Szerelmes sms-ek, szövegek udvarláshoz, csábításhoz, köszöntéshez és búcsúzáshoz...

Udvarlási tanácsok

11 dolog, ami minden jó kapcsolat alapja

11 dolog, ami minden jó kapcsolat alapja

Boldog kapcsolatban élsz? A jó kapcsolat, a legjobb tulajdonságokat hozza ki valakiből. Boldogabbá, nyitottabbá, szeretetteljesebbé és elfogadóbbá teszi az embert. Egy rossz kapcsolat azonban, érzelmileg káros lehet. Nézd meg ezt a 11 dolgot, ami minden jó kapcsolat alapja.

Van 11 olyan dolog, ami minden jó kapcsolat alapja. És igaz, hogy minden kapcsolat más, és más, ettől függetlenül vannak olyan alapvető dolgok, amelyet mindenkinek meg kell adnia, és kapnia a kapcsolatában. És ma, ezeket fogjuk szemügyre venni.

Vessünk egy pillantást arra a 11 dologra, ami minden jó kapcsolat alapja.

1) A szerelem, minden jó kapcsolat alapja

Mi értelme egy kapcsolatnak, szerelem nélkül? Minden jó kapcsolat a szereteten alapul. És ez igaz a barátságokra, és a romantikus kapcsolatokra is. Minden emberek közötti kapcsolat, a két ember közötti érzéseken alapul. Ha úgy döntöttetek, hogy megosztjátok az életet egymással, akkor jobb, ha megbizonyosodtok arról, hogy szeretitek egymást.

A jó hír az, hogy a szerelem erős. Így, ha ezt használod a kapcsolatod alapjaként, akkor a lehető legjobb helyről indulsz. A szerelemre épülő kapcsolatok, általában kiállják az idő próbáját. És ezek azok a kapcsolatok, amelyekhez mindenki a sajátját hasonlítja. Persze, neked nem kell ezt tenned.

Ezt is olvasd el: Igazságok, az együttélésről

2) Őszinteség

Ha a szerelem alkotja a kapcsolat alapját, az őszinteség az, ami összetartja a kapcsolatot. Ha te és a partnered őszinték és nyitottak vagytok egymással, elkezdheted tervezni a közös jövőtöket. Nem kell attól tartanod, hogy a múlt visszatér kísérteni. A pároddal való őszinteség azt jelenti, hogy a problémákat idejekorán meg tudjátok oldani, és nem hagyjátok, hogy elmérgesedjen a helyzet.

Az őszinteség közted és partnered között, azt a nyitottságot segíti elő, ami az egész kapcsolatod során, többszörösen is kifizetődik. Segít abban, hogy megvitasátok a nehéz kérdéseket, és megalapozott, intelligens döntéseket hozzatok, a jövőtöket illetően.

3) Támogatás

Egy szerető partner támogatni fog mindenben, amit csinálsz. Még akkor is, ha nem érti pontosan, miért csinálod. Fontos, hogy a partnered támogasson, mert a világ megpróbálja majd elvenni a kedved. Egy támogató partner megadja a szükséges erőt a folytatáshoz, még akkor is, amikor nehéz idők járnak. A partnered legyen, az első számú rajongód. És ha nem, akkor talán itt az ideje, hogy új partnert keress.

Ezt is olvasd el: 5 módszer az egészséges kapcsolathoz

4) A tisztelet minden jó kapcsolat alapja

A tisztelet, minden kapcsolatban fontos! Mert tisztelet nélkül minden kapcsolatnak az lesz a vége, hogy az egyik fél, kihasználja a másikat. Persze a másik, amit érdemes megjegyezni, hogy a tiszteletet nem szabad ingyen adni.

A tiszteletet, ki kell érdemelni. A legtöbb kapcsolatban idővel kialakul, ez a kölcsönös tisztelet. De nem szabad elvárni, hogy ez magától értetődő legyen. Ha a partnered megadja neked az alapvető tisztelet, azt tudni fogod. És ez akkor is igaz, ha nem adja meg.

5) Egyértelmű kommunikáció

A kommunikáció azért fontos, mert ez az az eszköz, amivel megbizonyosodhatsz arról, hogy te és partnered egy oldalon álltok. Ti ketten, egy csapat vagytok. Mint minden csapatnál, a te teljesítményed is attól függ, hogy képes vagy-e hatékonyan kommunikálni. Minél jobban kommunikáltok annál valószínűbb, hogy a kapcsolat kiállja az idő próbáját.

Az egyértelmű kommunikáció igénye, gyakorlatilag mindenre érvényes. Kezdve annak megismerésétől, hogy a partnered megérti-e, te mit akarsz az élettől, egészen addig, hogy időre elmenjen érted. A tiszta kommunikáció az is, ami megkönnyíti a felmerülő konfliktusok megoldását.

Ezt is olvasd el: Hogyan közeledjünk a nőkhöz?

6) Empátia

Abban az esetben, ha nem ismered a kifejezést, a Merriam-Webster szótár az empátiát úgy határozza meg, mint „a másik érzéseinek, gondolatainak és tapasztalatainak megértése, tudatosítása, az arra való érzékenység és együttes átélése”.

Szóval, mit is jelent ez, a kapcsolatodra nézve? Nos, először is a partnered szemszögéből kell látnod a dolgokat. Amikor döntéseket hoz, különösen mikor fontos döntéseket, együtt kell érezned a partnereddel. És meg kell értened, hogy ezek a döntések hogyan érinthetik őt.

Az empátia, a viták során is jól jöhet. Ahelyett, hogy automatikusan védekeznél vagy haraggal reagálnál, megpróbálhatod megérteni, miből indult ki, a partnered. Lehet, hogy azt tapasztalod, hogy vele, semmin nem vitatkozol, vagy amit korábban fontosnak tartottál, az számdora már nem az. És nem így van, mindig? Úgy tűnik, minden vita, amiben valaha is részt vettél, a semmiről szólt.

7) A nevetés minden jó kapcsolat alapja

A nevetés összehozza az embereket. Ez az egyik oka annak, hogy az emberek szeretik a vicceket és a vígjátékokat. A nevetés olyan erős, hogy létezik egyfajta nevetőjóga is, amely azon az elgondoláson alapul, hogy a nevetés pszichológiai és fizikai előnyökkel jár az emberek számára.

Nos, lehet, hogy nem szeretnéd a nevetőjógát gyakorolni a partnereddel, de tagadhatatlan, hogy azok a párok, akik együtt nevetnek, általában sokáig együtt is maradnak. Ennek részben az is az oka, hogy ha neked és a párodnak hasonló humorérzéketek van, az egy kicsit olyan, mintha lenne egy saját, közös nyelvetek. Ilyen az, amikor csak egyetlen szót kell kimondanod, és a párod azonnal tudja, hogy te mire gondolsz.

Ezt is olvasd el: Hogyan nevettessünk meg, egy lányt?

8) A megbocsátás minden jó kapcsolat alapja

Alexander Pope angol író híres mondása: „Tévedni emberi dolog; megbocsátani, isteni.” Pápa így ismerte el, hogy mindannyian követünk el hibákat, és fontos számunkra, hogy meg tudjunk bocsátani másoknak, az övéikért. Ez még fontosabb a kapcsolatok szempontjából! Mert ha úgy gondoljuk, hogy ezek a hibák elkerülhetetlenek, módot kell találnunk arra, hogy enyhítsük őket.

Tehát ha a partnered hajlandó megbocsátani, az jó jel arra, hogy egészséges, szeretetteljes kapcsolatban éltek. Ugyanakkor ne feledd, hogy nem jó ötlet ezeket tesztelni vagy erőltetni. Ne gondold, hogy megúszhatod, ha többször megcsalod őt, csak azért, mert megbocsátó a partnered. És persze, ne felejtsd el viszonozni ezt a megbocsátást.

9) Megbízhatóság

A jó partner megbízható. És nyilvánvaló okokból. Fontos, hogy a partner megbízható legyen, mert mindig meg kell bíznod benne. Idővel bizonyítani fogja a megbízhatóságát, így vitathatatlanul kiderül, hogy a hosszú távú kapcsolat építése a lényeg.

Akár hiszed, akár nem (és ha nem vagy kezdő a párkacsolatokban, akkor elhiszed), nehéz olyan partnert találni, akiben megbízhatunk. A legtöbb ember nem ilyen szerencsés. De ez nem jelenti azt, hogy nem érdemeljük meg mindannyian, hogy megbízható embert találjunk.

Végül is a minimumról beszélünk, amit mindenki megérdemel. De sajnos, csak azért mert megérdemeljük, még nem jelenti azt, hogy meg is kapjuk.

Ezt is olvasd el: 80 kérdés, amit már az első randevú során kell feltenni egy srácnak

10) A diszkréció is minden jó kapcsolat alapja

A magánéletnek, alapvető emberi jognak kell lennie. Gyakran hallunk olyanokat, hogy a kormánynak képesnek kell lennie arra, hogy elolvassa mindenki e-mailjeit. Erre indoklásként olyanokat mondanak, „Nincs titkolni valóm. Ugyanezek az emberek ritkán örülnének annak, ha böngészési előzményeiket közzétennék.

Annak sem örülnének, ha a házastársuk tudná, mit vettek nekik karácsonyra. Mindannyiunknak vannak titkai, és mindannyian elvárjuk a magánélet tiszteletét. Bármennyire is szeretjük a párunkat, valószínűleg nem akarjuk, hogy kontroll nélkül megismerjenek mindent, amit eddig üönszántunkból nem mondtunk el nekik.

Mindenki életében van olyan dolog, amit nem mondana el szívesen a párjának. Nem, itt nem arra gondolok, hogy valaki többszörös erőszaktevő, vagy valami rosszabb. OLyan dolgokra gondolok, amiket esetleg szégyenlünk. Akár magunk előtt, akár a párunk ellőtt. Ha egészséges kapcsolatban élsz, a partnered tiszteletben tartja a magánéletedet. Megengedi neked, hogy privátban intézd a dolgokat, ha te úgy akarod. Nagy különbség van aközött, hogy élvezed a magánélethez való jogod és az között, hogy aktívan titkolod a dolgaidat, a partnered előtt.

11)  Fejlődés

Ha nincs fejlődés, akkor az ember stagnál. Egy olyan statikus állapotban van, ahonnan tovább kell lépni. Az emberek változnak. Remélhetőleg, pozitív irányba. Megpróbálni megállítani a párunk fejlődését, ugyanolyan ostobaság lenne, mint megállítani, hogy a világ megforduljon.

A jó hír az, hogy amikor szerető, tápláló kapcsolatban élsz, a partnered támogatni fogja ezt a fejlődést. És mindent megtesz, hogy ösztönözze a folytatást. Mivel, a természetünkből fakadóan mindannyian változunk az idő múlásával, ha azt akarjuk, hogy kapcsolatunk kiállja az idő próbáját, támogatnnunk kell a partnerünk változásait. Akit ma szeretsz, tíz év múlva nem lesz ugyanaz az ember! És, te sem!

De, ha a változás közepette támogatjátok és segítitek egymást, nincs ok arra, hogy ne tudjátok egymást ugyanúgy szeretni. Ha nem, jobban. És azt hiszem, ez elég jó mondat, a befejezéshez.