Szerelmes sms-ek, szövegek udvarláshoz, csábításhoz, köszöntéshez és búcsúzáshoz...

Udvarlási tanácsok

4 kompromisszum a szerelemben, amit soha nem kellene megkötni

4 kompromisszum, amit soha nem kellene megkötni

A párodtól és a családodtól távol eltöltött rövid idő, helyreállítja gondolataidat. Elegendő energiát biztosít számodra és egyben felkészít arra, hogy segítsétek egymást, amikor szükségetek van rá. A függetlenséggel kapcsolatos dolgokban, egy párkapcsolatban sem szabad, kompromisszumot kötni.

Mit jelent, a kompromisszum a szerelemben?  Esetleg túlzott elvárásai vannak a párodnak irántad, a kapcsolatban? Nos, emeld fel fejed, és mentsd meg a szívedet!

Már eleget hallottuk olyat, hogy a szerelem a kompromisszumokról szól. Nos ez, nem mindig van így. Legalábbis meg kell határozni a megköthető kompromisszumokat, egy kapcsolatban. Egy cseppet sem ésszerű, ha elvárják tőled, vagy ha te várod el a párodtól, hogy feladjon olyan dolgokat, amelyeket élvez.

  • Ha szeretsz, abbahagyod a húsevést, és mostantól csak vegetáriánus ételeket eszel.
  • Ha szeretsz, felhagysz ezzel a munkával vagy hobbival.
  • Ha szeretsz, ne találkozz a barátoddal.

Ezek, és az ilyen mondatok mind olyan dolgok, amit az emberek gyakran mondanak vagy elvárnak egy kapcsolatban.

De, miért nem hagyhatjuk, hogy a másik önmaga legyen? Miért próbáljuk, megváltoztatni őt? Az egyik legfontosabb kérdés, amit fel kell tennünk magunknak, hogy javulni, vagy romlani fog-e a kapcsolatunk ha megalkuvunk, vagy kompromisszumra kényszerítjük a párunkat?

Kompromisszum a szerelemben

A szerelem nem mindig jelenti azt, hogy mindenben passzolnod kell a párodhoz!

A szakértők szerint, ha kompromisszumot kötsz és felhagysz a saját vágyaiddal vagy szokásaiddal a kapcsolatodban arra számíthatsz, hogy egy-egy ponton plusz köröket teszel érte. Ha nem teljesítik az elvárásaidat, biztosan haragudni fogsz érte. Végül minden harag felgyülemlik, és így vagy úgy, de elszabadul.

Ez pedig, sorozatos viták láncolatává válik és a köztetek levő távolság szépen lassan, de biztosan nőni fog. Ennek köszönhetően a párkapcsolatod, egy egészségtelen, vagy mérgező kapcsolattá válik. Tehát jobb, ha nem kötsz kompromisszumot, és nem várod el ilyen módon, a partneredtől sem.

Amiben soha nem szabad kompromisszumot kötni, egy kapcsolatban:

1. Szakmai céljaid

Meg kell értened, hogy a céljaid ugyanolyan fontosak, mint a kapcsolatod. Jobb, ha külön választod a magánéleted és a szakmai életed. Az álmaid ugyanolyan fontosak, mint a partnered álmai.

Egy egészséges kapcsolatban támogatnotok kell egymás törekvéseit. Függetlenül attól, hogy mik azok. Tudd, hogy egy jó partner mindig támogatni fog az ambícióidban, és nem kényszerít rád semmilyen kompromisszumot az álmaiddal kapcsolatban. És, neked is ezt kellene tenned.

Kapcsolódó:
Mikor elfogadható a kompromisszum egy kapcsolatban?

2. A barátaid és a családod, nem lehet kompromisszum a szerelemben

Egy jó kapcsolatban, a párod támogatni fog téged a baráti kapcsolataid megőrzésében és a családodról való gondoskodásban. Ha partnered nem szereti a barátaidat vagy a családodat, vagy azt szeretné, ha megszakítanád velük a kapcsolatot akkor idje, hogy az a bizonyos piros lámpa kigyulladjon a fejedben.

Ha úgy találod, hogy átveszik az irányítást az életed felett jobb, ha meglépsz abból a kapcsolatból.

3. Hobbid, és szenvedélyed

Különbözőek vagyunk. Ezért gyakori, hogy nem ugyanazokat a dolgokat szeretjük. előfordul, hogy amit te szeretsz csinálni a szabadidődben az nem ugyanaz, mint amit a párod szeretne csinálni. Csak azért, mert a partnered nem szeret valamit, még nem jelenti azt, hogy neked azt abba kell hagynod.

Mindkettőtöknek joga van élvezni, az egyedül töltött időt. Törődnöd kell a saját érdekeiddel, és érvényesítened kell azokat. Ha mindketten tiszteletben tartjátok egymás érdekeit, valószínűleg erősebb lesz a kapcsolatotok.

4. Az egyéniséged, nem lehet kompromisszum a szerelemben

A másoktól való túlzott függés miatt, az ember néha tehetetlennek és méltatlannak érezheti magát. Ha partnered úgy érzi, hogy állandóan melletted kell lennie, ez korlátozhatja kapcsolatot is. Győződj meg róla, hogy mindketten függetlenenek vagytok. Különösen, ha pénzről van szó.

Nagyon fontos, hogy férjes asszonyként is független legyél, anyagilag. Nem kell kompromisszumot kötni a függetlenségeddel kapcsolatban csak azért, hogy megmentsd a kapcsolatod. Itt a függetlenség azt is jelentheti, hogy az embernek saját „én térrel” kell rendelkeznie. Ez nagy változást hozhat nem csak az életedben, de a kapcsolatban is.

A párodtól és a családodtól távol eltöltött rövid idő, helyreállítja gondolataidat. Elegendő energiát biztosít számodra és egyben felkészít arra, hogy segítsétek egymást, amikor szükségetek van rá. A függetlenséggel kapcsolatos dolgokban, egy párkapcsolatban sem szabad, kompromisszumot kötni.

Az utolsó szó

Nagyon fontos, hogy minden egyén az az egyéniség maradjon, aki akkor volt, mikor megismerted. Mert lehet, hogy lassan megváltoztatod az embert azzal, hogy rákényszeríted egy kompromisszumra, de ez hosszú távon nem fogja engedni, hogy boldogok legyetek. És a párod boldogsága nélkül, te sem leszel boldog.

Kisebb módosítások, amelyek nem változtatják meg a párod egyéniségét, továbbra is megengedettek. És természetesen az is egyértelmű, hogy a káros szenvedélyek /ital, drog, stb../, valamint az agresszió is más lapra tartozik.

Mások nézőpontjának megértésével, és az elfogadható kompromisszumok megkötésével, hosszú időn keresztül lehet virágzó, a kapcsolatotok. De ne felejtsd el, hogy egy kompromisszum a szerelemben, nem alapulhat olyan alapvető dolgokon, mint az  alaptermészetünk megváltoztatása, vagy a vágyaink, álmaink feladása.