Szerelmes sms-ek, szövegek udvarláshoz, csábításhoz, köszöntéshez és búcsúzáshoz...

Udvarlási tanácsok

A társkeresés sikerének kulcsa

A társkeresés sikerének kulcsa

Ne feledd, hogy nincs semmi baj azzal, ha egyedülálló vagy. Ha az egyedülálló helyzeted lehetővé teszi számdora, hogy önmagad legjobb verziója legyél, hogy megtaláld az igaz szerelmet, akkor úgy kell lenned.

A társkeresés a mindennapok természetes része, az egyedülálló emberek számára. De, honnan tudhatod, hogy készen állsz-e, újra szeretni? Most ért véget, egy kapcsolatod, és egyedülálló vagy? Nem akarsz kapcsolatot, mert fel kell dolgoznod, az exeddel történteket?

De, amikor a jövődre gondolsz, mégis szerelmet, romantikát látsz? Egy olyan valakit, látsz magad mellett, akivel megoszthatod az életed hátralévő részét? Te is tudod, hogy ennek, ez a normális menete! De, honnan tudhatod, hogy tényleg készen állsz-e már arra, hogy odaadd a szívedet valakinek?

Honnan tudhatod, hogy a társkeresés esélyei javultak? Hogy készen állsz-e, újra szeretni?

Lehetséges újra megtapasztalni a szerelmet, és a boldogságot! De, dolgoznod kell azon, hogy megadd magadnak és valaki másnak is az esélyt egy tartós, és értelmes kapcsolat kiépítésére. Szerencsére az alábbi következő 10 jel megmutatja, hogy valóban készen állsz-e már újra szeretni!

1) Társkeresés során, már nem félsz, az elutasítástól

A társkeresés során, az elutasítástól való félelem, az egyik legnagyobb dolog, ami a társkeresés útjába áll. Vagy nem próbálkozunk, mert nem akarjuk, hogy úgy érezzük, nem vagyunk elég jók, vagy kevesebbel elégszünk meg, mint amit megérdemlünk. Tudom, hogy társkeresés során egyszerűbbnek tűnik megvárni, amíg a különleges személy megjelenik az életedben. De, ha nem teszed ki magad az elutasítás lehetőségének, akkor a rád váró hosszú út során, lemaradhatsz az értelmes kapcsolatokról.

Ha nem félsz az elutasítástól, akkor már készen állsz arra, hogy ismerkedje. Lelkileg megerősödtél annyira, hogy vállald annak a kockázatát, hogy randevúzás közben találkozol majd olyan emberrel is, akivel nem fog sikerülni. De ennek si megvan a szépsége. Ha az esetleges csalódástól való félelem, már nem számít, készen állsz újra szeretni. Mert tudod, hogy a megfelelő okok miatt nem sikerült. Megérted, hogy nem minden kapcsolat fog működni, és azt is, hogy ez nem a világ vége.

Ezt is olvasd el: A szerelem 11 biztos jele

2) Már nem keresed a hibát magadban.

Normális emberi reakció, hogy ha egy kapcsolat nem működik, az emberek elkezdik magukban is keresni a hibát. Amikor egy kapcsolat véget ér, mindannyian önkritikusabbak leszünk. Különösen akkor, ha a másik hagyott el minket. De, idővel úgy haladsz majd előre, ha dolgozol a saját bizonytalanságaidon és rájössz, hogy nem minden kapcsolat működik rendesen.

Ez azt jelenti, hogy elfogadod azt, aki vagy, és megosztod a hiteles énedet valaki mással. Ha egyszer eljutsz arra a pontra, hogy nem hibáztatod magad mindenért, ami rosszul sikerült és elfogadod a hibáidat, akkor jó úton haladsz az felé, hogy a társkeresés újra sikeres legyen.

3) Tudod, hogyan kell kompromisszumot kötni.

A legtöbben azt akarjuk egy kapcsolatban, hogy az igényeink teljesüljenek. könnyű beleesni abba a hibába, hogy átvesszük az irányítást és többé, nem is engedjük el. Amivel figyelmen kívül hagyjuk a partner igényeit. Most megtanultad, mennyire fontos a kompromisszum egy kapcsolatban. Mert a másik személy is úgy érzi, hogy számítanak a gondolata, és a véleménye is.

Tegyük fel, hogy a kompromisszumkészség egy kulcsfontosságú dolog, a boldog és egészséges kapcsolathoz. Ez azt jelenti, hogy néha áldozatokat kell hoznod neked is és a párodnak is, az egyensúly fenntartása érdekében. Így érzitek magatokat, mindketten értékesnek a kapcsolatotokban. Ez nem mindig könnyű! És elég sok adok-kapok szükséges hozzá, de a kompromisszumkészség fontos dolog, a kielégítő kapcsolat eléréséhez.

4) Továbbléptél az exedtől.

Egy másik fő ok, ami a társkeresés útjában áll, hogy még nem engedtük el a múltat. Amikor egy kapcsolat nem végződik jól, amikor nem váltok el jó viszonyban, akkor megbántottnak, dühösnek és szomorúnak érezzük magunkat. Néhányan még akkor is ragaszkodunk ezekhez az érzelmekhez, ha a szakítás óta már sok idő eltelt. Ezzel téve lehetetlenné, hogy sikeres legyen a társkeresés. Hiszen így, nehezünkre esik, hogy megnyíljunk egy új kapcsolat, egy új társ előtt. Csak akkor állsz készen a társkeresésre, ha már biztosan tudod, hogy nincsenek érzéseid az exed felé.

Ezt is olvasd el: Hogyan kezeljük az elutasítást

5) Már nem taszítod el magadtól az embereket a társkeresés során.

A hosszú kapcsolat utáni társkeresés, eleinte ijesztő lehet. De még rosszabbá válik, ha nehezen bízol meg az emberekben. Ha egy kapcsolatban megbántanak, érzelmileg megsérülsz, az teljesen érthető. De, ha nem foglalkoztál ezekkel a kérdésekkel, akkor csak eltaszítod magadtól az embereket.

Ha még mindig, minden alkalommal megkérdőjelezed valakinek az indítékait, amikor veled beszél, még akkor is, ha csak barátságos veled, akkor még nem állsz készen a társkeresésre. Tegyük fel, hogy valaki közeledik hozzád, és egy barátságos beszélgetést kezdeményez veled. Azonnal leállítod őt? Ha egyszer eljutottál arra a pontra, hogy nyitottabb és megbízhatóbb vagy, nyugodtan kijelentheted, hogy készen állsz a társkeresésre.

6) Nem bánod az egyedül töltött időt.

Az „egyedül” szó megijeszthet minket, de az egyedüllét nem azt jelenti, hogy magányosak vagyunk. Az igazat megvallva, mindannyiunknak szüksége van egyedül töltött időre. És ez a válasz arra is, hogy újra megtaláljuk a szerelmet.

A magány olyan érzelmi állapot, amely a szomorúság és a kétségbeesés érzéseihez kötődik. Lehet, hogy egy zsúfolt szobában vagy, és mégis magányosnak érzed magad. De az egyedüllét arról szól, mikor valaki úgy dönt, hogy egyedül tölti a rendelkezésére álló időt. Még ha kapcsolatban is vagy, az egyedül töltött idő lehetőséget ad arra, hogy kitisztítsd a fejed. Megérted, hogy nem kell 24/7-ben a partnereddel lenned, mert bármennyire is értékeled a vele töltött időt, szükséged van egy kis külön időre is. Ezt manapság, divatnéven úgy nevezik, hogy „énidő”

Ha eljutsz az életednek egy olyan szakaszába, ahol az egyedüllét nem ijeszt meg, nem fogsz csak azért partnert keresni, hogy kitölts egy űrt.

7) Szereted magad.

Szeretned kell magad! Ehhez eljutni, sokak számára elég hosszú folyamat. Sokaknak elég komoly munkát igényel, de amikor elérted, a társkeresésé sem fog gondot okozni. Önmagad szeretete azt jelenti, hogy olyan dolgokat csinálsz, olyan dolgokba fektetsz energiát, amelyeknek köszönhetően kiegyensúlyozott leszel testileg és lelkileg is. Ha hosszú sétákra akarsz menni, akkor azt teszed, és ha egy habfürdőben szeretnél pihenni egy pohár bor mellett, akkor ezt is megteszed.

Amikor megtanulod abbahagyni a saját szükségleteid elhanyagolását, több mint elég időd és szereteted lesz arra, hogy valaki másnak is adj belőle.

Ezt is olvasd el: Kivel érdemes randevúzni?

8) Reálisan fogalmazod meg, hogy mit akarsz egy partnertől.

Mindannyian ismerjük, az ellenőrzőlistát. Olyan valakit keresel, aki megfelel egy nagyon merev kritériumrendszernek, amelynek szinte lehetetlen megfelelni. Ez, normális. Csak éppen nem segíti a társkeresést. Ezért jó, ha elgondolkodunk azon, hogy igazából mit akarunk egy partnertől! Mert, amikor a listánk nem reális, akkor elzárkózunk annak a lehetősége elől, hogy egy kompatibilis emberrel találkozzunk.

Ha készen állsz arra, hogy elengedd az ellenőrzőlistát, készen állsz arra is, hogy visszatérj a társkeresés nevű játékba! És ez nem jelenti azt, hogy nem gondolkodhatsz azon, hogy mit szeretnél egy partnerben vagy házastársban. De ahelyett, hogy a magasságukra vagy a cipőjükre összpontosítanál, gondolj olyan valakire, aki érzelmileg elérhető. Olyanra, aki tisztelettel és szeretettel bánik veled. Engedd el a feltételezéseket! Légy nyitott azokra a tulajdonságokra, amelyeket csodálsz egy másik emberben!

9) Fogadd el, hogy sebezhető lehetsz.

A sebezhetőség, kulcsfontosságú a kapcsolatokban! Mert, segít megosztani legbelső gondolatainkat, és érzelmeinket. Nem arról van szó, hogy gyengeséget mutass, hanem arról, hogy hajlandó vagy érzelmes lenni annak a személynek a jelenlétében, aki mellett elkötelezed magad. Így építhetsz ki erős, és egészséges kapcsolatot. Tudom, hogy nem könnyű sebezhetőnek lenni. De ha megmutatod valakinek, hogy hajlandó vagy megmutatni ezt az oldalad is, azzal megmutatod, hogy melletted ő is lehet sebezhető.

10) Nem félsz érvényesülni.

Túl rámenősnek lenni egy kapcsolatban, soha nem jó dolog. A túl rámenős viselkedés, hajlamos elijeszteni az embereket. Az asszertivitás a kapcsolatokban, leegyszerűsítve arról szól, hogy nem félsz elmondani a partnerednek, hogy mire van szükséged tőle. Olyan helyzetben kell lenned, ahol kifejezheted szükségleteidet és vágyaidat anélkül, hogy megijednél vagy befolyásolna a kapott válasz.

Ha több intimitásra és szeretetre, vagy több segítségre van szükséged a napi házimunkában, képesnek kell lenned arra, hogy ezt jelezd a párod felé.

Ezt is olvasd el: 9 jel, hogy egy nő csak tartalékként tart téged

Végezetül:

A sikeres társkeresés kulcsa az, hogy szeresd önmagad. Ez azt jelenti, hogy hitelesen adod önmagad. Ledöntöd az érzelmi falakat, és felismered, mennyit kell adnod. A legrosszabb, amit tehetsz, ha határidőt adsz magadnak, és erőlteted a kapcsolat kérdését. Ez csak nyomorulttá tesz, és olyan partnerrel fogsz végezni, aki nem az.

És ne feledd, hogy nincs semmi baj azzal, ha egyedülálló vagy. Ha az egyedülálló helyzeted lehetővé teszi számodra, hogy önmagad legjobb verziója legyél, hogy megtaláld az igaz szerelmet, akkor úgy kell lenned. Ha egyszer felismered a jeleket, hogy készen állsz újra szeretni, semmi sem állhat a társkeresés útjába.