Szerelmes sms-ek, szövegek udvarláshoz, csábításhoz, köszöntéshez és búcsúzáshoz...

Udvarlási tanácsok

9 konkrét jele annak, ha erőlteted a kapcsolatot

9 konkrét jele annak, ha erőlteted a kapcsolatot

Szánj elég időt arra, hogy átgondold a kapcsolatod. Értékeld, hogy valóban kielégítő-e számodra és összhangban van-e az igényeiddel és értékeiddel. Soha nem szabad belenyugodnod egy olyan kapcsolatba, ami nem azt adja neked, amit kapni szeretnél.

Néha, amikor kapcsolatban vagy, nem veszed észre, mikor erőlteted a kapcsolatot. Nyomjuk a szerelmet, a vonzalmat, a kapcsolatot, ami az elején volt. Nem akarjuk elengedni, bár zsigereinkben tudjuk, hogy itt az ideje a szakításnak.

Íme néhány konkrét jel, amely arra utal, hogy erőlteted a kapcsolatot, és meg kell fontolnod azt, hogy tovább lépj:

Kompatibilitás hiánya.

Azt mondják, az ellentétek vonzzák egymást. Bár ez igaz is lehet (bizonyos mértékben), ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ez elegendő ok a kapcsolat fenntartására. Valójában, ha te és a partnered értékrendjében alapvető különbségek vannak, úgy a célokban és az életmódban, az komoly kihívást jelent, minden kapcsolatnak.

Az eltérő értékrend megakadályozza, hogy valóban kapcsolatba kerüljetek egymással. Megakadályozza azt, hogy megértsétek egymást. Beszélgethetsz, és mindent megtehetsz, de ha valaki ennyire összeférhetetlen veled, akkor nehéz lesz közös hangot találni, és működőképessé tenni a kapcsolatot.

Ezt is olvasd el: 5 módszer az egészséges kapcsolathoz

Állandó harc.

A párkapcsolatban való veszekedés, normális. Azonban a gyakori nézeteltérések, konfliktusok és veszekedések, hosszabb távon már ijesztővé válnak. Mert, ez nem normális. Egy kapcsolatot, soha nem szabad folyamatos harcnak érezni. Egy kapcsolat soha nem lehet jó két ember között, ha tojáshéjon járnak vagy, ha folyamatosan egymás torkának ugranak.

Figyelmen kívül hagytad a vörös zászlókat.

Mindannyian voltunk olyan kapcsolatokban, ahol figyelmen kívül hagytuk a vörös zászlókat. Vagy talán, még csak nem is láttuk őket. Vannak azonban piros zászlók, amelyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni. Nem hunyhatod le örökké a szemed a partnered viselkedése, és jelleme előtt. Nem tudsz folyton kifogásokat keresni rájuk.

Ezt is olvasd el: Hogyan állapítható meg, ha a barátod megcsal?

Egyoldalú erőfeszítéseket teszel, amikor erőlteted a kapcsolatot.

Egy kapcsolatban soha, de soha nem kell megelégedned a minimummal. Bár sajnos, néhány ember csak ennyit adhat, ez nem jelenti azt, hogy el kell fogadnod. Ha az erőfeszítések nagy részét (ha nem az egészet) a kapcsolat fenntartásáért teszed, akkor állandóan beszélgetéseket kezdeményezel és randevúzol, vagy behódolsz egy veszekedés után. Ez, nem jó. Nem szabad megelégedned olyasvalakivel, aki nem felel meg az igényeidnek.

A hitelesség elvesztése.

Soha ne érezd úgy, hogy kompromisszumot kötsz az értékeiddel és az érdekeiddel csak azért, hogy illeszkedjen a kapcsolathoz. Azért, hogy a partnered számra kényelmes legyen.

Soha, de soha nem kell megváltoztatnod azt, aki vagy, a másik fél miatt. Ha úgy érzed, hogy elnyomod valódi éned, vagy arra kényszerülsz, hogy olyan valakivé válj, akire a partnered vágyik, akkor nincs okod arra, hogy fenntartsd ezt a kapcsolatot.

Akadályozza a fejlődésed.

A kapcsolatok – a romantikus partnerek, a barátságok, a család – soha nem lehetnek olyanok, akik akadályozzák személyes fejlődésed, vagy megakadályozzák az álmaid megvalósítását. Az életedben élő emberekkel való kapcsolatodnak, számodra felemelőnek kell lennie. Ha olyannal vagy, aki gátolja a törekvéseidet és, hogy önmagad legjobb verziójává válj, akkor nem ő a megfelelő személy számodra.

Ezt is olvasd el: Tönkreteszed a kapcsolatod?

A bizalom, és a tisztelet hiánya ellenére is erőlteted a kapcsolatot.

A kapcsolatok sok kemény munkát, türelmet, kommunikációt, és ami a legfontosabb, bizalmat és tiszteletet igényelnek. A bizalom és a tisztelet, az egészséges kapcsolat alapja. Ha állandó az árulás, a tiszteletlenség vagy érzelmi bántalmazás, az egyértelmű jele annak, hogy a kapcsolat egészségtelen. Azt, nem érdemes erőltetni.

Ahhh… érzés.

Lehet, hogy kielégítetlennek érzed magad. Magányos vagy. Elégedetlen vagy. Talán, még üres is. Ha benned van ez a furcsa, nyugtalanító, idegesítő érzés, hogy valami hiányzik a kapcsolatban de nem tudod, hogy mi az, akkor lehet, hogy érzelmi, fizikai vagy intellektuális szükségleteid nem teljesülnek. Ebben az esetben, el kell őt engedned.

Belső kényelmetlenség.

Azt mondják, ha rossz személlyel vagy, a tested megmondja. Komolyan, a tested tudja, ha olyan valakivel vagy, akivel nem kellene együtt lenned. Nevezzük zsigeri érzésnek, vagy belső kényelmetlenségnek, aminek nem tudod az okát.

Vagy lehet, hogy tényleges gyomorfájdalmat vagy görcsöket kapsz. Vagy egyszerűen csak, kényelmetlenül érzed magad. Bármi legyen is a helyzet, bízz ebben az érzésben. Nem jó az, ha tovább erőlteted a kapcsolatot. Hallgass a belső hangodra, és bízz a megérzésedben. Lehet, hogy a tested így mond el neked valamit.

Ezt is olvasd el: Az érzelmileg éretlen ember

Szánj elég időt arra, hogy átgondold a kapcsolatod. Értékeld, hogy valóban kielégítő-e számodra és összhangban van-e az igényeiddel és értékeiddel. Soha nem szabad belenyugodnod egy olyan kapcsolatba, ami nem azt adja neked, amit kapni szeretnél. Elengedni nehéz, de néha szükséges.