Szerelmes sms-ek, szövegek udvarláshoz, csábításhoz, köszöntéshez és búcsúzáshoz...

Udvarlási tanácsok

Szakítás utáni hibák

A szakítás utáni hibák

Ha elkerülöd ezeket a gyakori hibákat, akkor megengeded magadnak, hogy valóban átérezd a történteket. Így tanulod meg, megfelelően kezelni az érzéseid.

A szakítás utáni hibák, mindenkinek megvannak. De, van 8 olyan dolog a szakítás után, amelyeket nem szabad megtennünk. Mert, ezek a dolgok, csak rontják a helyzetet. Tudd meg, mik ezek a hibák!

A kapcsolat, amiért annyit dolgoztál, véget ért. De figyelembe véve, hogy nem ez az első szakításod, valószínűleg jól fogsz járni, igaz? Akiknek mindig gondot okozott túllépni egy szakításon, most itt az ideje, hogy újragondolják mit tesznek, amíg a seb begyógyul. Amikor az érzelmek felülírják a logikát olyankor előfordulhat, hogy olyan dolgokat teszel, amelyek sem nem logikusak, sem nem egészségesek a józan eszed számára.

De gyakran a legáltalánosabb dolgok azok, amelyeket az emberek éppen a szakítás utáni depressziótól és önsajnálattól tántorogva tesznek. És ezek a dolgok azok, amelyeket kerülnöd kell. Nemcsak, hogy csapdában tartanak a végtelen nyomorúság pillanatában, hanem egy olyan eseményen is tartják a gondolataidat, amelyen túl kell lépned.

Szakítás utáni hibák, amiket soha nem szabadna megtenned

Bár a szíved még mindig sebezhető a szakítás miatti csapástól, van néhány dolog, aminek eszedbe sem szabad jutnia.

Ezt is olvasd el: A szakítás 6 egyértelmű jele

#1. Túl korán akarjuk megejteni a lezárási beszélgetést

Ez a beszélgetés az, amikor a szakítás után két ember úgy dönt, hogy felnőttként leülnek és megbeszélik azokat, amiket a szakításuk során el akartak mondani. Ez gyakran magában foglalja a bocsánatkérést a kimondott szavakért és a másik kidobott tárgyaiért.

Könnyebbé teszi a terheket és lehetővé teszi, hogy tovább lépj. Azáltal, hogy nyugodtan kimondhatod mindazt, amit mondani akartál. Egyesek számára a személyes találkozás túl sok. Ezt legszívesebben telefonon, vagy akár levélben tennék.

Ez a beszélgetés egy jó dolog. De csak akkor, ha már mindketten túljutottatok a szakításon. A szakítás utáni hibák legrosszabb húzása, ha túl korán ültök le megbeszélni a szakítást, az is előfordulhat, hogy újra feltéped azokat a sebeket, amelyeknek be kellene gyógyulniuk.

A fájdalom és a keserűség még mindig ott van. Szóval valószínű, hogy a végén valamelyikőtök jelenetet csinál. A közös emlékek, még túl frissek lesznek. És ez, könnyek áradatát eredményezheti.

Mit tehetsz ilyenkor? Szánj rá legalább néhány hónapot, mielőtt megpróbálsz beszélni az exeddel.

#2. Az ex, vagy az új párjának üldözése

Minden boldog kép, amit róluk látsz, egy újabb kést döf a szívedbe. Tudom, hogy érezned kell a fájdalmat és a szomorúságot. Ez az, ami segít elérni a katarzist, ami a továbblépéshez szükséges. De ha azt nézegeted, hogy az exed miket csinál az új párjával, csak meghosszabbítod a saját fájdalmad. Különben is, szakítottatok! Már nem a te dolgod, hogy mit csinálnak. Jó módja a kísértés elleni küzdelemnek, ha elzárod azokat a csapokat, ahonnan a róla szóló híreket kapod.

Ezt is olvasd el: Hogyan kezeljük az elutasítást

#3. Megnézni a régi randevúzási helyeket

Ez ugyanolyan rossz, mint az üldözés. Csak, nem otthonról csinálod. Ha olyan helyekre jársz, ahol együtt lógtatok, felidézed az együtt töltött szép időket. A végén jobban fog hiányozni az exed, mint kellene. És a legrosszabb az, hogy nyilvánosan fogsz szipogni!

Az egyetlen ok, amiért meg kell látogatnod ezeket a helyeket az az, hogy új emlékeket hozz létre. Lehetőleg olyankor tedd, amikor már túl vagy az exeden. Segít, ha nem egy bizonyos helyet korlátozunk, az emlékekre. Így ha továbblépsz, nem úgy térsz vissza arra a helyre, mint „az étterem, ahol az első randevúnkat tartottuk”. Hanem inkább úgy, hogy „ez a hely, ahol fantasztikus csirkeszárnyakat szolgálnak fel”.

#4. Önbebörtönzés

A bedagadt szemekkel, taknyosan és a legkisebb provokációra is könnyekre fakadva, senki nem hibáztat, ha otthon akarsz maradni, hogy belemerülj az önsajnálatba. De az élet megy tovább! Még akkor is, ha egyedül vagy, és összetört a szíved. Egy-két nap a gyógyuláshoz, még rendben van! De bármi több csak kárt okoz.

Elvesztetted azt, akit szeretsz! De ez nem ok arra, hogy minden mást elveszíts az életedben. Ha bemész a munkahelyedre, és olyan dolgokat csinálsz, amiket szeretsz, megmutathatod, hogy ez még nem a világ vége! Idővel ezek a dolgok kevésbé lesznek zavarónak. Inkább éld tovább az életed, amelyeket most újra elkezdhetsz élvezni.

Ezt is olvasd el: 5 módszer az egészséges kapcsolathoz

#5. Egyéjszakás kalandok

Az egyéjszakás kapcsolatok, segíthetnek túllépni a szakításon. De, csak egy bizonyos pontig. Az ilyen kapcsolatok sekélyessége, nem tudja pótolni az előző kapcsolat mélységét. Ezzel együtt a legjobb az, amit egy ilyen kapcsolattól remélhetsz, hogy van valaki az ágyadban, és esetleg van valaki, akivel jókat beszélgethetsz.

Ha közvetlenül a szakítás után keresel magadnak valakit, akivel gyorsan ágyba bújsz, az több kárt okozhat, mint amennyit segít. A nyomorúságod kétségbeeséssé változhat, és így szinte bárkivel hazamész.

#6. Csak azért is bulizni

A kapcsolatod tönkrement! Miért ne törnél össze, nem igaz? Ez, rossz! A féktelen bulizás és a rengeteg alkohol, csak arra lesz elég, hogy rövid időre csillapítsd fájdalmat. De a holnapi, egy életre szóló másnaposság lesz.

Képzeld csak el, mennyivel rosszabb lesz ez a szakítás, ha ugyanazon a napon lüktető fejfájással, és összetört szívvel ülsz, az ágyad szélén?

Ezt is olvasd el: 6 konkrét jel, amiért most egyedülállónak kellene lenned

#7. Bosszú

Közvetlenül a szakítás után, tele vagy a negatív érzésekkel. Áldozatnak érzed magad egy ördögi játékban! Úgy gondold, hogy megérdemled, hogy bosszút állj? Tartsd magadban! Tisztában kell lenned azzal, hogy amikor éppen átestél egy szakításon, az érzelmeid uralhatják a fejed. Lehetséges, hogy ez a bosszúdolog csak a te szegény, szerelmes szíved, aki keresi a módját, hogy kitörjön.

A bosszú, nem a legjobb ötlet. Magában foglalja a fájdalom okozását, a tulajdon megrongálását és a megaláztatást. Tehát ha pokoli bosszút akarsz állni azon, aki összetörte a szíved, tedd ezt a klasszikus módon! Tedd úgy, hogy felállsz a padlóról, és jobb emberré válsz.

#8. Megpróbálsz olyanná válni, amit az exed szeret

A szakítás utáni önfejlesztés, egy egészséges irány lehet. De, ha az ex elvárásai alapján alakítod magad, akkor csak leragadsz az exednél. Ha megpróbálsz olyan lenni, akivel az exed randizni szeretne, azzal megmutatod neki, hogy még mindig annak a módját keresed, hogyan szerezd őt vissza magadnak.

Rengeteg felesleges erőfeszítést teszel azért, hogy olyan valakivé válj, akire az exed vágyik. De igazából, még mindig az vagy, akit az exed elhagyott. A hajszín megváltoztatása, a hasizmok erősítése nem biztos, hogy elég ahhoz, hogy az exed újra belédszeressen. Lehet, hogy beleszeret abba amit tettél, de nem téged fog szeretni.

Ezt is olvasd el: 10 dolog, ami miatt nem tudsz előrelépni az életben

Azt gondolhatod, hogy a bulizás, a bezárkózás, vagy akár az alkalmi kapcsolatok segítenek abban, hogy a sebeid gyorsabban gyógyuljanak. De, ezek csak arra szolgálnak, hogy ne tudj megbékélni a szívfájdalmaddal. A szakítás utáni hibák könnyen elkerülhetők.

És, ha elkerülöd ezeket a gyakori hibákat, akkor megengeded magadnak, hogy valóban átérezd a történteket. Így tanulod meg, megfelelően kezelni az érzéseid. Ez végül is jobb, mint megvadulni, és később megbánni.