Szerelmes sms-ek, szövegek udvarláshoz, csábításhoz, köszöntéshez és búcsúzáshoz...

Udvarlási tanácsok

Valóban kedves ember vagy?

Valóban kedves ember vagy?

Ha valóban hiszel abban, hogy az emberek általában kedvesek akkor elhiheted, nagyon valószínű, hogy te magad is kedves ember vagy.

Honnan tudhatod, hogy te valóban kedves ember vagy-e? Néha csinálsz valami hülyeséget, és utána csak arra tudsz gondolni: „áááá… Mekkora seggfej vagyok!” Aztán máskor meg, az emberek azt mondják neked, hogy „Jaj… Te, olyan kedves vagy…”, de még csak nem is csináltál semmit! Akkor… Mi ez, valójában?

Most akkor kedves ember vagy, vagy sem?

Annak érdekében, hogy jobban értékeld magad itt az ideje, hogy megkeresd azokat a jeleket, amelyek alapján eldől, hogy te valóban kedves ember vagy-e, vagy sem?

1) A kedves ember nem kérdezi, hogy mi hasznom belőle..

A kedvesség „olyan cselekedetek sokasága, amelyeket a másik megsegítésének vágya motivál. És, itt van a lényeg: a kedves cselekedeteket nem azért teszik, hogy elismerést, vagy hálát kapjanak. Nem is azért, hogy elkerüljenek, egy várható büntetést.

Más szavakkal, az őszinte kedvesség olyasvalami, amit azért teszel, mert valóban törődsz a másikkal! Természetesen az sem érdekel, hogy „kedvesnek tűnj”, csak teszed amit tenned kell. És bár bizonyíték van arra, hogy a kedvesség és a nagylelkűség boldogabbá, és egészségesebbé tehet minket… Téged, ez sem igazán érdekel! Csak az érdekel, hogy mások életét, egy kicsit jobbá tedd.

Ezt is olvasd el: Tönkreteszed a kapcsolatod?

2)A kedves ember átérzi mások fájdalmát

A kedvesség a más emberek iránti szeretet, és aggodalom érzésében gyökerezik. Ez magában foglalja a másik, fájdalmas tapasztalataival való azonosulást. Képes vagy velük együttérezni, és megpróbálod helyrehozni az önmaga vagy mások által okozott károkat.

Tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket:

  • Átérzed mások fájdalmát?
  • Vérzik a szíved, amikor bármilyen igazságtalanság tanúja vagy?
  • Mindent megteszel, hogy enyhítsd az emberek szenvedését?
  • És néha nem tudsz nem dühös lenni, amikor semmit nem tehetsz azért, hogy megments másokat a nyomorúságuktól?

Akkor határozottan kedves ember vagy. Még akkor is, ha időről időre teszel olyan dolgokat, amelyekre később azt mondjuk: nem volt túl szép tőled… emberi tulajdonságaink közé tartozik, az önzés. Ezért mindenki tesz olyan dolgokat.

Ezt is olvasd el: Igazságok, az együttélésről

3) Tévedsz a kedvesség irányában

Vannak, akik azt hiszik, hogy a kedvesség a naivaknak vagy gyengéknek való. Gyakran olyan dolgokra hivatkoznak, amelyeket valamikor, valakitől hallottak, vagy valamilyen negatív tapasztalat alapján gondolnak.

„Ne adományozz jótékonysági célokra mert, csak ellopják a pénzedet!”
„Ne bízz túlságosan másokban. Csak vissza fognak élni a kedvességeddel!”
„Ne adj egy koldusnak még egy 100-ast sem. A lustaságot támogatod!”

Ha a szívedet használod, az emberek azt gondolnák, hogy csak „hiszékeny” és „bolond” vagy. Ha használod az eszed, mindig találsz rá okot, hogy ne segíts másoknak. De te úgy döntöttél, hogy nem törődsz azzal, hogy időről időre naivnak tartsanak.

Ha ez azt jelenti, hogy több embernek tudsz segíteni, hát legyen! Mert, ha mindenki túl gyanakvóvá válik másokkal szemben, akkor mi történik azokkal, akiknek valóban segítségre van szükségük?

4) A kedves ember, fontosnak tartja az érzéseket

Azt mondják, hogy az empátia az, ahol a kedvesség kezdődik! Érzékeled, amit mások éreznek, legyen az félelem, harag, frusztráció vagy öröm? Ha igen, akkor valószínűleg kedvesebb vagy, mint a legtöbb ember. De honnan tudhatjuk, hogy másoknak mire van szükségük, ha még az érzelmeiket sem érzékeljük?

Ha kedves ember vagy, és átérzed, mások érzéseit, akkor nem mondasz olyanokat, hogy „Ó, gyerünk, ne legyünk itt túl érzelmesek!” Vagy: „Tudom, hogy gyászolsz, de van még tennivalónk.” Vagy: „Értem, szerelmes vagy, és időt akarsz tölteni a pároddal de, megígérted, hogy segítesz kitakarítani a lakásomat!”

Minden embernek vannak érzései! És, mindig ezt veszed figyelembe, amikor velük foglalkozol? Akkor te kedves ember vagy!

Ezt is olvasd el: 10 dolog, ami miatt nem tudsz előrelépni az életben

5) A kedves ember, még a rosszabb napjain is türelmes másokkal

Egy 2018-ban közzétett tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a beteg emberek magasabb szintű empátiával rendelkeznek. Kevésbé hajlamosak a negatív érzelmekre. Pontosabban azokra, amelyek a neuroticizmushoz kapcsolódnak.

Itt, egy példa: Két testvérem van. Az egyik okos, nagylelkű, felelősségteljes… De, a fiú, nagyon türelmetlen! Ha nem tudsz válaszolni a kérdéseire olyan sebességgel, ahogy ő szeretné, akkor dühös, és ennek hangot is ad. Bár mindig ott van mellettem, nem igazán élvezem a jelenlétét.

Olyan, mint egy ketyegő időzített bomba, amely mindig készen áll a robbanásra. A másik bátyám viszont nem a legfelelősségteljesebb, és őszintén szólva nincs sok adnivalója. De ő a legszelídebb, legtürelmesebb ember, akit ismerek! Soha nem mond semmi durvát, még akkor sem, ha heves vitában vagyunk.

A kettő közül, melyiküket találom kedvesnek? Természetesen, a szelídebb testvéremet. A türelem sokat számít, amikor kedvességről beszélünk.

Te, türelmes embernek tartod magad? És a környezeted is türelmes embernek tart? Akkor valószínűleg, igazán kedves ember vagy.

6) A kedves ember, hagyja, hogy a dolgok egy kicsit elcsússzanak

Megbocsátó, és toleráns vagy. A legtöbb dologból, nem csinálsz nagy ügyet. Ha valaki bármilyen módon megbántott, azzal mutatod ki a kedvességedet, hogy nem teszed megkeserítővé az életét csak azért, mert lehetőséged van rá. Nem mondasz durva dolgokat nekik, nem bántod meg őket, nem keresed bosszú lehetőségét.

Tudod, hogy az emberek, általában jók. És ha hibát követtek el, a szívedben tudod, hogy ez nem azért van, mert szándékosan bántani akarnak, hanem azért, mert ők is emberek. Természetesen, ha azt tapasztalod, hogy szándékosan bántanak téged, az egy másik történet. Olyankor eltávolodnál tőlük, és szembeszállnál velük, de mégis mindig kedvesen teszed.

Ezt is olvasd el: Így visekedik, ha valaki boldogtalan

7) Boldog embernek tartod magad.

Azt mondják, hogy a kedves emberek általában boldogabbak. És ezt igaznak tartom. Amikor valaki boldogtalan, gyakran úgy gondolja, hogy a pozitív tettei feleslegesek. Ha egy mérgező kapcsolatban vagyunk tény, hogy az mentálisan lehúz minket. Olyankor nem törődünk másokkal, mert miért kellene? Még magunkkal sem törődünk annyit…

Olyankor önzőbbek vagyunk, dühösek, mert azt gondoljuk, hogy a világ igazságtalan velünk. De amikor az életünk jobb lesz, boldogabbak leszünk, hirtelen sokat tudunk adni, a világnak. És ezek, nem csak anyagi dolgok. Sokkal több együttérzést, türelmet és szeretetet tudunk másoknak adni.

Általában, boldog embernek látod magad? Általában, elégedett ember vagy? Úgy gondolod, hogy a világ igazságtalan, de amúgy rendben van? Akkor valószínű, hogy kedves ember vagy! Vagy legalábbis kedvesebb, mint a boldogtalan emberek.

8) A kedves ember azt hiszi, hogy az emberek eredendően kedvesek

Az igazán kedves emberek azt hiszik, hogy az emberek eredendően kedvesek. Ez téged, nem győzött meg? Engedd meg, hogy elmagyarázzam. Ez az, amit a pszichológusok „hasonlósági torzításnak” neveznek. Ez az, amikor a másokról alkotott képedet befolyásolják, a saját személyiségjegyeid. Más szóval, azt gondolod, hogy mások pontosan olyanok, mint te.

Ez az oka annak, hogy azok, akik gyanakvók másokkal szemben, nem biztos, hogy megbízhatóak. Ez az oka annak, hogy a kedves emberek általában alábecsülik a rossz viselkedést. Tehát, ha valóban hiszel abban, hogy az emberek általában kedvesek akkor elhiheted, nagyon valószínű, hogy te magad is kedves ember vagy.

Ezt is olvasd el: A szorongás jelei

Záró gondolatok

Tudsz kapcsolódni a fenti jelekhez?  Akkor nincs kétség afelől, hogy te egy igazán kedves ember vagy! Maradj olyan, amilyen vagy, és inspirálj másokat, hogy ők is legyenek egy kicsit kedvesebbek. Végül is a kedvesség, ragályos.

Természetesen győződj meg róla, hogy megvéded magad azoktól az emberektől, akik kihasználják kedvességed. Ne égesd meg, magad. De, ha ez az írás ráébresztett arra, hogy valójában nem vagy olyan kedves, akkor itt az ideje, hogy egy kicsit dolgozz rajta.

Míg néhány ember kedvesnek születik, a kedvesség ugyanúgy tanulható, mint bármely más készség. És kezdheted az empátia fejlesztésével, majd utána megtanulhatod, hogy egy kicsit türelmesebb legyél.