompromisszum az, ha te teljesítted az ő kívánságát.

Sokan nem tudják, hogy mikor elfogadható a kompromisszum egy kapcsolatban. Mások nézőpontjának megértése, és a szükséges kompromisszumok megkötése, képes hosszú időn át fenntartani a virágzó kapcsolatot.

Az élet egy pontján a pároknak, kompromisszumot kell kötniük a kapcsolatukban. Mindkét személy számára megfontolást igényelhet, hogy a helyzetnek megfelelően változtassanak a fontossági sorrendjükön, vagy a véleményükön. A kompromisszumok megkötése, minden pár életének része. És ez, a sikeres kapcsolat egyik alapja.

Ennek ellenére a megalkuvás nehezebb, mint amilyennek hangzik. Sok kiigazítást, és megértést igényel. Kényes helyzetekhez vezethet, amikor a pár olyan vitába keveredik, amelyikbe egyikük sem akar beletörődni.

Szóval, jó a kompromisszum egy kapcsolatban? Milyen módokon, és mikor érdemes kompromisszumot kötni? Ha ezekre a kérdésekre keresed a választ, ez a bejegyzés segíthet megtudni.

Jó a kompromisszum egy kapcsolatban?

Igen! Az elfogadható kompromisszum megkötése egészséges, és szükséges. Mivel segít elkerülni, az felesleges vitákat. Biztosítja a megértő, elfogadó kapcsolatot a pároddal.

Egy kapcsolat szépsége abban rejlik, ha valaki megosztja párjával az álmait és a céljait. Azonban, még a megosztott álmok sem garantálják, hogy Ön és partnere mindig egyetértenek egymással. Lesznek olyan helyzetek, amikor el kell engedned valamit, és kompromisszumot kell kötnöd a párod boldogsága érdekében. Hiszen ha a párod nem boldog a kapcsolatotokban, te sem lehetsz az.

Kompromisszumok csak akkor fogadhatók el, ha megvan az egyensúly. Ha csak az egyik partner hozza meg az összes áldozatot, egy bizonyos ponton biztosan becsapva érzi majd magát. És ez, katasztrofális hatással lesz a kapcsolatra.

6 helyzet, amikor jó a  kompromisszum egy kapcsolatban.

Egy kapcsolat, szinte minden szempontból kompromisszumokat kíván. Íme azonban néhány gyakori forgatókönyv, amikor a kompromisszum garantálhatja a tartós kapcsolatot.

1. Harcok

A pároknak megvan a részük a nézeteltérésekben, vitákban és veszekedésekben. Ha nem oldják meg időben, egy ostoba vita is komoly veszekedéssé fajulhat. Ez pedig, komoly problémákat okozhat a kapcsolatban.

Döntsd el, hogyan kezeled a nézeteltéréseket. Például, érdemes lehet azonnal kommunikálni, az aktuális problémáról.

Kapcsolódó:
4 kompromisszum a szerelemben, amit soha nem kellene megkötni

2. Pénzügyek

Párként, ha közös bankszámlát vezettek, biztosan nézeteltéréseitek lesznek a pénz költése terén. Előfordulhat, hogy a partnered nem értékeli a gyakori vásárlásaidat, és bosszankodik a drága kütyügyűjteményed miatt. A pénz körül forgó veszekedések, nagyon csúnyák lehetnek. A legjobb, ha egy fix százalékot különítünk el, a kiadásokra.

A külön bankszámla fenntartása, manapság nem megfizethetetlen luxus. Ha mindenki rendelkezik egy külön számlával, amelyről fedezitek a magánjellegű költéseiteket, az is sok vitát segíthet elkerülni.

3. Utazás

Lehet, hogy párban kompatibilisek vagytok, de amikor a következő nyaralás úticélját választjátok ki előfordulhat, hogy nem ugyanazt szeretnétek. Különféle ötleteitek lehetnek, a nyaraláshoz. A könnyű kiutat megtalálhatod úgy is, hogy készítetek egy listát a helyekről, és felkereshetitek azokat.

4. Szex

Az ágyban érzett elégedetlenség haraghoz vezethet.

A párok, néha lehetnek elégedetlenek, a testi intimitással kapcsolatban. Ez frusztrációhoz, és haraghoz vezethet. Világosan közölnöd kell a pároddal az érzéseid, és meg kell próbálnod megérteni az egyéni igényeket, és preferenciákat. Ha nem tudjátok megoldani, kérj segítséget egy családterapeutától, vagy egy párkapcsolati tanácsadótól ezeknek a nézeteltéréseknek a megoldásához.

5. Személyes preferenciák

A helyzet: Amíg te reggeli ember vagy, a partnered éjszakai bagoly.

Egymás személyes terének tiszteletben tartása, fontos és alapvető dolog. Ennek a hiánya, komoly vitákat okozhat. Beszéljétek meg, és próbáljatok megegyezni. Időbe telhet, de alkalmazkodással és elszántsággal elkerülhetitek az értelmetlen harcot.

6. Család

Egy kapcsolatban elengedhetetlen, hogy jó viszonyban legyünk egymás családjával. Ha nézeteltéréseid vannak a partnered családjával, az valószínűleg elég komoly problémákat fog okozni, a párkapcsolatotokban. Minőségi időt tölthetsz el, és harmonikus kapcsolatot ápolhatsz a partnered családjával.

A boldog kapcsolat, kompromisszumokat kíván. Ha úgy érzed, hogy nehéz kompromisszumot kötni a pároddal, próbáld ki az alábbi módszereket, amelyekkel ezt hatékonyan segíthetik.

1. Kommunikálj a partnereddel

Annak érdekében, hogy te és a partnered ugyanazon az oldalon álljatok, kommunikálj az érzéseidről. Például, a párod családot szeretne alapítani, de neked még időre van szükséged, nyugodtan mondd el neki. Legyél őszinte, beszélj vele, és fejtd ki az indokaid. Elengedhetetlen, hogy megértsétek egymás szükségleteit, és ésszerű döntést hozzatok.

2. Kössetek tisztességes egyezségeket

A partnerek, nem mindig tudnak megegyezni. Ha nézeteltérésetek van valami miatt, valamelyikőtöknek kompromisszumot kell kötnie. Ha most a partnered volt vled engedékenyebb, legközelebb te is megteheted.

Az engedékenységgel, kompromisszumkészéggel a segíthettek fenntartani az egyensúlyt, ami elengedhetetlen része az egészséges kapcsolanak. Az engedékenység segít megerősíteni az egymás közti köteléket is.

Gyors tipp:
Fogadd el a partnered nézőpontját. Ne tekintsd zavarónak, a partnered eltérő nézőpontját. Értékeljétek azt, hogy értéket adtok egymás életéhez.

3. Készítsetek egy „kompromisszummentes” záradékot

Mindketten létrehozhattok egy olyan listát amely a „nem alkuképes” helyzeteket tartalmazza. Például, ha nem szereted a nyers halat, a partnered nem tud téged elvinni egy sushi étterembe. Hasonlóképpen, a partnered is felsorolhatja azokat a helyzeteket, amikor nem hajlandó kompromisszumra. Az ilyen lista úgy segít megegyezésre jutni, hogy nincs helye az egymás elleni haragnak.

4. Tanuljátok meg, meghallgatni egymást

Ha mindketten, mindíg csak haraggal telve kiabáltok vita közben, nagyon ritkán van lehetőség az egyezségre. A probléma megoldásához, beszélnetek kell egymással és ahhoz, előbb meg kell hallgatnotok egymást. Értsétek meg, és fogadjátok el egymás nézőpontját. Aki jobb helyzetben van, álljon készen egy kompromisszumra. Mert, megteheti!

A kapcsolatokban rengetegszer alakul ki jelentéktelen, fajsúly nélküli dolgokból eredő vita. A kompromisszumkészséggel, engedékenységgel rengeteg, egyébként jó kapcsolat megmenthető lenne.

Gyors tipp:
Hozzatok létre, egy mindkét fél számára előnyös helyzetet. Nem az az egyetlen módja annak, ha feladtok dolgokat egymásért. A konstruktív kompromisszum lehetővé teszi, hogy mindketten hasznot húzzatok a helyzetből, vagy hozzájussatok valamihez, az engedékenyégért cserébe.

Ennek eredményeként egyikőtök sem fogja az engedékenységet, rossz tapapasztalathoz társítani.

5. Ragaszkodj a döntésedhez

Miután te és a partnered meghoztátok a döntést, ragaszkodnotok kell hozzá. Ha döntést hoztál, de később meggondolod magad az árthat partnerednek, és tönkreteheti a jövőbeli kompromisszumok esélyét.

6. Vedd figyelembe a párod érzéseit

A helyzet: A partnered meg akar nézni egy bizonyos filmet, de te elveted az ötletet és ráveszed, hogy azt a filmet náézzétek meg, amit te szeretnél látni.

Lehet, hogy „köteles” veled boldognak lenni de attól még előfordulhat, hogy legbelül esetleg neheztel rád. Ennek a kiegyensúlyozása érdekében, legközelebb kompromisszumot kell kötnöd, és teljesítheted a kívánságát.

Te is láthatod, hogy a jó kompromisszum egy kapcsolatban, mindkettőtök számára nagyon fontos dolog.