Szerelmes sms-ek, szövegek udvarláshoz, csábításhoz, köszöntéshez és búcsúzáshoz...

Udvarlási tanácsok

A szorongás jelei

A szorongás jelei

A szorongás, mindenki számára másként mutatja meg magát. Te is meismerhetsz néhányat, a szorongás jelei közül amelyek megjelenhetnek testi, és pszichikai formában is.

13 kevéssé ismert testbeszédjel, amelyek lehetnek a szorongás jelei.

Gondolkodtál már azon, hogy vannak olyan szorongó emberek, akik nagyon ügyesen leplezik? Nos, ez gyakoribb, mint gondolnád. Néhány ember, kívülről tökéletesen nyugodtnak tűnik, de belül a stressz emészti őket.

Ebben az írásban 13 olyan testbeszéd jelet ismerhetsz meg, amelyek leplezett szorongásra utalhatnak.

1) Izgalom is egy, a szorongás jelei közül

Ismered ezt a jelet, hiszen nagyon sokszor láttad már. Azok, akik nem tudnak nyugodtan ülni, mert folyamatosan rázzák a lábukat, vagy csavargatják a hajukat, vagy dobolnak az ujjaikkal az asztalon.

Míg az izgalom egyesek esetében az unalom jele lehet, másoknál ez a rejtett szorongás egyértelmű jele. Az állandó mozgás, egyfajta megküzdési mechanizmusként működik, a stressz szintjének csökkentésére.

Tehát legközelebb, amikor úgy tűnik, hogy valaki nem tud nyugton maradni, érdemes megfontolni, hogy esetleg szorongással küzd.

Ezt is olvasd el: A férfi testbeszéd

2) Rövid szemkontaktus

A szemkontaktus, a nem szóbeli kommunikációnak egy nagyon hatékony formája. De azok számára, akik rejtett szorongással küzdenek, a szemkontaktus fenntartása nagyon kényelmetlen érzés lehet.

3) Túl sok bocsánatkérés is egyértelműen a szorongás jelei közt

Számtalanszor előfordul, hogy valaki azon kapja magát, hogy a szükségesnél többször kér bocsánatot. Kiömlött egy kis kávé? „Sajnálom.” Beletelt néhány másodpercbe, az ajtó kinyitása? „Sajnálom.”

A túlzott bocsánatkérés, gyakran a rejtett szorongás apró jele lehet. Ez abból a félelemből fakad, hogy hibákat követünk el vagy kellemetlenséget okozunk még akkor is, ha valami lényegtelen dologról van szó..

4) Gyors beszéd

Tudtad, hogy amikor stresszesek, vagy szorongunk, a beszédünk nagyon felgyorsulhat? A szorongással járó adrenalinlöket gyakran arra készteti az embert, hogy a szokásosnál gyorsabban beszéljen. Ez azért van, mert a test felkészül a „harcolj vagy menekülj” válaszra, és a gyors beszéd ennek mellékhatása.

És ha valaki érthetetlenül gyorsabban hadar, az annak a jele is lehet, hogy rejtett szorongással küzd.

Ezt is olvasd el: A bizalom jelei

5) Állandó önbizalomhiány

Találkoztál már olyan emberrel, aki folyamatosan kételkedik a saját képességeiben? Szívszorító látni! Különösen akkor ha tudod, hogy sokkal többre képes.

Minden döntést megkérdőjelez, minden lépést kitalál, és gyakran túlságosan kritikusak önmagával szemben. Ez az állandó önbizalomhiány, nemcsak az alacsony önbecsülés jele. Ez, lehet a rejtett szorongás jele is lehet. Ha ezt valakiben észreveszed, próbáld meg megnyugtatni. Észre fogod venni, hogy a megértő hozzáállás, számára megváltoztathatja a világot.

6) A körömrágás is, a szorongás jelei közt van

Ez egy olyan szokás, amit nagyon nehezen lehet elhagyni. Lehet, hogy csak egy bosszantó szokásnak tűnik, de ez is a rejtett szorongás jele lehet!

Ez az idegeskedés egyik formája, amely átmeneti enyhülést nyújt a szorongó ember számára. Tehát, ha azon kapod magad, hogy gyakran a körmödet rágcsálod lehet, hogy ez a tested válasza a stressz, vagy a szorongás kezelésére.

7) Tudatos elszigetelődés

Legyünk racionálisak, egy pillanatra. Néha, mindannyiunknak szüksége van egy kis egyedüllétre. Ez, teljesen normális dolog. De, ha valaki folyamatosan elszigeteli magát másoktól, az aggodalomra adhat okot.

A társadalmi tevékenységektől való visszahúzódás, a barátok és a család elkerülése, az egyedül töltött túl sok idő, ezek mind a rejtett szorongás jelei lehetnek.

Nem arról van szó, hogy nem érdekli őket, vagy nem akarnak emberek közelében lenni. Ehelyett lehet, hogy olyan aggodalommal, vagy félelemmel küzdenek, amely a társadalmi interakciókat elsöpri. Nehéz, de ennek megértése segíthet abban, hogy együttérzőbbek legyünk, amikor azt látjuk, hogy valaki elhúzódik.

Ezt is olvasd el: Amiért egyedülállónak kellene lenned

8) A túlzott izzadás is ott van, a szorongás jelei között

Tudtad, hogy a testünknek több mint 4 millió verejtékmirigye van? Ezek, különösen aktívvá válhatnak, ha szorongunk. A túlzott izzadás, különösen a tenyéren, a hónaljon vagy az arcon, a rejtett szorongás jele lehet.

Ez, a testünk „harcolj vagy menekülj” válaszának része. Tehát, ha észreveszed, hogy valaki jobban izzad, mint amennyit a helyzet indokol, nagy esély van arra, hogy szorongással küzd.

9) Koncentrációs problémák

Mindenkinek vannak olyan napjai, amikor bármennyire is igyekszik, egyszerűen nem tud eléggé koncentrálni. Az ember gondolatai, az egyik gondolatról a másikra rohannak. Iliyenkor úgy érezzük, mintha felhőket próbálnnánk elkapni. Ez, eléggé kiábrándító. Ez a koncentrációs nehézség, gyakran összekapcsolható a rejtett szorongással.

Az állandó aggodalom és túlgondolás, megnehezítheti az adott feladatra való összpontosítást.

10) Nyugtalanság

Ismered azt az érzést, amikor nem tudsz nyugodtan ülni, nem tudsz koncentrálni, hanem egy szakadék szélén érzed magad? Ez, nyugtalanság. Olyan ez, mint egy viszketés, amit nem tudsz megvakarni. Ez, nagyon frusztráló érzés lehet.

Azonban sok ember számára ez a mindennapi valóság. És ez, a rejtett szorongás gyakori jele. Az elméjük mindig úton van, folyamatosan aggódnak és túlgondolnak mindent. Ez pedig, nyugtalanná teheti őket.

11) Gyakori látogatások a mosdóban is a szorongást jelezheti

Lehet, hogy ez egy kicsit furcsán hangzik, de ez is egy jel. A gyakori látogatások a mosdóban, valójában a rejtett szorongás jelei lehetnek. A szorongás, megzavarhatja az emésztőrendszerünket. Ez pedig, sürgősen szükségessé teszi, a fürdőszoba használatát. Ez nem olyasmi, amiről az emberek gyakran beszélnek, de sokak számára valós kérdés.

12) Fizikai kényelmetlenség

A szorongás nem csak az elmédet zavarja, hanem akár még fizikai kényelmetlenséget is okozhat. Fejfájás, gyomorfájás, izomfeszültség… Ezek, mind a rejtett szorongás jelei lehetnek. Olyan, mintha a tested kiabálna, hogy figyelj oda a stresszre, ami alatt vagy.

13) Folyamatos megerősítés keresése

A rejtett szorongással küzdő embereket, gyakran kétség és bizonytalanság sújtja. Ez odáig vezethet, hogy folyamatosan megerősítését várnak másoktól. Nem arról van szó, hogy rászorulnak, csak így próbálják meg kezelni, a szorongásukat.

Ezeknek a jeleknek a megértése, az első lépés az felé, hogy támogatást és segítséget nyújts annak, aki rejtett szorongással küzd.

Légy kedves, légy türelmes, és ami a legfontosabb, légy ott neki.