Szerelmes sms-ek, szövegek udvarláshoz, csábításhoz, köszöntéshez és búcsúzáshoz...

Udvarlási tanácsok

Szerelem, vagy csak kötődés?

Szerelem, vagy csak kötődés?

Szerelem, vagy csak kötődés?

Szerelem vagy kötődés? A szerelem gyönyörű dolog, és ezt az érzést mindenki élvezni akarja. Néha azonban az ember összetéveszti a szerelmet, a ragaszkodással. Gyakran, ugyanez fordítva is megesik. Azonban van különbség abban, ha őszintén szerelmes vagy, és abban amikor csak kötődsz valakihez. De honnan tudhatod, mikor szereted őt, vagy csak ragaszkodsz hozzá?

15 jel, hogy csak kötődsz, és nem szerelmes vagy

1. A kötődés önzővé tesz

Amikor szerelmes vagy, önzetlen leszel, de a ragaszkodás önzővé tesz. Ha szerelmes vagy a párodba, mindent megteszel, hogy boldognak lásd. Azt is tudatod vele, hogy törődsz vele, és szeretnél megfelelni az igényeinek.

Az igaz szerelem nem engedi, hogy manipuláld, vagy olyan dolgokra kényszerítsd, amiket nem szeret.

2. Nem törődsz az érzéseivel

Ha azonban csak kötődsz hozzá, nem sokat törődsz az érzéseivel. Ehelyett azt akarod, hogy olyan dolgokat csináljon, amelyek csak téged tesznek boldoggá. Egyes esetekben arra kényszeríted, hogy azt tegyen, ami neked tetszik. Anélkül, hogy törődnél azzal, hogy ő mit fog érezni, utána. Lényeges eltérés a szerelem vagy kötődés között.

3. Irányítani akarod őt

Ha kötődsz hozzá, gyorsan dühös leszel, ha a párod nem felel meg az elvárásaidnak. Ez nagyon önző dolog. Ha szereted, nem irányítod, de a ragaszkodás gyakran ezt teszi velünk. Ha szereted, önmagad leszel, és szabadok lesztek egymással. Arra fogsz törekedni, hogy jobbá tedd, szeretnéd látni, hogy boldogul az életben, és a védelmezője legyél.

Ezt is olvasd el: 36 jele annak, hogy egy férfi érzelmileg kötődik hozzád

4. Szeretni, bizalmat jelent

Ha szereted őt, akkor bizalom alakul ki benned, és a kapcsolat sikeréért dolgozol. A ragaszkodással csak az fog érdekelni téged, hogy mindig azt csinálja-e, úgy csinálja-e a dolgokat ahogy azt te akarod.

Anélkül, hogy teljesítené a te igényeid, többnyire más lehetőségeket fogsz keresni, hogy rákényszerítsd őt a te utadra. Ha a párod társasági lény, és sok barátja van, meg fogod találni a módját, hogy el tudd választani tőlük.

Vagy a bizonytalanságra, vagy az együtt töltött idő hiányára hivatkozol. A hozzá való kötődés arra is késztethet, hogy olyan dolgokat tegyél, amelyeket valójában soha, egyetlen férfival sem tennél meg. Például arra kényszerítve, hogy ideje nagy részét veled töltse akkor is, amikor nem akarja.

5. A szerelemnek nincs időkorlátja, míg a kötődésnek van

Ha szereted őt, soha nem fogsz sietni, hogy hivatalossá tedd a kapcsolatodat, vagy hogy az emberek tudomást szerezzenek róla. Szánj rá időt, hogy többet megtudj róla.

Még akkor is, ha gyerekkori barátod. Ha szereted, elég időt szánsz arra is, hogy érzelmileg kötődj hozzá. Engedd, hogy megfelelően felkészüljön anyagilag, mielőtt megkéri a kezed, vagy mielőtt eljegyezne téged. Aki csak ragaszkodást érez magában, az inkább csak rákényszeríti a dolgokat a párjára. Még akkor is, ha úgy tűnik, hogy az nem megy.

Csak annyit akarsz, hogy körülötted legyen, még a furcsa órákban is, anélkül, hogy figyelembe vennéd, mit érez.

6. A szerelem kihívásokkal jár, de ha kötődsz, ezt ritkán fogod látni

Ha szereted, harcolni fogsz érte. Elválsz, kibékülsz és összejössz, mintha mi sem történt volna. Dolgozni fogsz azon is, hogy mindkettőtöknek sikeres legyen a kapcsolata.

Függetlenül attól, hogy hol vagy. Ha távkapcsolatról van szó, akkor gondoskodni fogsz arról, hogy hűséges maradj hozzá, és viseld az ezzel járó kihívásokat. Az elsődleges célod az lesz, hogy hányszor látod őt, és nem törekedsz a kapcsolatod fejlesztésére.

Soha nem lesz hosszú távú célod vele, mivel nem vagy szerelmes. Tehát nincs benne kihívás. A kapcsolatotok inkább arról fog szólni, hogy te mit érzel, és nem arról, hogy ő mit lát bennetek.

Ezt is olvasd el: A szerelem 11 biztos jele

7. A szerelem kölcsönös érzés, de a ragaszkodás azt jelenti, hogy a saját kedved szerint alakítod a dolgokat

Ha szereted, azt neki is gondolkodás nélkül viszonoznia kell. A szerelem mindkettöket arra készteti, hogy egy közös cél érdekében dolgozzatok, és azt akarjátok, hogy mindketten sikeresek legyetek. Ha szereted őt megérted, hogy a kettő jobb, mint egy.

Azt is tudni fogod, hogy vannak dolgok, amiket nem érhetsz el nélküle. De ha ragaszkodsz hozzá, soha nem fogsz azzal foglalkozni, hogy a kapcsolat nem vezet sehova, vagy, hogy a párpd boldogtalan. Komoly ügyeket többnyire nem fogsz megoldani, mivel nem ez a fő gondod.

Ha csak ragaszkodsz, elvárod tőle, hogy ne legyenek hibái. De nem engeded, hogy megemlítse a gyengeségeidet. Ilyen hozzáállással nem tudsz csapatként dolgozni, inkább versenyezni fogsz vele. Ezek alapvető különbségek a szerelem vagy kötődés között.

8. Ha szereted őt, az érzés soha nem fog megváltozni, de a kötődés csak egy ideig tart

Ezek is lényeges eltérések a szerelem vagy kötődés között.

Ha szereted a párodat, soha nem feledkezel meg róla. Még akkor sem, ha évekig különváltok. Számodra ő az egyetlen, akit igazán megért és törődik veled. Mindent megteszel annak érdekében, hogy visszakap.

És ha nem sikerül, akkor titokban dédelgeted. Ha soha nem lesz lehetőséged arra, hogy egy szakítás után újra együtt legyél vele, sok sikert kívánsz neki a törekvéseiben.

De, ha csak ragaszkodsz hozzá, akkor szakítás után megkeseredett ember leszel. Számodra úgy tűnik majd, hogy ő elárulta a bizalmadat. A ragaszkodás arra késztethet, hogy bosszút tervezz, mivel csalódtál benne, amiért nem tett téged boldoggá.

Ha továbblépsz a kötődéstől, soha nem akarsz majd bármit is kezdeni vele, sőt azt feltételezed, hogy soha nem is létezett az életedben.

9. Kommunikációra van szükséged, ha szerelmes vagy

Bár akkor is állandó kommunikációra van szükséged, amikor szerelmes vagy, a ragaszkodás a végletekig késztet erre. Ha ragaszkodsz hozzá, akkor egész nap szünet nélkül kommunikálni szeretnél vele, ami egészségtelen.

10. Nem adsz neki személyes teret

Ha őszintén szereted, személyes teret adsz neki, ami feldobja a kapcsolatot. Nem akarod őt túl sokat hívni vagy SMS-ezni, vagy az idő nagy részét vele együtt tölteni. De ha ragaszkodsz, akkor olyan dolgokat fogsz igényelni, amelyek számára irrelevánsak.

11. Nem bízhatsz benne

A kötődés féltékeny partnerré tesz, aki nem bízhat senkiben. Valószínűleg attól félsz, hogy elveszíted őt a barátaiddal vagy a körülötte lévő lányokkal szemben. A féltékenység birtoklóvá tehet, és úgy irányíthatod a férfit, hogy közben nem szereted.

Ezt is olvasd el: Hogyan állapítható meg, ha a barátod megcsal?

12. Ragaszkodsz a régi gyakorlatokhoz

Ha ragaszkodsz, ragaszkodhatsz a régi gyakorlatokhoz, ami nem engedi, hogy a kapcsolatod kivirágozzon. Látni fogod, hogy minden rendben van még akkor is, ha minden szétesik.

13. Többet vársz, mint amennyit kínálsz

Ha ragaszkodsz, elvárod, hogy ő többet adjon, mint amennyit te nyújtassz neki. Számodra a jelenétének az előnyei nagyobbak mint az, hogy ő ott van az életedben. Nagyobbk, mint az elkötelezettséged.

14. Elveszted az identitásodat

Ha kötődsz hozzá, gyakran elveszíted az identitásodat. Mert, úgy gondolod, hogy nélküle nem tudsz mit kezdeni. Csak annyit kell tenned, hogy vakon követed őt. Időnként nem kérdezed meg őt, attól tartva, hogy ha tévedsz elveszíted. Már ez az egyetlen rézés képessé tesz téged arra, hogy eldöntsd az érzésed szerelm vagy kötődés.

15. Igyekszel érvényesíteni az iránta érzett érzéseid

Ha szereted közzétenni a közösségi média fiókjaidban, vagy bemutatni a barátaidnak, tudd, hogy ez egy melléklet. Csak annyit próbálsz tenni, hogy érvényesíted az érzéseidet iránta, és határokat szabsz a versenytársaiddal szemben.

Ha szereted közzétenni a közösségi média fiókjaidban, vagy bemutatni a barátaidnak, tudd, hogy ez egy melléklet. Csak annyit próbálsz tenni, hogy érvényesíted az érzéseidet iránta, és határokat szabsz a versenytársaiddal szemben.

Szerelem vagy kötődés?

A szerelem kedves érzéseket és tetteket ébreszt, különösen a másik személy iránt. A kötődést az határozza meg, hogy milyen fokú állandóságot és biztonságot érzel önmagaddal kapcsolatban. Más szóval, a szeretettel a saját személyed az, aki iránt érzelmeid vannak.