Szerelmes sms-ek, szövegek udvarláshoz, csábításhoz, köszöntéshez és búcsúzáshoz...

Udvarlási tanácsok

Tönkreteszed a kapcsolatod?

Tönkreteszed a kapcsolatod?

Emberként, mindannyian intimitásra és kapcsolatokra vágyunk. Azonban, néhány ember számára az intimitás a félelem és a trauma forrása lehet. Ez a félelem önszabotáló viselkedéshez vezethet, amely károsítja vagy tönkreteszi az intim kapcsolatokat. Ha ezeket a mintákat nem korrigálják, egészségtelen kapcsolatokhoz, magányhoz és társadalmi elszigeteltséghez vezethetnek.

6 dolog, amit ellenőrizni kell, mielőtt tönkreteszed a kapcsolatod!

Sok olyan dolog van, amivel akaratlanul is tönkreteszed a kapcsolatod. Még akkoris, ha mindent, a szerelem nevében teszünk. Nézd meg ezt az ellenőrző listát!

Néha saját magunkat akadályozzuk, a boldogabb kapcsolat felé vezető úton. Ez lehet a mi saját kis módszerünk arra, hogy megússzunk egy valószínűleg csalódással járó szakítást, egy szívfájdalmat. De időnként előfordul, hogy ez a védekezés távol tart minket attól, hogy megtapasztaljuk a szerelem igazi hullámvasútját!

Tudod, milyen, amikor tönkreteszed a kapcsolatod?

Nos, leegyszerűsítve, az önszabotázs olyan cselekedetekre vagy gondolkodásmódra utal, amelyek visszatartanak téged a céljaid elérésében. Személyesen, vagy szakmailag. A negatív hozzáállás, amelyben azt mondod magadnak, hogy alkalmatlan, vagy esetleg méltatlan vagy a szerelemre vagy sikerre, gyakran az önszabotázs katalizátoraként szolgál.

Olyan gondolatok kezdenek keringeni benned, hogy „Ezt nem tudod megtenni!”, „Ezt, te nem érdemled meg”, vagy, az olyan kijelentések, mint pl. „valószínűleg úgysem sikerül, ha mégis megpróbálom”.

Párkapcsolati tanácsok

A szakértők szerint elsősorban, a félelem miatt lehet tönkretenni a kapcsolatod, de egy egészséges kötelékben, nincs helye az ilyen jellegű félelemnek.

Ennek eredményeként, tudat alatt forgatókönyveket készítünk azért, hogy megakadályozzuk ezt az ismerős kapcsolati szorongást. Ahhoz, hogy ezeket a viselkedéseket a megfelelő módon kezeljük, fontos megértenünk azt is, hogy ez a félelem honnan származik. Szinte teljesen biztos, hogy mindannyiunknak más oka lesz, hiszen mindannyian mások vagyunk.

Legtöbbször nem vagyunk tudatában annak, hogy szabotáljuk a saját sikerünket. Úgy tűnik, beleragadtunk egy olyan körforgásba, ahol a végén megkérdőjelezzük önmagunkat. És ennek köszönhetően néha, tudtunkon kívül, a saját kapcsolatunk legnagyobb ellenségévé válunk.

6 módja annak, hogy tönkretedd a kapcsolatod

1. Olyan tulajdonságok kivetítésével, amelyekről úgy gondolod, hogy vonzónak találják őket

Minden kapcsolat alapja, az őszinteség. De néha arra törekszünk, hogy olyan képet mutassunk magunkról, amilyenek nem vagyunk. Csak azért, hogy jól nézzünk ki a partnerünk, vagy potenciális jelöltünk előtt. Egy sikeres kapcsolathoz, elengedhetetlen bizalom. Ha valakivel következetesen őszinte vagy, azt tudatod vele, hogy számíthat rád és arra, amit mondasz. Ne feledd, hogy nem tehetsz úgy sokáig, mintha nem is lennél.

Ezt is olvasd el: Hogyan kezeljük az elutasítást, online randevúzás során

2. Légvárak építésével, a fejedben

Ha nem olyannak látod a partneredet, amilyen, hanem olyannak, amilyennek őt látni szeretnéd, akkor az egy komoly probléma! Főleg, ha közben forgatókönyveket készítesz a fejedben arról, hogy miként alakulhatnak a dolgok, hosszabb távon. Ez így egyértelmű hiba.

Az elfogadás jobb kapcsolatra, és törődésre ösztönöz a kapcsolatodban. Ettől lesz erős, kettőtök kapcsolata. Ha elvárod a partneredtől, hogy bizonyos módon viselkedjen, vagy ha idealista forgatókönyveket képzelsz el a fejedben, az nem segít egy nagyszerű kapcsolat felépítésében. Ettőlinkább boldogtalan leszel, mert csalódni fogsz benne.

Soha nem leszel vele elégedett, ami az lesz az eredménye, hogy  a tetteiddel tönkreteszed a kapcsolatod. Csökkentsd az elvárásaid, egy boldogabb életért.

3. A riasztó jelek figyelmen kívül hagyása

Egy kapcsolatban, sok riasztó jelet észrevehetsz. Mégis találhatsz okokat rá, hogy meggyőzd magad arról, hogy a kapcsolatotokban minden a legnagyobb rendben van. Figyelmen kívül hagyjuk az összes riasztó jelet, és kifogásokat keresünk rájuk. Mert úgy gondoljuk, hogy a megérzéseink helytelenek, pedig ezzel tönkreteszed a kapcsolatod.

Ennek eredményeképpen tagadóan cselekszünk és úgy élünk, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Persze, ezt mindig könnyebb megtenni, mint kezelni a konfliktusok fájdalmát. Az egyértelműen riasztó jelzések figyelmen kívül hagyása azonban, eléggé mérgező lehet a kapcsolatodra nézve. És ez, arra késztethet, hogy te magad szabotálod a kapcsolatod.

Ezt is olvasd el: 80 kérdés, amit már az első randevú során kell feltenni egy srácnak

4. Azáltal, hogy elhiszed, hogy „megjavíthatod” vagy megváltoztathatod őt, a saját igényeidnek megfelelően

Nem jó ötlet úgy belekezdeni egy kapcsolatba, hogy elvárod a partneredtől, hogy akedvedért megváltozzon. Emberi hajlam, hogy senkit nem lehet megváltoztatni. És egyéltalán, miért is kellene?

A problémákat, nyíltan meg kell beszélni. Közösen kell megoldást találni arra, hogy elkerüljük, hogy a problémák elfajuljanak. De nem számíthatsz rá, hogy a dolgok állandóan úgy alakuljanak, ahogyan te szeretnéd.

5. Azáltal, hogy nem kommunikálod a szükségleteid, és vágyaid tönkreteszed a kapcsolatod

A kommunikáció a jó kapcsolat kulcsa. Anélkül, hogy elmondanád neki mit, te szeretnél nem várhatod el, hogy a partnered megértse, te mire vágysz. Nyíltnak és őszintének kell lenned, a vágyaidat illetően.

Ellenkező esetben ne várj túl sok jót! Nyugodtan elkezdhetsz aggódni, a kapcsolatod miatt, mert a kommunikáció hiányával egyértelműen tönkreteszed a kapcsolatod.

6. Úgy, hogy a párod tempójában haladsz, annak ellenére, hogy nem ugyanazt érzitek

Minden rendben van, amíg a pár egy oldalon áll az időzítést, és az elvárásokat illetően. Tehát, ha te és a partnered készen álltok arra, hogy három-négy hónap után komolyan vegyétek a kapcsolatot, hajrá.

Egy gyorsabb tempó megfelelő lehet a kapcsolatodhoz, amíg mindketten készen álltok, és egyetértetek. Ha azonban te és a partnered más ütemet választottatok a kapcsolat számára, az aggodalomra adhat okot. Például, ha te lassabb tempóra, a partnered pedig egy kicsit gyorsabbra vágyik, az a kapcsolatotokat tekintve elég komoly eltérést jelent.

Tájékoztasd őt erről, és közösen döntsetek. Ellenkező esetben, teret hagysz számára a neheztelésnek amivel egyértelműen tönkreteszed a kapcsolatod.

Ezt is olvasd el:5 módszer az egészséges kapcsolathoz