Szerelmes sms-ek, szövegek udvarláshoz, csábításhoz, köszöntéshez és búcsúzáshoz...

Udvarlási tanácsok

Az ölelés előnyei

Az ölelés előnyei

Egy ölelés boldoggá teheti az egyént azáltal, hogy csökkenti a magány érzését és a stressz káros fizikai hatásait. Az ölelés megváltoztathatja a negatív hangulatokat azáltal, hogy segíti a testet és az agyat, és fokozza a jó közérzet hormonjait.

Az ölelés előnyei, eléggé szerteágazóak. A tudomány is kutatta, gyakran bizonyították is, némely pozitív hatását. Magunk is bizonythatjuk némely hatását. Erre tökéletes, az esős napok egyike. Egy olyan nap, mikor az esőcseppek kopognak az ablakon, a világ pedig olyan, mintha egy puha takaróba lenne burkolva. Ilyenkor a legjobb lenne, csak összebújni valakivel. De, ismered az ölelkezés előnyeit?

Van valami eredendően megnyugtató abban, ha valaki közel van hozzánk. Érzed a testének melegét, és hallod a szíve ritmusos dobogását.

De, elgondoldtál-e már valaha, a nyilvánvaló kényelemen túl, milyen tényleges előnyei vannak az ölelkezésnek? Igen, többről van szó, mint egy jó érzésről!

A tudomány az ölelés mögött

Ismered azt a szívmelengető érzést, amit akkor érzel, ha átölelsz valakit? Természetesen olyan valakit, akit szeretsz! Ez, nem csak a fejedben van! Ezeket az érzéseket, a tudomány is vizsgálta és meg is erősítette a létezésüket.

Az ölelkezés, nem csak a szerelmes pillanatok jellemzője. Ez egy olyan dolog, amire a testünk fiziológiai, és pszichológiai reakciókal válaszol.

Amikor összebújunk valakivel, a testünkben események sorozata indul el. Az egyik azonnali válasz, az oxitocin felszabadulása. Nos, ha az oxitocin híresség lenne, valószínűleg minden pletykamagazin címlapján szerepelne. Ezt a hormont, többek között szerelemhormonként is emlegetik, és nem véletlenül.

Ez az erős kis hormon, kulcsfontosságú szerepet játszik a társadalmi kötődésekben és az intimitásban is. Mivel, elárasztja a testünket az ölelkezés során, felelős a kapcsolatokban lévő mély érzésekért, a bizalomért és a csökkent szorongásért.

De nem az oxitocin a sorozat, egyetlen sztárja. Az ölelkezés csökkenti a kortizol, a hírhedt stresszhormon termelődését is. Szóval ezek miatt van az, hogy ölelkezés közben az ember nyugodt és úgy érzi, minden rendben a világgal. Igen, jól látod! Ez, egyszerű biokémia.

Ezt is olvasd el: Szerelmespárok szokásai

Az ölelés előnyei

Elgondolkodtál már azon, hogy egy jó ölelkezés miért olyan érzés, mintha az univerzum vállon veregetne téged?

Nos, az érzelmi okok mellett az ölelkezésnek, van néhány olyan előnye is, amiknek a tested köszönetet mond.

Az ölelés hatásai:

1. Az ölelés fokozza a mentális jólétet

Volt már olyan nap, amikor a válladon érezted a világ súlyát, de egy egyszerű ölelkezéstől az egész egy kicsit könnyebb lett? Ez nem varázslat, hanem biológia. Az ölelkezésről kimutatták, hogy segít leküzdeni a magány érzését, a depressziót és a szorongást is. A tanulmányok kimutatták, hogy az oxitocin, igen erős hangulatjavító. Ez, a testi kapcsolat során felszabaduló hormon, természetes antidepresszánsként is működik.

2. Az ölelés állítólag erősíti az immunrendszert

Nem, az ölelkezés nem helyettesíti a C-vitamint! De lehet, hogy ad egy pluszt az immunrendszerednek. A kutatások azt sugallják, hogy a pozitív érintések, mint az ölelkezés a megfelelő irányba lökheti immunrendszerünket.

Ezen túlmenően az összebújás stresszoldó tulajdonságai, csökkentik a kortizolszintet. Így, közvetett módon segíti a szervezetünket, hogy ellenállóbb legyen a kórokozókkal szemben.

3. Erősíti a kötődést, és a kapcsolatokat

Ez így nagyszerűen hangzik, de néha egy ölelés többet mond, mint néhány állítás. Ez, egy nonverbális kommunikáció, méghozzá a javából. Az ölelésen keresztül kifejezzük a szeretetet, a kényelmet és az összetartozás érzését. Ez a kapcsolat egyik legbensőségesebb része. Amikor egyetlen szó nélkül mondjuk ki: Itt vagyok neked.

4. Az ölelés előnyei közt van, hogy javítja az alvásminőséget

Mindannyian nagyra értékeljük azokat az éjszakákat, amikor könnyedén álomba merülünk. Valakivel összebújni, lefekvés előtt olyan, mint egy altatódal a testednek. Az ölelkezésből fakadó biztonságérzet és melegség, megalapozza a mély, megszakítás nélküli alvást. Nem csoda, hogy felfrissülten ébredsz egy összebújós éjszakai alvás után!

Ezt is olvasd el: A férfi testbeszéd

5. Az ölelés előnyi közt van az is, hogy természetes fájdalomcsillapító

Legközelebb, amikor bosszantó fejfájásod van, jelentkezz a kedvesednél egy ölelésért. Még az előtt, hogy a fájdalomcsillapítókat megkeresnéd. Az ölelkezés során, endorfin szabadul fel, ami a természet válasza a fájdalomcsillapításra.

A kémiai reakción túl, a szeretett személy vigasztalása, gyakran eltereli a figyelmünket a fájdalomról, és megnyugtatja az idegrendszerünket. Így csökkenti a fájdalomérzetet.

6. Csökkenti a vérnyomást

Egy dolog érezni a vérnyomásmérő szorítását, az orvosi rendelőben. De, az ölelkezésből származó szorításnak, egészségügyi előnyei is vannak! Ha rendszeresen összebújtok a pároddal, az ellazítja az elmét. Nyugtató hatásának köszönhetően, segíthet kordában tartani a vérnyomásunkat.

7. Az ölelés előnyei közt van, hogy csökkenti a stresszt és a szorongást

Ez, egy óriási előnye az ölelkezésnek. Érzed a rezgéseket? Egy heves ölelés lehet az a nyugtató pirula, amire szükséged van. A kortizolszint csökkentésével, az ölelkezés stressz- és szorongásoldóként hat. Olyan ez, mint egy mini mentális vakáció, amely elvezet a káosztól a kényelem birodalmába.

8. Az ölelés előnyei közt szerepel, hogy javítja a szavak nélküli kommunikációt

Azokban az időkben, amikor nincsennek a szavak, egy megnyugtató ölelés a megértés, az empátia és a megnyugvás érzését közvetítheti. Olyan ez, mint egy kimondatlan párbeszéd két ember között. Tudatják egymással, hogy ott vannak, meghallgatják és megértik egymást.

Ezt is olvasd el: Jó reggelt smsek

9. Az ölelés előnyei közt, hogy elősegíti a gyógyulást, és a felépülést

Egy szeretett személytől kapott érintés, különösen az ölelés, felgyorsíthatja a test gyógyulási folyamatát. Ez kissé futurisztikusnak tűnhet, de bizonyítékok vannak arra, hogy az érintés fokozhatja a keringést, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a tápanyagok eljussanak a sérült területekre.

10. Emeli a türelem és a tolerancia szintjét

Észrevetted már, hogy egy jó ölelés után az apró bosszúságok nem zavarnak annyira? Az ölelés elősegíti a jó közérzetet, és csökkenti az agresszív érzéseket. Segít a türelem kifejlesztésében, és emeli az ingerküszöböt.

11. Növeli az önbecsülést

Az érintést, már a születésünk pillanatától kezdve, a törődés szimbólumaként értelmezzük. Azok a babák, akiket rendszeresen megölelnek, jobb érzelmi fejlődést mutatnak, és magasabb önbecsüléssel rendelkeznek, felnőttkorukban. És ez, felnőttkorban is folytatódik. Az ölelkezés, megerősítheti az önértékelést.

12. Mélyíti a kötődés és a biztonság érzését

Az ölelés, erősíti a kötődés érzését. A párok számára, ez egy megerősítő viselkedés. Minél többet ölelkeztek, annál nagyobb biztonságban érzitek magatokat. Ez pedig, alapjaiban erősíti meg, a kapcsolatot.

Ezt is olvasd el: Romantikus smsek

13. Segíti a tanulást és javítja a memóriát

A pihenés, és az ellazulás szerepe kulcsfontosságú, a memória megerősítésében. És mi lehet jobb módja a kikapcsolódásnak, mint egy megnyugtató ölelkezés? Az ellazulás elősegítésével az ölelés közvetett módon segítheti a memória, és a tanulás képességének javítását.

14. Enyhíti a félelmeket

Félsz a sötéttől, vagy ideges vagy egy közelgő bemutató miatt? Az érintés, különösen az olyan személy érintése, akiben megbízunk, csökkentheti a fenyegető helyzetekre adott agyi reakciókat. Így, nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat, és kevésbé szorongunk.

Az ölelés előnyei, nem csak romantikus partnereknek

Ha az ölelésről van szó, a legtöbbször a kanapén összebújó két szerelmesre gondolunk. De tágítsuk ki, ezt a képet. Az ölelkezés, nem csak a romantikus pillanatokra van fenntartva. Ez, egy univerzális gesztus, amelyet különféle kapcsolatokban és kultúrákban ünnepelnek, és el is fogadnak.

1. Baráti ölelés előnyei

Nehéz napod volt, és csak egy közeli barát ölelésére volt szükséged? Gyakori, hogy a barátok a választott családunkká válnak. Az ölelkezés előnyei nem vesznek el, a plátói kapcsolatokban.

A barátok közti megnyugtató ölelés ugyanazt a biztonságot, és hangulatjavító hatást kínálja. Erősíti a baráti köteléket, érzelmi támaszt nyújt, és emlékeztet arra, hogy nem vagyunk egyedül.

2. Az érintéssel megerősített családi kötelékek

Gyerekeikkel ölelkező szülők, mozi közben összebújó testvérek, vagy unokáikat ölelő nagyszülők. Ezek a pillanatok, felbecsülhetetlen értékűek. A családi környezetben való ölelkezés előnyei, túlmutatnak a jó közérzeten. Lefektetik a bizalom alapjait, megtanítják a törődés és szeretet nyelvét, és elősegítik az összetartozás érzését.

Ezt is olvasd el: Szerelmes sms

3. Háziállatok: Szőrös barátaink

Te is észrevetted, hogy egy macska odabújik hozzád, vagy egy kutya az öledbe hajthatja a fejét. A házi kedvencek, a maguk imádnivaló módján keresik velünk a kapcsolatot és a maguk módján ölelnek minket, és ölelik egymást is.

Milyen előnyei vannak a kutyák, vagy macskák ölelésének?

A nyilvánvaló örömön túl csökkenti a stresszt, társaságot kínál, és a bizalom és a szeretet kimondatlan kötelékét hozza létre. Ráadásul, ki tud ellenállni azoknak a dorombolásoknak és farokcsóválásoknak?

4. Az ölelés előnyei, szerte a világban

Világszerte kulturális jelentőséggel bír, az ölelkezés és az érintés. Sok mediterrán országban az ölelés, és az arcra adott puszi a barátok, és a család között szokásos üdvözlés.

Afrika egyes részein vannak olyan közösségek ahol az ölelés hangsúlyozza a közelség, és az érintés fontosságát. Sok ázsiai kultúrában is hasonlóan ünneplik, az azonos nemű barátok közötti testi közelséget. És ott, ez a barátságuk mélységének bizonyítéka.

Ezek a szokások azt hangsúlyozzák, hogy az ölelkezés és az érintés előnyei, túlmutatnak a határokon és a romantikus kapcsolatokon. Ki gondolta volna, hogy egy egyszerű ölelés ekkora lökést tud adni? Ez több, mint az ujjak összefonása, vagy a párod szívverésének hangja, mikor ráhajtod a fejed.