Szerelmes sms-ek, szövegek udvarláshoz, csábításhoz, köszöntéshez és búcsúzáshoz...

Udvarlási tanácsok

A manipulatív emberek 7 viselkedési szokása

A manipulatív emberek 7 viselkedési szokása

A mások megértéséhez vezető út önmagunk megértésével kezdődik. Tehát tanuljunk tovább, fejlődjünk és navigáljunk együtt ezen az úton.

Gyakran észre sem vesszük, mikor manipulatív emberek vesznek körbe minket. Mert, a manipuláció egy ravasz művészet, gyakran a kedvesség fátyla alatt rejtőzik. Mindannyian találkoztunk már olyan emberekkel, akik segítőkészek, kedvesek, de úgy tűnik, hogy valamilyen rejtett tervük van.

Mosolyognak, és őszintén kedvesnek tűnnek, de a felszín alatt egy manipulatív mechanizmus játszhat szerepet. Ezt gyakran nehéz észre venni, de az alábbiakban találhatsz 7 olyan jellegzetes viselkedésmódot, amely segít a manipulatív egyének beazonosításában.

De ne feledd, hogy nem minden kedvesség színlelt! Nem minden kedves szó, manipulációs taktika. Fontos, hogy különbséget tegyünk az őszinte kedvesség, és a manipulatív viselkedés között. Merüljünk el ebben a hét viselkedésis formában, és vegyük észre a különbséget.

1) Túlságosan megnyerők

A megnyerő viselkedés hatékony eszköz lehet. Azok az embereknek akik manipulatívak, a megnyerő megjelenésüket kihasználva, gyakran ez a választott fegyverük. Ezek az emberek, általában melegséget és kedvességet sugároznak. Ügyesen bókolnak és úgy tűnik, hogy mindig a megfelelő időben mondják a megfelelő dolgot. Könnyű vonzalmat érezni irántuk a karizmájuk, és a látszólag őszinte érdeklődésük miatt.

Azonban ez a túlzott varázs, gyakran ködösítésként szolgál ahhoz, hogy elrejtsék a valós szándékaikat. Arra használják, hogy bizalmat építsenek és erős kapcsolatokat alakítsanak ki, és majd csak később kezdik manipulálni, ezeket a kapcsolatokat, a személyes hasznuk érdekében.

Ne feledd: nem minden kedves embernek vannak hátsó szándékai. Ettől függetlenül ez a túlzott, túlzó nyájasság, kedvesség néhány más viselkedéssel párosulva, potenciális vörös zászló lehet.

Ezt is olvasd el: Kivel érdemes randevúzni?

2) Ritkán ők a hibásak

Ez, ellentmondásosnak tűnhet. Végül is a kedves embereknek, sem kell minden esetben alázatosnak lenniük. De, azok a manipulatív emberek, akik a szép külsejüket kihasználva elsajátították a felelősség elhárításának művészetét is, lényegében bármilyen helyzetet elferdíthetnek. Ilyenkor elhitetik veled, hogy ők az áldozatok, vagy hogy a hiba máshol van.

Nem számít, mi történik, ők ügyesen elkerülik a felelősséget. Ehelyett bűntudatot használhatják arra, hogy finoman másokra hárítsák a felelősséget. Ez a viselkedés káros, mert aláássa a bizalmat. Mérgező környezetet teremt, ahol elkerülhető az elszámoltathatóság. Tehát figyelj oda azokra, akik soha nem tűnnek hibásnak. Mert ez, a manipulatív viselkedés jele lehet.

3) Van érzékük ahhoz, hogy azt éreztessék, adósuk vagy

Érezted már úgy, hogy valaki annyi szívességet tett neked, hogy végül már azt érezted, tartozol neki? Ez egy általános technika, amelyet a manipulatív emberek, előszeretettel használnak. Gyorsan segítő kezet nyújtanak, gyakran mindent megtesznek, hogy szívességeket tegyenek neked.

Ez az eladósodás érzését keltik, ami megnehezíti számodra, hogy nemet mondj, akkor amikor szükségük van valamire tőled. Ez a manipulációnak egy olyan egészségtelen formája, amely a kötelességfüggő ismeretségi kapcsolatokhoz vezethet.

Tehát, ha azon kapod magad, hogy folyamatosan kötelességednek érzed, hogy viszonozd a szívességeket, vagy bűntudatot érzel, amikor nem tudsz segíteni, akkor érdemes jobban odafigyelni a kapcsolat dinamikájára.

4) A manipulatív emberek, a finom kritika mesterei

Azok az emberek, akik manipulatívak, gyakran használják a kritika finom formáit, hogy ne legyenek sértők amikor másokat becsmérelnek. Lehet, hogy aggodalomnak vagy humornak álcázzák, ami megnehezíti, hogy könnyedén észre vegyük.

Például mondhatnak valami ilyesmit: „Imádom, hogy bármilyen ruhát felveszel…”, vagy „Olyan bátor tőled, hogy ilyen bizonytalan karrier ellenére is magabiztos vagy…” A felszínen ezek a megjegyzések bókoknak tűnhetnek, de valójában teljesen egyértelmű kritikák.

Tehát, ha úgy találod, hogy valaki mindig finom kritikával illet téged, itt az ideje, hogy átértékeld a vele való kapcsolatod.

Ezt is olvasd el: 80 kérdés, fiúknak

5) A manipulatív emberek, a bűntudatot fegyverként használják

A bűntudat erőteljes érzelem, és a manipulatív egyének pontosan tudják, hogyan kell használni. Képesek bármilyen helyzetet megfordítani azért, hogy bűntudatot keltsenek benned. Még akkor is, ha valójában semmi rosszat nem tettél.

Előfordult már, hogy bocsánatot kértél, amikor nem te vagy a hibás, csak azért, hogy megnyugtass valakit? Mindenki csinált már ilyet. Na ez, egy klasszikus manipulációs taktika. Ők játsszák az áldozatot, bűntudatot keltve benned az érzéseik vagy a kialakult helyzetük miatt, és mielőtt észre vennéd, azt teszel, amit csak akarnak, hogy enyhítsd a bűntudatodat.

Ne feledd, az rendben van, ha kiállsz magadért! Rendben van, ha nem hagyod, hogy indokolatlan bűntudat irányítsa a tetteidet. Az egészséges kapcsolatok, nem járnak állandó bűntudatkeltéssel.

6) Mindig képben vannak

Albert Einstein egyszer azt mondta: „A tudás egyetlen forrása, a tapasztalat.” De, amikor olyan emberekről van szó, akik manipulatívak a kedvességük mögött úgy tűnik, hogy speciális képességük van arra, hogy többet tudjanak a kelleténél.

Mindig képben vannak mindennel, és mindig tisztában vannak a legújabb eseményekkel. Ezeket az információkat a saját előnyükre, vagy a helyzetek finom irányítására használhatják. Mintha lenne egy hatodik érzékük ahhoz, hogy megszerezzék azokat az információkat, amit manipulációra lehet használni.

A tudás hatalom, de rossz kezekben a manipuláció eszközévé válhat. Ha úgy érzed, hogy valaki többet tud az életedről, mint kellene, lépj egyet hátra, és mérd fel a helyzetet.

Ezt is olvasd el: 5 módszer az egészséges kapcsolathoz

7) A manipulatív emberek, sosem igazán sebezhetők

A sebezhetőség, a valódi kapcsolatok elengedhetetlen része. Arról szól, hogy megnyílj, hogy megmutasd valódi énedet, annak minden hibájával és bizonytalanságával együtt.

De a manipulatív emberek számára, akik a kedvességük álcáját használják, a sebezhetőség olyan kockázat, amelyet nem hajlandók vállalni. Lehet, hogy olyan történeteket osztanak meg, amelyek számodra rokonszenvesnek tűnnek. De, ritkán fogod látni, hogy felfedik a valódi érzéseiket, vagy beismernék a saját hiányosságaikat.

Olyan, mintha mindig maszkot viselnének, és soha nem fednék fel, a valódi énjüket. A valódi sebezhetőség hiánya, egyoldalú kapcsolatot teremt. Olyat, ahol te nyitott és őszinte vagy, de ők továbbra is ellenőrzés alatt tartják az érzéseiket.

Tehát ha valaki mindig tökéletes, és sosem válik sebezhetővé, akkor itt az ideje, hogy közelebbről megvizsgáld azt a kapcsolatot.

A felszínen túlra tekintve

Az emberi viselkedés birodalma, hatalmas és összetett. Tele van árnyalatokkal, és apróságokkal. Ahogy megismerted ezt a hét viselkedési mintát, számodra is világossá vált, hogy a kedvesség felszíne alatt a manipuláció szándéka rejtőzhet.

Fontos megjegyezni, hogy nem minden kedvesség csak látszat, és nem minden segítő szándék mögött áll hátsó szándék. De ezeknek a viselkedéseknek a felismerése felhatalmazhat minket arra, hogy megfontoltabb döntéseket hozzunk, az életünkben részvevő emberekről.

A manipuláció, annak jelei, és a megértésének útja folyamatos. Türelmet, empátiát és mindenekelőtt nagyfokú önismeretet igényel. Ahogy mélyebbre ásunk ebben a dologban, elkezdjük megtalálni az egészségesebb kapcsolatokat, amelyek bizalmon, tiszteleten és valódi kapcsolaton alapulnak. Az igazi elégedettség belülről fakad azáltal, hogy elfogadjuk az élet kihívásait, jelentőségteljes kapcsolatokat ápolunk, és hűek maradunk önmagunkhoz.

Ne feledd, hogy a mások megértéséhez vezető út önmagunk megértésével kezdődik. Tehát tanuljunk tovább, fejlődjünk és navigáljunk együtt ezen az úton.