Szerelmes sms-ek, szövegek udvarláshoz, csábításhoz, köszöntéshez és búcsúzáshoz...

Kategória: Valentin-napi smsek

Oldal 1/1

A Valentin-nap , más néven Szent Valentin nap, ünnep (február 14.), amikor a szerelmesek üdvözletekkel és ajándékokkal fejezik ki szeretetüket. Tekintettel a hasonlóságokra, azt feltételezték, hogy az ünnep eredete a római fesztiválra vezethető vissza Lupercalia-nak neveztek. Ezt a napot, szintén február közepén tartották.

A tavasz eljövetelét ünneplő fesztiválon termékenységi rítusok, valamint a nők és a férfiak sorsolás útján történő párválasztása szerepelt. Az 5. század végén Első Gelasius pápa tiltotta Lupercalia ünneplését. Ezt, néha annak tulajdonítják, hogy Szent Valentin nappal helyettesítik. De az ünnep valódi eredete, legjobb esetben is homályos. A Valentin-napot csak a 14. században kezdték ünnepelni, a romantika napjaként.

Miért küldünk, Valentin-napi smseket?

Hivatalos üzenetek, az 1500-as években jelentek meg. Az 1700-as évek végén, már kereskedelmi forgalomban nyomtatott kártyákat is használtak. Az első valentin napi üzeneteket, az 1800-as évek közepén nyomtatták amerikában.

A Valentin-nap általában Ámort, a szerelem római istenét ábrázolja. Mivel azt gondolták, hogy a madarak párzási időszaka február közepén kezdődik, a madarak is a nap szimbólumává váltak. A hagyományos ajándékok közé tartoznak a cukorka és a virágok, különösen a vörös rózsák, amelyek szépség és a szerelem szimbóluma.

A modern kor és a technológia fejlődése eredményeként, manapság már nem leveleket és valentin-napi kártyákat küldünk a szerelmünknek, hanem valentin-napi smsek azok, amivel halyettesíteni tudjuk azokat.

Valentin-napi smsek