Szerelmes sms-ek, szövegek udvarláshoz, csábításhoz, köszöntéshez és búcsúzáshoz...

Udvarlási tanácsok

Létezik szerelem első látásra?

Létezik szerelem első látásra?

A szerelem első látásra, olyan érzések és vágyak miatt történhet meg, amelyek miatt idealizáljuk is a szerelmet. Így legalább, egy ideig nem vesszük észre, a partner hibáit.

A szerelem első látásra, elsősorban a romantikus filmek alapja. Egy zsúfolt szobában találkozik kettőtök tekintete, és a szíved azonnal hevesen kalapálni kezd. Nem tudsz tisztán, gondolkodni. És ettől pont úgy érzed, mintha az egész világod örökre megváltozott volna.

De vajon létezik-e szerelem első látásra? A való életben is megtörténhet?

Igen, bár elég ritka, és elég ijesztő dolog. Bárki, aki valaha is megtapasztalta elmondhatja, hogy ez volt a leglenyűgözőbb és legdrámaibb dolog, ami valaha történt vele. És egy biztos: ha veled megtörténik, nem hagyhatod figyelmen kívül. Valami nagyon bekattant a tudatalattitokban, és úgy érzed, tökéletesek vagytok egymásnak.

Sokkal előbb lehetsz első látásra szerelmes, ha mindig intenzívnek és bensőségesnek találod a szemkontaktust, és ha szeretsz új lehetőségeket felfedezni. És akkor is, ha abban a pillanatban nyitott vagy arra, valaki belépjen az életedbe.

Még akkor is, ha nem keresel valakit tudatosan. Mert a körülötted lévő emberek, ösztönösen megérzik azt, hogy jelenleg elérhető vagy. Ez miatt sokkal valószínűbb az, hogy észrevesznek téged. És az is, hogy romantikus érzéseket táplálnak majd irántad.

A szerelem első látásra olyan dolog, amiről mindannyian álmodozunk. Így ezt a pillanatot, soha nem fogod elfelejteni. De vajon, az ilyen érzések valóban tartósak maradnak?

Ezt is olvasd el: Szerelem, vagy csak kötődés?

Meddig működik, az ilyen szerelem?

Sajnos bármilyen csodálatosan is érzitek magukat, ezek az intenzív érzések, általában nem működnek túl hosszú ideig. Mert, az esetek többségében, ez csak egy nagyon erős vonzalom, és nem szerelem.

Az első látásra fellobbanó szerelem, pusztán egy olyan erőteljes fizikai vonzalom, amelyet az ideális partnerünkről alkotott kép alapján vezérel a tudatalattink. És valójában csak az történt, hogy az új szerelmed pontosan megegyezett az általad elképzelt képpel, e pedig, pontosan megegyeztél az ő általa elképzelt képpel. Az is döntő, hogy mindketten pontosan ugyanabban az időben voltatok, a megfelelő hangulatban!

Ezt is olvasd el: Hogyan tégy rá jó benyomást, az első randevú során

De, akkoris kellemes érzés. És olyan hihetetlenül erős hatása van ránk, hogy nem csoda, hogy mindannyian fantáziálunk róla. Az egész olyan romantikus és elsöprő, hogy hirtelen biztos vagy benne, hogy találkoztál már azzal a személlyel, aki igazán megért téged. De, még egy jódarabig eltart az, míg megtudod, hogy valóban így van-e.

Mert az első látásra szerelmet, olyan hormonok hajtják, amelyek egyben idealizálják is az új szerelmedet. Így legalább, egy ideig nem veszed észre a hibáit.

Ami azt jelenti, hogy továbbra is végig kell menni az udvarlás minden szokásos szakaszán, és alaposan meg kell ismerni egymás hátterét, családját, érdeklődési körét, értékeit stb…

Ezt is olvasd el: 5 módszer az egészséges kapcsolathoz

És a legtöbb esetben gyorsan kiderül, hogy valami nagyon nem stimmel. Vagy valamelyikőtöknek van olyan bonyodalma az életében, ami mindent elront.

Természetesen, az is előfordul, hogy néha minden tökéletesen jól alakul. És ezek az intenzív érzések, fokozatosan egy igaz szerelemmé mélyülnek. Bár ez sajnos olyan ritka, mint megnyerni a lottó főnyereményét.

Tehát az első mámorító pillanatok után, maradj egy kicsit nyugton. Ne csinálj semmit, csak várj, és figyeld a körülményeket, a párodat.

Ha szerencséd van, talán neked is sikerül, egy első látásra szerelem…