Szerelmes sms-ek, szövegek udvarláshoz, csábításhoz, köszöntéshez és búcsúzáshoz...

Udvarlási tanácsok

A szerelem 11 biztos jele

A szerelem 11 biztos jele

A romantikus szerelem, sok ember számára kulcsfontosságú cél. Akár voltál már szerelmes, akár még nem úgy gondolhatod, hogy a szerelem a romantikus élmények csúcsa.

A szerelem a legfontosabb dolog az életünkben. Ha szerelmet keresel, függetlenül attól, hány éves vagy, vagy bármilyen körülmények között is élsz, emlékezz arra, hogy az álmaidat soha nem szabad feladni.

Soha nem késő boldognak lenni. Ha úgy érzed, hogy a szerelem megtalálása valóban kulcsa lesz belső boldogságodnak, akkor mindent meg kell tenned azért, hogy találkozhass álmaid társával.

Rengeteg helyen találhatunk romantikus partnereket. De egyesek számára, az előttük álló személy, akár már régóta ott is lehet a szeme előtt.

Akár naiv, akár önfeledt vagy, te magad is beleszerethetsz valakibe, aki közel áll hozzád. Anélkül, hogy észrevennéd. Ha nem vagy egészen biztos benne, hogy vannak-e romantikus érzelmeid valaki iránt fontos, hogy egyáltalán felismerd a jeleit annak, hogy valaki iránt romantikus érzelmeid vannak. Fontos, hogy különbséget tudj tenni a szerelem és a szeretet között.

11 jel, amely arra utalhat, hogy valóban szerelmes vagy valakibe.

Gyakran álmodsz valakivel?

Bár sokféle dologról és emberről álmodozunk, számos különböző okból kifolyólag, gyakran álmodsz ugyanarról a személyről. Nyilvánvalóan, többször gondolsz rá, mint azt eredetileg gondoltad volna. Mélyebb érzéseket táplálsz irántuk, mint a barátság.

Ezeknek az álmoknak sem kell feltétlenül romantikusaknak lenniük, hiszen mindenféléről álmodozhatsz. De ha gyakran megjelennek, akkor nyilván sokat gondolsz rá, még ha tudatalatti szinten is.

Érdeklődést mutatsz az új dolgok iránt?

Az a nagyszerű az emberekben, hogy mindannyian egyediek vagyunk. Mindannyiunknak más-más érdeklődési körünk és eltérő dolgokat értesítünk előnyben. Vannak, akik szeretik a hegyi kerékpározást vagy az edzést szabadidejükben. Mások, inkább egy csendes éjszakát szeretnek, egy jó könyv olvasása közben.

Azonban, ha azon kapod magad, hogy érdeklődést mutatsz az új dolgok iránt, amelyek korábban nem érdekeltek, akkor ezt akér azért is teheted, mert szeretnél közelebb kerülni valakihez. Ez lehet azért mert beleszerettél ebbe a valakibe de az is lehet, hogy egyszerűen megpróbálod lenyűgözni őt.

Nyilvánvaló oka van annak, ha te is érdeklődést mutatsz olyan dolgok iránt, ami felé valaki más is érdeklődik a közvetlen ismeretségi körödben. Amiatt is lehet, mert tudat alatt azt szeretnéd, hogy ez a valaki felfigyeljen rád, és ennek köszönhetően több időt tölthessetek együtt.

Az új dolgok iránti érdeklődés, teljesen rendben van. Bár ideális esetben ezt azért teszed, mert te magad is így szeretnéd. Nem pedig azért, mert le akarsz nyűgözni valakit. Nem is azért, mert esetleg így szeretnél rákényszeríteni valakit arra, hogy több időt töltsön veled.

Túlzott érdeklődést mutatsz, a magánélete iránt?

Ha barátok vagytok valakivel, akkor természetes, hogy a romantikus kapcsolatokról, vagy a hódításokról beszélgettek.

De, ha azon kapod magad, hogy minden részletet meg akarsz tudni „barátod” szerelmi életéről, ennek az is lehet az oka, hogy legbelül féltékeny vagy.

Ha azon kaptad magad, hogy személyes dolgokat is meg szeretnél róla tudni, hogy már-már tolakodóan kiváncsi kérdéseket szeretnél neki feltenni, akkor ennek nagy valószínűséggel az az oka, hogy a baráti érdeklődésnél komolyabban érdekel téged.

Gyakrabban beszélsz róla, mint ahogy az egy barátról megszokott?

Hébe-hóba, mindannyian beszélünk a barátainkról. Ugyanúgy, ahogy a kollégákról, az osztálytársakról, edzőtermi haverokról stb…

zt, hébe-hóba megtenni teljesen rendben van. De, ha csak egy személy van akit folyamatosan felhozol a beszélgetéseidben, függetlenül attól, hogy milyen témáról van szó, akkor ez ismét azt mutatja, hogy ő jár a fejében. Nagyon valószínű, hogy többet érzel iránta, mint amennyit kezdetben gondoltál.

Észereveszed, az apró részleteket?

Ha van valaki az életedben akihez közel állsz, de nem vagy biztos abban, hogy beleszerettél-e, tedd fel magadnak a kérdést, hogy észreveszed-e a vele kapcsolatos apróbb részleteket.

Vannak olyan furcsa szokásai, amelyeket mások nem vesznek észre? Észrevetted a szeme színét, tudsz-e személyes részleteket róla és tudod, hogy mit szeret és mit nem szeret? Hogy mi a kedvenc és legkevésbé kedvelt étele?

Ha igen, akkor nyilvánvalóan a barátinál nagyobb érdeklődést mutatsz iránta, ami valóban az iránta érzett vonzalmadra utalhat.

Romatikus gondolataid vannak róla? Ez szerelem!

Ha azon kapod magad, hogy romantikus gondolataid vannak valakivel kapcsolatban, ez egy nagyon egyértelmű jele annak, hogy szerelmes vagy, és jobban kedveled őt, mint egy barát.

Például még akkor is, ha barátokként lógtok együtt. Esetleg elgondolkoztál azon, mit tennél, ha randevúznál vele? Vagy azon, ha romantikus helyzetbe keverednél vele?

Titokban azt akarod, hogy felfigyeljen rád. Ez is lehet szerelem!

Amikor új ruhát vásárolsz magadnak, vagy új frizurát csiáltatsz magadnak, akkor titkon azt kívánod, hogy a egy bizonyos valaki felfigyeljen rád? Szeretnéd, ha azt gondolná, rólad hogy jól nézel ki? Ha igen, ez egy újabb jele annak, hogy romantikus érzelmeid lehetnek az érintett személy iránt.

Mindannyian szeretnénk jól kinézni, de ha extra erőfeszítéseket teszel a megjelenésed érdekében, van valaki, aki azonnal az eszedbe jut?

Megnyugtat a jelenléte.

Még akkor is, ha barátokkal vagyunk, néha úgy érezzük, hogy egy kicsit zárkózottnak kell lennünk. Úgy érezzük, hogy nem tudunk teljesen ellazulni, amikor velük vagyunk.

Ha azonban van egy ember, aki mellett úgy érzed, hogy nyugodt vagy akkor lehet, hogy erősen vonzódsz hozá. Úgy érzed, hogy mellette jól kell kinézned, ugyanakkor nyugodtnak érzed magad? Ha igen, akkor ő valóban jobban tetszeik neked, mint azt gondoltad.

Gyakran felmerül, hogy reagálna bizonyos helyzetben?

Ha vásárolni jársz, és olyasvalamivel találkozol az üzletben amiről tudod, hogy tetszene neki, rögtön elképzeled, hogyan reagálna rá, ha veled lenne?

Ráadásul az egyik első gondolatod az, hogy előkapod a telefont, hogy SMS-t küldj neki, vagy, hogy és elmondd neki amit láttál, mert tudja, hogy imádni fogja? Ez egy eléggé egyértelmű jele annak, hogy jobban szereted őt, mint a barátodat.

Féltékeny vagy? Ez szerelem!

Azon kapod magad, hogy féltékeny vagy akkor, ha a „barátod” másokkal tölt időt? Vagy akkor, ha valaki más is romantikus érdeklődést mutat iránta? Van-e ennél nyilvánvalóbb jele annak, hogy szereted őt?

Folyamatosan lesed a Facebook-oldalát, keresve megjegyzéseket a szerelmi riválisaiddal? Vagy érdeklődsz az iránt, hogy kivel kommunikálnak a telefonján?

Mindez arra mutat, hogy féltékeny vagy. Ha féltékeny vagy, fel kell tenned magadnak a kérdést, hogy miért van ez így.

El sem tudod képzelni az életed nélküle?

Ha egyszerűen nem tudod elképzelni, milyen lenne az életed a szóban forgó személy nélkül, ismét el kell töprengened azon, miért van ez így.

Természetesen vannak közeli barátaink, akikkel szeretünk együtt lenni, és akik remélhetőleg életünk részei lesznek halálunk napjáig. Ez, teljesen normális.

Ha azonban szó szerint el sem tudod képzelni az életed nélküle, akkor nyilvánvalóan vannak benne olyan mélyen gyökerező érzések, amelyek túlmutatnak a baráságon.

A romantikus szerelem, sok ember számára kulcsfontosságú cél. Akár voltál már szerelmes, akár még nem úgy gondolhatod, hogy a szerelem a romantikus élmények csúcsa.

Valakibe beleszeretni izgalmas, sőt felemelő érzés lehet. De idővel ezek az érzések valami mássá válhatnak. Ez a szerelem lágynak vagy nyugodtnak tűnhet. Előfordulhat, hogy azt gondolod, hogy „szeretem őt” a „szerelmes vagyok bele” helyett.

Ez az átalakulás nem feltétlenül jelenti azt, hogy bármi baj van a kapcsolatoddal.

Szeretni valakit ahelyett, hogy „szerelmesnek” éreznéd magad, egyszerűen csak azt szemlélteti, hogyan alakulnak ki a szerelmi érzések egy kapcsolat, különösen egy hosszú távú kapcsolat során.