Szerelmes sms-ek, szövegek udvarláshoz, csábításhoz, köszöntéshez és búcsúzáshoz...

Udvarlási tanácsok

Kivel érdemes randevúzni?

Kivel érdemes randevúzni?

Az ideális partnert megtalálni, mindíg csak a véletlen műve. Azt azonban biztosan kiszűrheted, kivel érdemes randevúzni. A megfelelő gondolkodásmód kell hozzá, határozottság és egy adag pozitív energia.

Az ideális partnerkapcsolat tartalmasabbá, és szórakoztatóbbá teheti az életet. Készülj fel a sors fordulataira, amely összehozhat téged, és az ideális partnered, akivel érdemees randevúzni.

A sok sikertelen ismerkedés után, gyakran fogalmad sincs, hogy egyáltalán kivel érdemes randevúzni! Pedig sok olyan ember van, aki randizás során minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy eligazodjon, a kapott jeleken. Ez, gyakran stresszes és zavaró lehet, hiszen rengeteg kérdés merülhet fel az ismerkedés korai szakaszában.

Mindenkivel előfordul, hogy egy-egy randi után azon agyal, túl tolakodó volt-e a téma vagy, hogy illik-e ilyen, vagy olyan ruhát felvenni a találkozáshoz. Talán azt a legnehezebb eldönteni, hogy érdemes-e továbbra is találkozgatni azzal, akivel épp randizol.

Honnan tudod, kivel érdemes randevúzni?

És hány randevú elég ahhoz, hogy tudd, hogy ez az ismeretség nem vezet sehova? Mik azok a jelek, amiket észre kell venned, és mik azok, amikkel nem kell foglalkoznod? Mekkora lehet később a szikra, ha az elején hiányzik?

Az alábbi felsorolásban találsz néhány olyan dolgot, ami kérdéseket szülhet benned. Ezeken a jeleken, mindenképp érdemes elgondolkodnod. Bár rajtad kívül senki sem tudja biztosan eldönteni, hogy továbbra is találkoznod kell-e a kiszemelteddel, de ezek a dolgok segítenek neked abbban, hogy meghozd a megfelelő döntést.

1. Kivel érdemes randevúzni? Azzal, aki veled alapjaban véve is kedves!

Számos kutatás kimutatta, hogy a kedvesség a hosszú távú kapcsolat, egyik legfontosabb alapja. Ha ezt nem érzed egyértelműen, azon akivel randizol fontos, hogy ne keress kifogásokat, a kedvesség hiánya miatt.

Ezt is olvasd el: Hogyan kell randevúzni?

2. Van-e bizonyíték a tisztességre, és az őszinteségre?

A legfontosabb jelek némelyike, elég korán megmutatkozik. Ilyen jel a tisztességes, és harmonikus személyiség hiánya. Ez a randevúzés során lehet, hogy csekélységnek, jelentéktelennek tűnhet, de gyakran az apró dolgok azok, amelyek később komoly problémát okoznak. Hiszen azok is, egy viselkedésminta részét képezik. Ha valakiről azt tapasztalod, hogy tisztességtelen, az értékrendje nem neked megelelő, már tudod, hogy kivel érdemes randevúzni.

3. Azzal, kivel érdemes randevúzni közös az érdeklődési körötök, és a szabadidős tevékenységeitek!

Nem feltétlenül szükséges, hogy egy pár azonos érdeklődési körrel, és hobbival rendelkezzen. Igazából, ez még probléma forrása is lehet. De ha gyakorlatilag semmilyen átfedés nincs az érdeklődési köreitek között, akkor nehéz lesz kölcsönösen szórakoztató lehetőséget találni, az együtt töltött időre.

Ezt is olvasd el: Tippek az egészséges kapcsolathoz

4. Az értékek ugyanazon az oldalon vannak?

Az, ami az egyik legfontosabb dolog számodra az életben, az idő múlásával viselkedésed nagy részét irányítani fogja. Ilyen dolgok pl.: az, hogy mire keresel értelmet, mi okoz neked örömet, milyen lépéseket teszel nehéz helyzetekben, és mik az általános céljaid. Ha ezekben nem vagytok hasonlóak, ha nagy az eltérés, az később szívfájdalmat okozhat.

5. Van-e köztetek szikra, vagy egyáltalán van-e lehetőség rá?

Talán az egyik legnehezebb dolog az, hogy eldöntsd, hogy mekkora köztetek a vonzalom. A romantika, a testi vonzalom kiemelten fontos ahhoz, hogy egy kapcsolat működjön. Ha az első találkozások során még nem is érzel vonzalmat, az még nem feltétlenül jelent roszat.

A fizika és a kémia, az idő múlásával még később is kialakulhat köztettek. Az azonban nagyon fontos, hogy legalább az elején legyen rá utalás. Ha ezeket érzed, akkor már nagyjából azt is tudod, hogy kivel érdemes randevúzni!

Ezt is olvasd el: Hogyan kell elcsábítani egy férfit?

6. Milyen vele a beszélgetés?

Semmi sem jelzi egyértelműbben egy randevú halálát, mint a beszélgetés hiánya. Az, hogy kérdéseket tesztek fel egymásnak, az érdeklődést jelenti. De, téged jó érzéssel tölt el, amikor a következő randevút várod?

Az idegesség, izgatottság normális! Nem baj az, ha néha, akadozik a beszélgetés, de az egymásnak mondandó dolgok teljes hiánya, gyakran a randevú végét jelenti.

Ezt is olvasd el: Kérdések lányoknak

7. Van-e motiváció mindkét oldalon a kommunikációra, és a tervek készítésére?

A randevúzás során gyakran nem egyértelmű, hogy milyen gyakran kell a másikat felkeresnünk. És bár könnyű beleesni abba a hibába, hogy a másik félre hagyjuk a kezdeményezést nyilvánvaló, hogy mindkét félnek kezdemményeznie kell.

8. Van-e tisztelet és bizalom, már a kezdetek során?

Aggodalomra ad okot, ha a partnerünk már az elején tiszteletlen velünk. Egy kapcsolat ismerkedési szakaszában azt feltételezzük, hogy a partnerünk, a legjobb énjét mutatja nekünk. És bár az ismerkedés elejé még túl korai ahhoz, hogy nagy bizalmat ébresszen bennünk, legalább éreznünk kell, a benne rejlő lehetőségeket.

Ezt is olvasd el: A bizalom jelei

9. Élvezed a vele töltött időt?

Ez egy egyszerű kérdés, de gyakran elveszik sok új információ között. Szeretsz vele együt lenni? Ne gondold túl, és ne keress kifogásokat. Jól érezned magad vele, kötelező!

10. Valóban érdekel annyira, hogy jobban megismerd?

Lehet, hogy nagyon kedveled az illetőt, de az csak egy dolog. Ami különbséget tesz a dolgok között, az annak a vágya, hogy jobban megismerd az illetőt. Vannak olyan dolgok, amelyek felfedését várod? Ha nem, akkor nehéz lesz hosszabb távon is fenntartani, az érdeklődést.

11. Egyre jobban érzed magad vele?

Az ismerkedés elején teljesen nnormális az, ha megpróbálod a legjobbat nyújtani, magadból. De el kell kezdened érezni azt, hogy mellette, minden találkjozás alkalmával, egyre inkább önmagad lehetsz. Ha ez nincs meg, akkor érdemees elgondolkodnod, a folytatáson.

Ezt is olvasd el: A szerelem jelei

12. Azzal, kivel érdemes randevúzni, megegyezik a kommunikáció stílusa, és gyakorisága!

Ha egyikőtök naponta többször szeretne sms-t küldeni, míg a másik megelégszik azzal, hogy hetente egyszer beszél veled, az gondot jelent. Nem biztos, hogy azonnal, de egészen biztos, hogy gondok lesznek belőle.

13. Kivel érdemes randevúzni? Akivel, azonosak, a szexuális igényeitek!

A nem kapcsolat, gyakran nagy konfliktusforrás a párok számára. Ha az első naptól kezdve kirívó eltérések mutatkoznak olyan dolgokban, hogy mi mennyire fontos, kji mit érez „helyesnek” vagy „rossznak”, akár csak az általános vágyaidat illetően, akkor érdemes odafigyelned rá. Ha már az elején ennyire nem egyeztek, akkor később miért egyeznétek, ezen a téren?

Természetes, hogy ha valakit szeretünk, akkor neki megteszünk dolgokat csupán azért, hogy neki örömet szerezzünk. De ez a dolog kétirányú, és kizárólag úgy működik, ha egyikőtök számára sem kellemetlen, sem testileg, sem lelkileg. Ha a jelenlegi partnereddel így van, akkor tudod, kivel érdemes randevúzni!

14. Onnan is tudod, kivel érdemees randevúzni, hogy mindketten azonos típusú kapcsolatot kerestek!

Az emberek gyakran elkezdenek kifogásokat keresni, a kapcsolat folytatására annak ellenére, hogy a partnerük világossá tette, hogy nem ugyanazt keresik. Legyen az akár monogámia, házasság, gyerekek, vagy akár mindezek hiánya. Ne győzd meg magad arról, hogy képes leszel megváltoztatni őt úgy, hogy ráveszed, hogy szeressen! Nem fog működni! Legfeljebb csak, ideig-óráig.

Ezt is olvasd el: Honnan tudod, hogy többet akar?

15. Azzal, kivel érdemes randevúzni, kompatibilis a társasági életetek!

Természetes, hogy a te a barátaidnak, és a párod barátainak nem kell, haveroknak lenniük. Különösen azonnal nem kell így lennie! De, ha súlyos összeférhetetlenséget tapasztalsz, például nem bírod elviselni azoknak az embereknek a hozzáállását, akiket a párod a legjobban kedvel, vagy ha te inkább egy otthonülő típus vagy, míg a párod egy bulizós arc akkor tljesen biztos, hogy ez idővel komoly gondokat fog okozni.