Szerelmes sms-ek, szövegek udvarláshoz, csábításhoz, köszöntéshez és búcsúzáshoz...

Udvarlási tanácsok

Mitől lehetünk szerelmesek?

Mitől lehetünk szerelmesek?

Ami miatt beleszeretsz valakibe, nem biztos, hogy ugyanaz, mint ami miatt valaki másba beleszerettél. Az egyetlen módja annak, hogy megtudd az, hogy feltárd előtte az érzéseid, és őszintén kommunikáld azokat a partnereddel.

8 tényező, ami miatt szerelmesek lehetünk.

Mitől lehetünk szerelmesek? A szerelem az egyik legmélyebb és legerősebb érzelem, amit az ember átélhet. Inspirálhat, motiválhat, meggyógyíthat és átalakíthat bennünket. De pontosan mitől leszünk szerelmesek valakibe? Kémia, kompatibilitás vagy sors kérdése? Vagy ez valami bonyolultabb és titokzatosabb?

Pszichológiai és biológiai tényezők azok, amelyek szerepet játszanak mások iránti vonzódásunk befolyásolásában. Arra, hogy mitől leszünk szerelmesek, nincs határozott válasz. Mivel, a különböző emberek számára, eltérő okai lehetnek a szerelemnek.

Néhány pszichológiai és biológiai tényező azonban, szerepet játszhat a mások iránti vonzalom és kötődés kialakulásában. Itt van néhány közülük:

1. Külső megjelenés

Bár felületesen hangzik, gyakran a fizikai megjelenés az első, ami felkelti az érdeklődésünket, amikor új emberrel találkozunk. Tanulmányok kimutatták, hogy hajlamosak vagyunk előnyben részesíteni a szimmetrikus, átlagos és az arcvonásaikban megszokott embereket. Mivel ezek egészségre, genetikai sokszínűségre és önmagunkhoz való hasonlóságra utalhatnak.

Hajlamosak vagyunk azokhoz az emberekhez is vonzódni, akik hasonló testalkatú, magasságúak és korúak, mint mi. Valamint azokhoz, akik a termékenység és a vitalitás jeleit mutatják.

Ezt is olvasd el: 15 jel, amely arra utal, hogy megvan az igaz szerelem

2.  Személyiség

A felszínen túl a személyiség egy másik olyan fontos tényező, amely befolyásolja a személyhez való vonzódásunkat. Hajlamosak vagyunk szeretni azokat az embereket, akik értékeik, meggyőződésük, szokásaik és érdeklődési körük, hobbik tekintetében hasonlítanak hozzánk. Mivel ezek, kompatibilitást és közös világnézetet jelezhetnek.

Hajlamosak vagyunk értékelni azokat az embereket is, akik kedvesek, barátságosak, humorosak, intelligensek, magabiztosak és megbízhatók. Mert ezek tulajdonságok, a szociális készségekre és az érzelmi stabilitásra utalhatnak.

3. Hormonok

Hormonjaink fontos szerepet játszanak abban is, hogyan befolyásolják szerelmi érzéseinket és vonzódásunkat. Amikor találkozunk valakivel, akit szeretünk, az agyunk olyan vegyi anyagokat bocsát ki, mint a dopamin, szerotonin, oxitocin és vazopresszin, amelyek eufória, boldogság, kötődés és hűség érzését keltik.

Ezek a hormonok a viselkedésünkre, és fiziológiánkra is hatással vannak. Figyelmesebbé, érzékenyebbé, szeretetteljesebbé és izgatottabbá tesznek bennünket.

4. Kötődési stílus

Kötődési stílusunk az, ahogyan másokhoz kapcsolódunk, a szüleinkkel szerzett kora gyermekkori tapasztalataink alapján. Erősen befolyásolja azt, hogy miként tekintünk önmagunkra és másokra a megbízhatóság, az intimitás és a biztonság szempontjából.

A kötődési stílusoknak négy fő típusa van:

  • Biztonságos (kényelmes a közelségben és függetlenségben),
  • Szorongó (közelségre vágyik, de fél az elutasítástól),
  • Elkerülő (kerüli a közelséget és az intimitást) és
  • Félő (közelséget akar, de fél, hogy megsérül).

A kötődési stílusunk befolyásolhatja partnerválasztásunkat, és a kapcsolataink minőségét.

Ezt is olvasd el: 5 módszer az egészséges kapcsolathoz

5. Közelség

Mitől lehetünk szerelmesek? Egy másik tényező, amely befolyásolja annak valószínűségét, hogy valakibe beleszeressünk, a közelség vagy a fizikai távolság. Hajlamosak vagyunk erősebb érzelmeket kialakítani olyan emberek iránt, akik földrajzilag közel állnak hozzánk, vagy akiket gyakran látunk.

Ennek az az oka, hogy a közelség növeli a velük való érintkezés menyiségét, és lehetővé teszi számunkra, hogy gyakrabban lépjünk kapcsolatba velük. A közelség az ismerős helyzet, és a kényelem érzését is megteremti velük.

6. Hasonlóság

A hasonlóság egy másik tényező, amely fokozza vonzalmunkat és kapcsolatunkat, másokkal szemben. Általában szeretjük azokat az embereket, akik hasonlóak hozzánk demográfiai (például életkor, faj, vallás), személyiség (például értékek, érdeklődési körök), fizikai megjelenés (például magasság) és viselkedés (például gesztusok) tekintetében.

A hasonlóság miatt úgy érezzük, hogy a másik fél jobban megérthet minket, és ez segít minket az érvényesülésben. Csökkenti a konfliktusok, és félreértések lehetőségét is.

7. Kölcsönösség

A kölcsönösség az az elv, ami alapján hajlamosak vagyunk szeretni azokat, akik szeretnek minket. Ha valaki érdeklődést mutat irántunk, vagy pozitív érzelmeket fejez ki felénk, hajlamosak vagyunk jobban vonzódni hozzá, és viszonozni az érzéseit.

A kölcsönösség az önbecsülésünket, és az önbizalmunkat is növeli. Ez is motiválhat bennünket, a kapcsolat további folytatására.

8. Rejtély

Mitől lehetünk szerelmesek? A rejtély egy másik tényező, amely felkeltheti kíváncsiságunkat és érdeklődésünket, valaki iránt. Ha valaki titokzatos vagy kiszámíthatatlan a viselkedésében vagy a kommunikációjában, akkor hajlamosak vagyunk jobban érdeklődni iránta, és többet akarunk megtudni róla.

A titokzatosság, kihívást és izgalmat is kelt, a kapcsolatban. Fokozza a képzeletünket és a fantáziánkat is.

Ezt is olvasd el: Honnan tudod, hogy egy lány kedvel téged?

Mitől lehetünk szerelmesek?

Ezek azok a leggyakoribb lehetséges tényezők, amelyek miatt beleszeretünk valakibe. Végső soron a szerelem, egy nagyon személyes és szubjektív élmény, amely számos változótól és körülménytől függ.

Ami miatt beleszeretsz valakibe, nem biztos, hogy ugyanaz, mint ami miatt valaki másba beleszerettél. Az egyetlen módja annak, hogy megtudd az, hogy feltárd előtte az érzéseid, és őszintén kommunikáld azokat a partnereddel.