Szerelmes sms-ek, szövegek udvarláshoz, csábításhoz, köszöntéshez és búcsúzáshoz...

Udvarlási tanácsok

Hogyan legyél szimpatikus?

Tedd magad szimpatikussá!

Szerethetőnek lenni nem csak azt jelenti, hogy egyetértünk mindazzal, amit a másik fél mond. De nem is kell miatta konfrontálódni.

Nem tudod eldönteni, hogyan tedd magad szimpatikussá? Te is tudod, hogy egy tagadhatatlan és megkerülhetetlen igazság az, ha az a srác a barátod, akit mindenki szeret és értékel, az kétségtelen, hogy nagyon megkönnyíti az életed.

Ez most nem azt jelenti, hogy feláldozod érte a saját gondolataidat, vagy a józan eszed, hogy mindenkivel jól kijöjj. Ez azt jelenti, hogy be kell építened néhány olyan szokást a viselkedéseid közé, amelyek révén nemcsak, hogy képes leszel kapcsolatba lépni másokkal, hanem megbízhatónak is tekinthetnek téged. Ez a legjobb módja annak, hogyan tedd magad szimpatikussá.

Végtére is az, hogy általad megcélzott embercsoport számára szimpatikus legyél, nem valami veleszületett, megtanulhatatlan tulajdonság, amely csak kevesek szerencséje.

Nem csak a jóképűek, a vadul szociálisak és a hihetetlenül tehetségesek kiválsága. Ez egy olyan készség, amelyet kellő odaigyeléssel és a szükséges idővel te magad is kifejleszthetsz, és tovább csiszolhatsz.

Tetszetős férfi illusztrációja

Egy, az UCLA-n végzett vizsgálatban az alanyok több mint 500 jelzőt értékeltek aszerint, hogy mennyire fontosak a tetszőség szempontjából. A legjobban értékelt jelzőknek semmi közük nem volt ahhoz, hogy társasági lények, intelligensek-e vagy vonzóak-e a másik nem számára.

Ehelyett a legfontosabb jelzők az őszinteség, az átláthatóság és a megértés képessége voltak. Más szóval tudd, ki vagy, és tudd, hogy valódi vagy. Ha pedig arra vagy kíváncsi, hogy kedveltségünk hogyan befolyásolja a mindennapi életünket, olvasd el ezt a 2021-es tanulmányt amely azt kérdezte, hogy egy törvényszéki szakértő tetszése, befolyásolta-e az esküdtek véleményét, a polgári és büntetőperekben.

Az eredmények meggyőzőek voltak: a kevésbé szimpatikus szakértők lényegesen kevésbé voltak meggyőzőek, mint a szimpatikusak.

De a kedveltségünk, amint arra a Psychology Today rámutat,  nem teljesen rajtunk múlik.

„Ez függ a kontextustól,
a csoporton belüli szerepeinktől és funkcióinktól,
a körülöttünk lévő emberektől,
attól, hogy mennyi a közös bennünk velük,
az elfogultságaiktól és a sajátunktól,
valamint számos egyéb tényezőtől.”

Vagyis a szimpatikus emberek,  nem mindíg és mindenkinek szimpatikusak. De minden bizonnyal sokat tehetünk azért, hogy szerethetőbbé tegyük magunkat.

Ezért is fontos, hogy tedd magad szimpatikussá!

Kezdd el ezeket a dolgokat beépíteni a napi rutinodba – új emberek, kollégák és szomszédok körében –, és tapasztald meg, milyen változást jelent az életedben.

Halgasd meg és tegyél fel kérdéseket

Tegyük fel, hogy mindenkinek, akivel beszélsz, van mit tanítania neked. Az emberek szeretik, ha meghallgatják őket, és itt nincsenek alternatívák. Ahhoz, hogy jó hallgató legyél, valóban figyelned kell arra, amit a másik mond. Még akkoris, hogy totális butaságot mond, szerinted.

Az emberek szeretik tudni azt, hogy hallgatsz, és egy olyan egyszerű dolog, mint egy tisztázó kérdés, azt mutatja, hogy nem csak figyelsz, hanem valójában érdekel is, amiről beszélnek. Megdöbbenhetsz, hogy mekkora tiszteletre és megbecsülésre teszel szert, pusztán az odafigyeléssel.

Ezt is olvasd el: Hogyan tégy rá jó benyomást, az első randevú során

Köszöntsd név szerint az embereket

Ez, egy kissé félelmetes tény: a legtöbb ember a találkozás első hét másodpercében dönti el, hogy kedvel-e vagy sem. Ezután a beszélgetés hátralévő részét belsőleg azzal töltik, hogy igazolják kezdeti reakciójukat.

Ez azt jelenti, hogy minden interakció első néhány pillanata, létfontosságú a másik fél számára. A nevünk, az identitásunk lényeges részét képezi. Ezért, egyszerűen jó érzés, amikor az emberek azt használják. A szimpatikus emberek megbizonyosodnak arról, hogy mások nevét használják és nem csak akkor, amikor először találkoznak velük (ami nagyszerű módja annak, hogy megjegyezzük valaki nevét), hanem minden alkalommal, amikor meglátják őket.

Mosolyogj

Ennek kevésbé van köze a külsődhöz. A mosoly, sokkal inkább a testbeszédhez és az emberi érzelmek fertőző képességéhez tartozik.

Amikor másokat mosolyogni látunk, mi is hajlamosak vagyunk mosolyogni. Amikor valaki mosolyog, felszabadulnak a szorongás csökkentésével és a boldogság növelésével kapcsolatos neurotranszmitterek. Ezért, ha egy interakció során mosolyogsz valakire, az javítja a saját hangulatod, ami viszont kiemeli az egyéniségedet.

Ez pedig, segít a másik személynek abban, hogy több pozitív érzelmet érezzen veled kapcsolatban. Ha valaki pozitív élményeket vagy beszélgetéseket tulajdonít neked, nő a szeretet és az irántad érzett bizalom.

Ezt is olvasd el: Testbeszéd, Flörtölés egy pasival

Tedd el a telefont a kezedből.

Amikor a TV egy bárban vagy a repülőtéri terminálban be van kapcsolva, a tekinteted továbbra is arrafelé bámul. Ezt te magad is megfigyelheted magadon, és másokon egyaránt. Még akkor is, ha nem törődsz azzal, amit a TV-ben mutatnak.

Ugyanez történik a telefonunkkal is. Gyakran öntudatlanul is rá kell néznünk, ha kellemetlen csend vagy egy pillanatnyi szünet van a beszélgetésben. Ha ránézel a telefonoda, az a másik számára azt jelzi, hogy nem figyelsz rá teljes mértékben, vagy zavart és érdektelen számodra a téma.

Egyik lehetőség sem fog megszerettetni téged a másikkal. Sőt, egy addig teljesen pozitív véleményt is összetörhetsz vele. Ha azonban ezeket a dolgokat kihagyod, tökéletes megoldás arra, hogyan tedd magad szimpatikussá.

Döntsd meg a fejed

Visszatérve a testbeszédre, hajlamosak vagyunk megjegyezni, hogy egy személy inkább öntudatlanul, mint tudatosan viselkedik. De megjegyezzük, hogy a fejbillentés tovább fokozza a személy kedveltségével kapcsolatos benyomásainkat.

Tudtad, hogy amikor biztonságban érzed magad, legalább egy kicsit minden esetben megdöntöd a fejed? Gondolj csak bele, milyen gyakran billentjük oldalra a fejünket, amikor babákra és kölykökre gügyögünk. Ez a viselkedés, valójában a limbikus agyi reakciónk része. A fej megdöntése szabaddá teszi a nyakad, majd a nyaki vénát. Ez a természetesen kiszolgáltatott helyzet, a tisztelet és bizalom tudatalatti jelévé vált.

Ezt is olvasd el: A férfi testbeszéd 40 jele

Ne mondd azt, hogy DE! Mondd azt, hogy ÉS

Szerethetőnek lenni nem csak azt jelenti, hogy egyetértünk mindazzal, amit a másik fél mond. De nem is kell miatt konfrontálódni. Ha egy kényes, vagy kihívásokkal teli beszélgetésbe keveredsz, használd az „és” szót a „de” helyett, amikor más nézőpontokat vázolsz fel a másik fél számára.

Ahelyett, hogy érvénytelenítenéd vagy hatályon kívül helyeznéd valakinek a mondandóját, tiszteld meg véleményét azzal, hogy a nyelvezeted úgy shasználod, hogy megérted, a másik honnan jön, és azt is, hogy szeretne még többet ajánlani a másik fél ajánlatánál. És ezt, a másik fél megfontolhatja.