Szerelmes sms-ek, szövegek udvarláshoz, csábításhoz, köszöntéshez és búcsúzáshoz...

Udvarlási tanácsok

Milyen a jó szerelmi vallomás?

Milyen a jó szerelmi vallomás?

Ha meg akarod tenni ezt a lépést, hogy egy szép szerelmes SMS-en keresztül mondod el egy srácnak, hogy szereted őt az olyan, mintha egy labdát a levegőbe dobnál. Nem mindig lehet megjósolni, hogy hova fog leesni. De ha megérted a lehetséges eredményeket, jobban felkészülhetsz az esetleges csalódásra.

Na mégis, milyen a jó szerelmi vallomás? Hogyan mondd el egy srácnak, hogy szereted? Van itt néhány olyan dolog, aminek a segítségével elmondhatod egy srácnak sms-ben, hogy szereted.

A nagy hibák, és a kötelező tudnivalók

Ahhoz, hogy valakinek beismerd az érzéseidet, sok bátorságra van szükség. Azért, mert ha valakinek kiadod magad, az áltakl te sebezhetővé válsz a szemében. De lehet egyszerűbb is a dolog, csak meg kell tanulnod, hogyan csináld.

Ha ott ülsz, a telefonnal a kezedben, és azon töprengsz, hogyan mondhatod el, nem vagy egyedül.

Napjainkban, a digitális kommunikáció uralja az egész világunkat. Így az sms-ezés lett az érzéseink közvetítésének egyik alapvető módja. Különösen a romantika, és a szerelmi vallomások területén. Mert, a viasszal lezárt szerelmes levelektől a rövid, frappáns szerelmes smsekig, az érzéseink közlésének módja, minden bizonnyal sokat fejlődött az évek során.

Nehéz lehet kitalálni, hogy mit mondjunk olyan valakinek akit, ha meglátsz a szíved kihagy, és a gyomrod a torkodba kúszik. Szerencsére minden tippet és trükköt megadunk, amire szükséged van!

Ezt is olvasd el: Szerelmes SMSek

Az sms alapú kommunikáció pszichológiájának, megértése.

Az SMS világában való eligazodás, különösen, ha szerelmes smsen keresztül mondod el egy srácnak, hogy szereted, néha olyan érzés lehet, mintha bekötött szemmel sétálnál át egy labirintuson.

Elsőként, el kell döntened, hogy akkor, ott és neki, milyen a jó szerelmi vallomás. Aztán, ott van a gyötrelmes várakozás a válaszra, ahol a percek eónokká válnak. Aztán ott van még az a rettegett feladat, hogy megfejtsük az üzenet hangszínét, a hanglejtés vagy az arckifejezések tisztasága nélkül.

És még csak ne is kezdjünk azzal a szorongással, amit ezek az apró dolgok válthatnak ki!

De, ha egy kicsit ismered az üzenetküldés mögött rejlő pszichológiát, az segíthet racionalizálni a gondolataid és segíthet lecsillapítani, a nyugtalanságodat is.

1. Az idő paradoxona

Nézted már az órát, miután elküldted azt a szerelmes smst? Eltelik egy perc, aztán öt, és mielőtt észrevennéd, eltelt egy óra. Neked pedig, minden értesítési hangra megremeg a szíved. Olyan érzés, mintha az idő játszana veled.

Tudományosan nézve, ez az időbeli torzuláshoz hasonlít. Amikor az időérzékünk, az érzelmi állapotunk alapján torzul el. Amikor szorongunk vagy nagyon várunk valamit, például egy fontos választ, az idő gyötrelmesen lassúnak tűnhet. Ennek felismerése, segíthet kezelni az elvárásainkat és szorongásainkat.

A dolog kulcsa, hogy tereld el a figyelmed! Csinálj valami mást. Olyat, ami figyelmet igényel. Állj ellen annak a késztetésnek, hogy folyamatosan a telefont bámuld.

2. Hangsúly

A személyes kommunikáció során, hatalmas mennyiségű információ kerül továbbításra, a nem verbális jelzéseken keresztül. De amikor az sms szövegekről van szó, ezek hiányában vakon repülünk. És ez, félreértelmezésekhez vezethet. Itt az alapvető attribúciós hiba játszik szerepet.

Ez a pszichológiai koncepció azt sugallja, hogy hajlamosak vagyunk egy személy viselkedését inkább a jellemének, és kevésbé a helyzetének tulajdonítani.

Sms-ben válaszol? Ha csak annyit üzen, hogy „Rendben”, akár azt is gondolhatjuk, hogy mérges. Pedig lehet, hogy éppen csak elfoglalt.

Ennek ellensúlyozására elengedhetetlen, hogy a kétség előnyeit kihasználjuk. Ha egy üzenet tévedésnek tűnik, vagy nem teljesen egyértelmű a feltételezések helyett keress felvilágosítást.

3. A szorongás

Néhány egyszerű pont, mégis olyan sok spekuláció forrása! Éppen, a választ írja? Meggondolta magát?

Ez a körforgás, egy feszültséggel teli űrt hoz létre. Az emberi természet pedig, irtózik a vákuumtól. Végül is csak arra leszünk képesek, hogy a válaszokat keressük. Ez a Zeigarnik-hatáshoz kapcsolódik, ahol az emberek jobban emlékeznek a befejezetlen dolgokra, mint a befejezettekre. És az agyunk, természetesen arra koncentrál. És ettől, elfog minket a szorongás.

Mi a legjobb módja, hogy ezt elkerüld? Ismerd fel, hogy mindenkinek megvan a saját fogalmazási stílusa, és üteme. Az, hogy éppen gondolkodik és azért nem válaszol, nem feltétlenül kételyt vagy vonakodást jelez.

4. A színpad beállítása

Mielőtt elküldenéd az érzéseidről szóló smst, alapvető fontosságú, hogy megteremtsd a digitális vallomásod színterét.

Mint például a sakkfigurák megfelelő elhelyezése a táblán, vagy a tökéletes megvilágítás megtalálása a szelfihez. Ha megérted az alapokat, mielőtt szöveges üzenetben elmondanád egy srácnak, hogy kedveled, az tényleg érdemi változást hozhat.

Hogy tudod ezt megtenni:

a. Érzelmi ráhangolódás

Tekintsd az SMS-ezést, duettnek! Mert ahhoz, hogy harmonikus legyen, mindkét félnek összhangban kell lennie. Alapvető fontosságú, hogy felmérjük, jelenleg hol tart érzelmileg a másik fél. Nehéz napja volt, a munkahelyén? Vagy, valami izgalmasat osztott meg veled?

Ha az üzenetének hangvitelét, az aktuális hangulatához igazítod, jelentősen megnövelheted a vallomásod pozitív fogadtatását. Ne feledd, nem csak az számít, hogy mit mondasz, hanem az, hogy hogyan és mikor mondod.

b. A megfelelő időpont megtalálása

Csábító lehet hajnali 2-kor kiönteni a szíved, amikor az érzések támadnak, de vedd figyelembe a napi szokásait és a biológiai ritmusát. Esetleg koránkelő, aki hajnali 5-kor csillogó szemmel issza a kávéját? Vagy inkább, éjszakai bagoly?

Ha olyan időpontot választottál, amikor a legéberebb és legfogékonyabb az ilyen dolgokra, az megváltoztathatja a szöveg értelmezését. Tekintsd úgy, mintha a rádióadót, a legtisztább jellel fognád.

c. A memória-frissítési effektus

Tegyük fel, hogy mindketten hihetetlenül jól érezték magukat azon, a legutóbbi koncerten. Vagy, mindketten jót nevettek egy bensőséges viccen. Ezeknek, a közelmúltbeli közös emlékeknek a felidézése megnyugtató, és rokonszenvvel szolgálhat a vallomásodhoz.

Ez egy pszichológiai trükk, amivel kihasználod a közelmúlt hatását. Mert, az emberek jobban emlékeznek a friss eseményekre, és jobban is szeretik azokat. Tehát, mielőtt egy szerelmes sms-ben elmondanád egy srácnak, hogy kedveled őt, rögzítsd az üzenetet egy közös, boldog pillanathoz.

A jó szerelmi vallomás megalkotása

Ott ülsz, a telefon a kezedben, a szíved hevesen dobog, és készen állsz arra, hogy elmondd a srácnak, mit érzel. De hogyan lehet ezeket a kavargó érzéseket szöveggé desztillálni?

Beszélgessünk arról, hogyan fogalmazzuk meg ezt a szerelmes üzenetet. Találjuk ki, hogyan mondjuk el sms-ben egy srácnak, hogy szereted. Takláljuk meg a megfelelő egyensúlyt az őszinteség, és a megfontolás között.

Ezt is olvasd el: Romantikus smsek

1. csókollak… *és amit ide írsz, az legyen egyszerű*

Könnyű elragadtatni magad, amikor az érzelmek tombolnak benned! De most, az egyszerűség lehet a legjobb szövetségesed. Törekedj az egyértelműségre, és a közvetlenségre.

Bár csábító egy költői versike megfogalmazása, ne feledd, hogy az őszinteség mindent felülmúl. Egy egyszerű: „Hé, elkezdtem érzelmeket ébreszteni irántad” ugyanolyan erős lehet, mint egy Shakespeare-szonett.

2. Emojik használata

A hangulatjelek adják annak a digitális ételnek a fűszerét, amely a te üzeneted. Segíthetnek olyan érzelmek közvetítésében, amelyeket esetleg a szavak nem adnak át teljesen. Arra azért figyelned kell, hogy ne vidd túlzásba! Ne feledd, a kevesebb több! Nem emoji-regényt akarsz írni!

3. Lágy célzások, vagy közvetlen kijelentések

Néha belenyugodni a vallomásba, természetesebbnek tűnik. Például: „Gondoltál-e valaha ránk, de nem kizárólag mint barátokra?” A másik oldalon az egyenesség felszabadító lehet: „Szeretlek! Ott, mondtam!”

Mindkét módszernek megvannak, a maga előnyei. Fontold meg kapcsolat dinamikáját és azt, hogy mi az, ami jónak tűnik. Tudni fogod, melyik stílus illik hozzád és a romantikus érdeklődésedhez, a legjobban.

4. Légy őszinte

Az őszinteség, a középpontjában áll minden erős kapcsolatnak. Akár hetek óta érzed ezt, akár új felismerés, tudasd vele.

A hitelesség társítható, és értékelhető. Az egyértelmű az, ha megírod: „Rájöttem, hogy nem csak baráti érzéseim vannak irántad”. Ennek az üzenetnek, tagadhatatlanul komoly súlya van.

5. Bízz a legjobban, készülj a legrosszabbra

Ez az elvárások kezelésének, egy ősi bölcsessége. De, nagyon jól működik ebben a helyzetben is.

Míg pozitív választ remélsz és az a jó, ha emlékezteted rá magad, hogy mindkettőtök érzései számítanak. Akár ő is érzi, akár nem, a te érzéseid valódiak és elismerést érdemelnek.

6. Adj neki időt, a válaszadásra

Az üzenet elküldése után elkezdődik egy játék, ami a várakozásról szól. Ne feledd, a reakcióidők eltérőek lehetnek. Néhányan, azonnal válaszolnak. Másoknak időre van szükségük, hogy feldolgozzák egy szerelmes üzeneted súlyát.

A türelem kulcsfontosságú, mert a kapott válasznak is ugyanolyan súlya van, mint az elküldött szerelmi vallomásnak. Ez nem a Te értéked tükrözi, hanem az érzések feldolgozásának ütemét.

Ezt is olvasd el: Romantikus üzenetek, szerelmes szövegek fiúknak

Gyakori hibák, amelyeket el kell kerülni, egy jó szerelmi vallomás során

Bár a digitális korszak megkönnyítette a kommunikációt, egyedülálló buktatókkal is jár. Különösen, ha érzelmekről van szó.

Arra készülsz, hogy SMS-ben elmondd egy srácnak, hogy szereted. Ha tisztában vagy néhány gyakori smsküldési szokással, az jóval egyszerűbbé teheti az eseményt.

Merüljünk el ezekben, biztosítva, hogy az üzeneted a lehető legjobb fényben tündököljön, felesleges zavarok nélkül.

1. Dupla szöveges dilemmák

Ott voltál. Elküldted az üzenetet, és a várakozás okozta feszültség minden egyes percben erősödik. Mielőtt észrevennéd, úgy érzed, hogy el kell neki küldened még egy üzenetet, amely megsürgeti a választ.

A kérdés lezárásának a pszichológiai igénye, jogos! De, több egymást követő üzenet küldésével, túlságosan türlemetlennek, vagy akár rámenősnek tűnhetsz. Elengedhetetlen, hogy teret és időt adj neki, hogy feldolgozza az üzenetedet, és a megfelelő módon válaszoljon. Ne feledd, a minőség áll a mennyiség felett.

2. Ne írj neki regényt, mert nem az a jó szerelmi vallomás

Bár fontos, hogy érthetően fejezd ki magad, a tömör üzenetek általában hatásosabbak. Egy hosszú szöveg tartalma, túl lehengerlő lehet. Ráadásul, az alapvető üzenete is elveszhet.

A jó szerelmi vallomás legyen eredeti, jól megfogalmazott, de legyen tömör.

3. Feltevések szakadéka

A szövegekből hiányzik a hangszín, az arckifejezés és az azonnali visszajelzés, ami oda vezethet, hogy bizonytalanságunk, vagy múltbeli tapasztalataink alapján pótoljuk a hiányosságokat.

Itt lép be, a megerősítő torzítás, ahol egy üzenetet úgy értelmezel, hogy megerősítsd a saját előítéleteidet.

De ahelyett, hogy azt feltételeznéd, hogy nem érdekli, mert pontot használt felkiáltójel helyett, inkább ved az üzeneteket úgy, ahogy vannak. Ne gondolj bele túl sokat az árnyalatokba!. És ha kétségeid vannak, kérj magyarázatot.

4. A túlzás túlelemzése

Három pontot használt, egy helyett? Az most meg, mit jelent? Ebbe a gödörbe lemerészkedni, nagyon kimerítő lenne. Az elemzési bénulás az a jelenség, amikor a túlgondolás tétlenséghez, vagy zavartsághoz vezet. És ez, komoly aggodalomra ad okot.

Az helyett, hogy minden szót vagy írásjelet boncolgatni kezdenél, összpontosíts az összképre. Az érzések kifejezése érzelmi folyamat, és nem nyelvi fejtörő.

Ha egy lépést hátralépsz, és összessgében nézed a beszélgetést, sok felesleges stressztől megóvhatod magad.

5. A jó szerelmi vallomás megalkotása

Bár alapvető fontosságú, hogy átgondold az üzeneted, az abszolút tökéletességre való törekvés késleltet, vagy akár el is bizonytalaníthat az érzéseid kifejezésében.

Minél többet gondolkodsz a szóválasztáson vagy a hangulatjeleken, annál távolabb kerülhetsz a szövegben, a valódi érzéseidtől.

Ne feledd, az érzések őszintesége, nem pedig a szavak ékesszólása az, ami megérinti a szíveket. Tehát, hajrá! Írd le azt, ami az eszedbe jut!

6. A félelem által vezetett fogalmazás

Legyen szó elutasítástól, az ítélkezéstől vagy a kiszolgáltatottságtól való félelemről, ha hagyod, hogy ezek a szorongások megszabják, hogyan közvetítsd érzéseidet, az megbánáshoz vezethet.

Ahhoz, hogy egy jó szerelmes SMS-ben elmondd egy srácnak, hogy szereted, bátorság kell. Míg az óvatosság bár bölcs dolog, a félelem dominálása akadályozhatja a valódi kommunikációt.

Ezt is olvasd el: Honnan tudod, hogy egy férfi kedvel téged?

Egy jó szerelmi vallomás, és a válaszok.

Ha meg akarod tenni ezt a lépést, hogy egy szép szerelmes SMS-en keresztül mondod el egy srácnak, hogy szereted őt az olyan, mintha egy labdát a levegőbe dobnál. Nem mindig lehet megjósolni, hogy hova fog leesni. De ha megérted a lehetséges eredményeket, jobban felkészülhetsz az esetleges csalódásra.

Bármi is legyen a válasz ne feledd, hogy ez csak egy lépcsőfok a szerelem és a kapcsolatok megértésének útján. Nem kis teljesítmény az, ha egy srácnak bevallod, hogy tetszik neked! Nem kis bravúr, ha belevágsz és összeszed a bátorságod.

Legyen helyén a szíved, és légy nagyon hiteles. Ez a világ tele van olyan lehetőségekkel, amelyek rád várnak!