Szerelmes sms-ek, szövegek udvarláshoz, csábításhoz, köszöntéshez és búcsúzáshoz...

Udvarlási tanácsok

Igazságok, az együttélésről

Az együttélés

Szóval azon gondolkodsz, hogy összeköltözz a pároddal? Gratula! Az összeköltözés egyszerre izgalmas, és ijesztő ajánlat is lehet. Eddig valószínűleg csak a saját környezetében, és valószínűleg a legjobb oldalát láttad a kedvesednek. Az összeköltözés azt jelenti, hogy minden egyes nap meglátod a partnered jó, és rossz oldalát is!

Igazságok az együttélésről, amelyeket tudnod kell, még az összeköltözés előtt.

Az összeköltözés, nagy lépés. Hiszen amíg el nem kezdtek együtt élni, addig nem ismeritek egymást igazán! De az együttélés, nagyon jó és kifizetődő élmény.

Őrülten szerelmes vagy a párodba? Azon gondolkodsz, hogy együtt akarsz élni a pároddal? Az együttélés, nagy lépés egy kapcsolatban! Ezért fontos átgondolni a dolgokat, mielőtt összeköltöznétek.

Ha a pároddal az együttélésről beszélgettek, az valószinű, hogy mindkettőtöknek jó. Hiszen, ha szerelem van a levegőben, minden pillanatot egymás karjában szeretnétek tölteni. De az összeköltözés, a kapcsolat bármely szakaszában komoly döntés. Olyan, amit alaposan meg kell fontolni. Ebben az írásban, az összeköltözés minden aspektusát áttekintettük, így okosan választhatsz.

Az összeköltözés segíti a kapcsolatot?

Gyakori kérdés. Egyes esetekben igen, de más esetekben megszakíthatja a kapcsolatot. Ha összeköltöztetek, mert úgy gondolod, hogy ez megmenti a kapcsolatotokat, az biztos, hogy nem fog működni. Ha valami, az együttélés nagyobb nyomást fog gyakorolni rád.

De, a kapcsolatotok olyan szinten van, ahonnan a dolgokat mindketten a következő szintre akarjátok vinni, az minden bizonnyal erősítheti a meglévő kapcsolatot. Ne feledd! Soha nem ismered meg teljesen a párodat, amíg nem éltél vele együtt, ezért készülj fel jónéhány meglepetésre!

Ezt is olvasd el: 5 módszer az egészséges kapcsolathoz

A legjobb okok az összeköltözésre:

Mielőtt megtudnád, mi működik, kérdezd meg magad, hogyan éreznéd magát, ha a hét 365 napján, a hét minden napján, a nap 24 órájában a partnered mellett lenned.

Tetszik az ötlet? Természetesen, ha mindketten sokat dolgoztok, aligha fogjátok túl sokat látni egymást. De, a lényeget érted. De nem ez az egyetlen dolog, amit figyelembe kell venni, mielőtt döntést hoztok.

Íme egy kis lista néhány nagyszerű okról, amelyek miatt érdemes összeköltözni.

1. Hasonló az érdeklődési körötök és hasonló a munkakörötök is

Amellett, hogy hasonló az érdeklődési körötök, ugyanazon a területen dolgoztok.

Képzeld el – mi lehet jobb, mint egy hosszú munkanapból hazatérni valakihez, aki teljesen megérti a napi csalódottségoat? És nem csak ez lehet jó! Az is ha hasonló stresszoldó hobbijaitok vannak, így együtt lazíthattok.

Ez határozottan jobban hangzik, mintha hazajönnél egy házitárshoz, aki nem érti, hogy milyen darálóban dolgozol.

2. Jól oldjátok meg a stresszes helyzeteket

Az élet stresszes lehet, ezt mindannyian tudjuk. De, az otthonunk legyen az egyetlen felüdülés. Az egyetlen szentély, ahol pihenhetünk, lazíthatunk, és az ajtó előtt hagyhatjuk a stresszt.

De micsoda álmodozás ez! Nemcsak a munkahelyi stressz követ minket hazáig, hanem az otthonunk is stresszes lehet. Egy kiszakadt cső, egy nedves penészfolt a falon, vagy akár csak az, ha egy szemeteszacskó széthasad, amikor ki kell vinni megy a szemetet.

Otthonunk is rengeteg stresszt okozhat nekünk. De ha úgy gondolod, hogy a partnereddel jól kezelitek a stresszes helyzeteket, akkor az együttélésnek gyerekjátéknak kell lennie.

Ezt is olvasd el: 55 legjobb Valentin-napi sms, amit a feleségnek küldhetsz

3. Stabil az anyagi hátteretek

Az egyik első dolog, amellyel foglalkozni kell, mielőtt összeköltöznétek a pároddal, a pénzügyetek. Ha már mindkettőtöknek saját, önálló otthona van, akkor az összeköltözés és az azzal járó anyagi teher, egy vadonatúj háztartás létrehozása és fenntartása, nem lesz túl nagy probléma.

Ha azonban a pénzügyi helyzetetek nem olyan rendezett, komoly gondokkal kell szembesülnötök.

Például előfordulhat, hogy nem kerestek eleget ahhoz, hogy ésszerű legyen egy költözés gondolata. Vagy egyikőtök többet keres, mint a másik, és fennáll annak az esélye, hogy az alacsonyabb keresetű anyagi teherré válhat a magasabb keresetűnek, a kapcsolatban.

Soha ne maradj egy kapcsolatban csak a pénz miatt! De a pénz, komolyan meg is terhelheti a kapcsolatot.

Ezt is olvasd el: 64 házassági ajánlat fiúnak és lányoknak

4. Mindketten úgy gondoljátok, hogy ez jó ötlet

Abban a pillanatban, amikor megérzed, hogy akár te, akár a párod kicsit is bizonytalan az összeköltözést illetően, lépj hátrébb, és értékeld át, hogy az együttélés valóban az-e, amire vágytok. Mindkét oldalról, nagyon fontos a 100%-os támogatás. Bármiféle kényszer nélkül.

De ha mindketten úgy érzitek, hogy ez egy nagyszerű lépés, akkor talán az együttélés a következő ésszerű szint számotokra.

5. A nászút szakasza már régen elmúlt

Jó ötlet összeköltözni, ha már biztos vagy abban, hogy kapcsolat nászútszaka véget ért. Ez ellentmondásnak tűnhet, de gondold át a következőket.

Az együttélés, nem csak a romantikáról és a szórakozásról szól. Mindent magába foglal! Kezdve a zsíros edények mosogatóban hagyásától egészen addig, mikor ki kell találni, hogy kinek a hibája volt, hogy egész hétvégén otthagyta bekapcsolva a légkondicionálót.

Mindaddig, amíg emlékszel arra, hogy a valóság a közös mindennapjaitok része, egy lépéssel közelebb kerülsz ahhoz, hogy készen állj az együttélésre.

6. Túlélted kapcsolatod legnagyobb viharát

Ha hihetetlen akadályon mentetek keresztül pároddal, és magabiztosan mondhatod, hogy hegyeket mozgattatok meg egymásért, akkor lehet, hogy készen álltok az együttélésre.

Az, hogy sértetlenül túlélitek a nagyobb zűrzavarokat és a drámákat, jó jele annak, hogy egy együttélést, és az azzal járó mindennapi terheket is túlélitek. Ez azt bizonyítja, hogy most ugyanazon az oldalon álltok, és ugyanazon végső cél elérésén dolgoztok, ez pedig azt jelenti, hogy együtt akartok lenni, bármi történjen is.

7. Mindketten elkötelezettek vagytok

Igen, lehet együtt élni és nyitott kapcsolatot kialakítani, de elkötelezettnek kell lenni egymás iránt.
Mindkettőtöknek erőfeszítéseket kell tennie annak érdekében, hogy boldoggá tegyétek a másikat. Kommunikáljatok, és legyetek elkötelezettek, a kapcsolat, és egymás iránt.

Enélkül az összeköltözés, sok problémát okozhat. Előhozhatja azt a problémát, amit esetleg már elfeledtetek.

Ezt is olvasd el: 10 dolog, amit a pasik utálnak

8. Tudod, mire van szüksége a párodnak

Remélhetőleg, mire meggondoljátok az összeköltözést, már sokat tudtok egymásról. Amikor együtt éltek, hasznos tudni, mire van szüksége a partnerednek, ha rossz napja van, és fordítva.

Szerettek együtt tévézni, vagy videojátékozni? Vagy inkább, elvitelre rendeltek? Ha ismered ezeket a dolgokat, a nehéz napok nem lesznek olyan rosszak.

9. Mindketten jól kommunikáltok

Tudnod kell jól kommunikálni ahhoz, hogy együtt élhessetek. Legyen szó arról, hogy megkéred a párodat, hogy tegye a koszos ruhádat mosásba, vagy a fizetésed csökkentéséről beszélsz vele, beszéljetek, különben lesz valami kis apróság, ami miatt haragszotok majd egymásra.

Ne költözzetek össze addig, amíg nem vagytok teljesen biztosak a saját, és partnered kommunikációs készségeiben.

10. Tudd, hogyan tudod életben tartani a szerelmet

Ismétlem, az együttélés nem csak egyetlen, véget nem érő randevú. Mivel, minden este együtt vagytok, könnyű lehet csak nézni a tv műsort, és otthon enni. Győződj meg róla, hogy életben tartjátok a romantikát.

Tervezzetek tényleges randevúkat! Ha egymásnak öltöztök, és csináltok valamit, ami nem a megszokott, az frissen tartja a kapcsolatot. Ennek tudatában az együttélés lesz a legjobb dolog, amit valaha is tettél a kapcsolatodért.

11. Utálod, hogy nem éltek együtt

Ha frusztráltnak érzed magad, mert minden nap ide-oda cipeled az éjszakai táskádat, és már a szabadidőtök nagy részét együtt töltitek, az úgy hangzik, mintha már el is jött volna, az együttélés ideje.

Nem akarom azt mondani, hogy a kényelem jó ok az összeköltözésre. De ha kényelmetlen, hogy nem éltek együtt, akkor az nem rossz ok arra, hogy összeköltözzetek.

12. Minden nap a párodhoz akarsz hazajönni

Ez a legcukibb, de egyben legfontosabb jele annak, hogy érdemes összeköltöznötök. Ha hazaérsz egy hosszú nap végén, és a párodat szeretnéd látni, amikor kinyitod az ajtót. Ez az a személy, aki mosolyt csal az arcodra. És ez az a személy, aki mellett otthon érzed magad.

Ha tényleg ezt akarod, miért harcolsz ellene?

Ezt is olvasd el: Tönkreteszed a kapcsolatod?

Gyakori, de szörnyű okok az összeköltözésre

Sokan óriási hibát követnek el, ha túl korán költöznek össze valakivel. Fontos, hogy jól átgondoljuk a döntést, és elég jól ismerjük egymást.

Íme néhány nagyon rossz ok az együttélés megfontolására.

1. Szeretnéd ellenőrizni, hogy kompatibilis-e a házassággal

Ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy teherbe esünk, hogy lássuk, milyen érzés a gyereknevelés! Ha csak azért költöztök össze, hogy meghatározzátok, hogy a későbbi házasságotok működőképes-e, teljesen biztos, hogy néhány hónapon belül, mindketten megbánjátok.

Ebben az esetben nem az a cél, hogy boldogok legyetek, hanem az, hogy rendszeresen bebizonyítsátok egymásnak, jogosak a házassági terveitek. De, ha ennyire meg kell próbálni, az nem hangzik olyan meggyőzően.

2. Szerelmesek vagytok, de mások a céljaitok

Ha, két különböző célokkal és ambíciókkal rendelkező embert hozunk egy fedél alá, hamarosan veszekedéseket fogunk hallani.

Persze lehet, hogy a szex nagyszerű, és minden harc után kibékültök, de hosszú távon csak megviseli a kapcsolatot, az állandó konfliktusok miatt.

3. Az egyikőtök házasodni akar, a másik pedig nem

Ez már halálos ajándék, ha ellentmondásos nézeteitek vannak, a házasságról. Sajnos azok, akik házasodni szeretnének, megpróbálják rávenni párjukat, hogy próbálja ki a következő legjobb dolgot, az összeköltözést.
Teszik ezt abban a reményben, hogy az együttélés majd megváltoztatja partner véleményét a házasságról.

Persze, az együttélés során a másik félnek is megváltozhatnak a házassággal kapcsolatos nézetei. De, ha nem teszitek meg, a házasodni akaró fél elkezdheti úgy érezni, hogy az összeköltözés csak időpocsékolás.

Ezt is olvasd el: Megcsalás? Miért csalnak a nők?

Összeköltözés előtt, mennyi ideig érdemes randevúzni?

Tudjuk, hogy pontos számot szeretnél hallani, de sajnos ilyen, nem létezik. Nincs határozott szabály arra vonatkozóan, hogy mennyi ideig kell randevúzni az előtt, hogy összeköltöztök. Egyes párok, már néhány hónap után az együttélést választják, és van olyan, hogy nekik, nagyszerűen működik. Mások úgy döntenek, hogy várnak néhány évet, és vagy beválik, vagy ez az utolsó szög a koporsóban.

A legjobb szabály az, hogy meg kell várni, amíg a lehető legjobban megismeritek egymást. Lehet, hogy az összeköltözés előtt, akár egy évig is érdemes randevúznotok, de ne tekints erre szigorú szabályként.

Te, jobban ismered a kapcsolatodat, mint más. De, ha siettetted a dolgokat, az soha nem működik rendesen.

A házasság előtti együttélés előnyei, és hátrányai

Minden helyzetnek megvannak a maga előnyei, és hátrányai! Vannak olyan párok, akik évek óta házasok, és még mindig nem élnek együtt. Igen, ez igaz! Minden azon múlik, hogy mi a legjobb neked, és partnerednek.

De, ha a lehető legjobb döntést szeretnéd meghozni, fontos, hogy először mérlegeld az előnyöket és hátrányokat.

A házasság előtti együttélés előnyei:

  1. Kapcsolatod mélyebbé és erősebbé válhat
  2. Enyhülhet a kapcsolati stressz, vagy a házasságra való kényszer
  3. Pénzt takarítotok meg, ha együtt éltek, szemben az egyedül éléssel
  4. Megnézheted, hogy működik-e a kapcsolat, mielőtt komoly kötelezettséget vállalnátok. De, ez nem lehet az egyetlen ok!

A házasság előtti együttélés hátrányai:

  1. Vannak, akik nem értenek egyet azzal, hogy a házasság előtt együtt éljenek. Elveszíthetitek ezeket a kapcsolatokat, például barátokat vagy családtagokat,
  2. Ha a dolgok nem mennek jól, nehezebb elsétálni, ha közös otthonotok van,
  3. Nehéz lehet olyan helyet találni, ahol egyedül lehetsz, pl. ha vitátok van
  4. Ha több időt töltesz így a partnereddel, azt tapasztalhatod, hogy nem ismerted őket annyira

Ezt is olvasd el: 9 konkrét jele annak, ha erőlteted a kapcsolatot

Készen álltok, az összeköltözésre?

Nem számít, mennyire szereted a párodat! Ha, az együttélés mellett döntesz, útközben kihívások is lesznek. De ha eszedbe jut, mennyire szeretitek és imádjátok egymást, óvatosan kommunikáltok, és szükség esetén teret adtok egymásnak, felülkerekedhettek bármin, amit az élet rátok hoz. Beleértve, az együttélést is.

Könnyen megoldható, hogy a házasság előtti együttélés, jól működjön! Mindössze annyit kell tennetek, hogy elhivatottságot és szenvedélyt kell adnotok a kapcsolatnak, és ne vegyétek magától értetődőnek egymást.