Szerelmes sms-ek, szövegek udvarláshoz, csábításhoz, köszöntéshez és búcsúzáshoz...

Udvarlási tanácsok

10 dolog, amit a magabiztos ember nem tesz a kapcsolatában

10 dolog, amit a magabiztos emberek soha nem tesznek meg a kapcsolatokban

A magabiztosságnak számos formája van, az arroganciától, a csendes önbizalomig. Az igazi önbizalom – szemben azzal a hamis önbizalommal, amelyet az emberek a bizonytalanságuk elfedésére terveznek – teljesen egyedi ismertetőjelekkel rendelkezik.

A kapcsolatok bonyolultak lehetnek, igaz? Tudod, mi teszi egyszerűbbé a kapcsolatokat? A bizalom! Nem csak arról van szó, hogy mit tesznek a magabiztos emberek, hanem arról is, hogy mit nem.

Az alábbiakban megnézünk tíz olyan dolgot, amit a magabiztos ember elkerül, a szerelmi életében.

1. A magabiztos ember, nem keres állandó megnyugvást

A magabiztos ember bízik abban a kötelékben, amelyet partnerükkel megosztanak. Mindenkiben vannak kétségek. Minden, normális értékrenddel rendelkező ember elbizonytalanodik néha. De, a magabiztos emberek nem kérnek állandóan megerősítést vagy megnyugvást a másik féltől.

Tisztában vannak a saját értékeikkel, ezért nem kell nekik ismételten elmondani, hogy szeretik, vagy értékelik őket. Ez nem azt jelenti, hogy ellenzik a megerősítő viselkedést, vagy a bókokat. Igazából, ezeket mindenki élvezi. De, a kapcsolatuk stabilitása nem azon múlik, hogy a partnerük, folyamatosan dicséri-e őket.

Ezt is olvasd el: Hogyan legyél határozott férfi, a lányok közelében

2. A magabiztos ember, nem hasonlítja össze kapcsolatát, másokéval

Mindannyian lapozgattunk a közösségi médiában, láttuk már egy házaspár „tökéletes” tengerparti nyaralását, vagy az évfordulós vacsorájukat.
Ilyenkor, sokunknak eszébe jut, hogy: „A mi kapcsolatunk, miért nem ilyen?

De itt van a dolog: a magabiztos egyének tudják, hogy minden kapcsolat egyedi. Azonban, ha komolyabbban belegondolsz hamar rájösszk, hogy ami működik az egyik párnál, az katasztrófa lehet a másiknak.

A magabiztos emberek tudják, hogy ha a szerelmi történetüket összehasonlítják valaki máséval, az a szükségtelen stressz tökéletes receptje.

Becsben tartják a saját útjukat. Az abban található furcsaságokat és minden mást, ami a kapcsolatukhoz tartozik. Tudják, hogy az igazi kapcsolatok, nem csak napsütésből, és néhány felhőből állnak.

3. Nem riadnak vissza az egyedülléttől

Igazából, a magabiztos emberek nagyra értékelik, az egyedül töltött időt. Az ember általában azt hinné, hogy minden pillanatot a partnerükkel akarnak tölteni. De, nem így van. A valóságban megértik az önreflexió, és a személyes tér fontosságát.

Tudják, hogy egy kapcsolat két önnálló személyből áll. Saját szenvedélyeik, hobbijuk ápolásával, vagy egyszerűen csak egy kis „én-idő” eltöltésével, több lendületet és mélységet visznek a partnerségbe.

Ez olyan, mintha egy rövid szünetet tartanál, egy maraton alatt. Kicsit, kipihened magad, így tovább és erősebben futhatsz.

Ezt is olvasd el: 9 konkrét jele annak, ha erőlteted a kapcsolatot

4. A magabiztos ember, nem tesz úgy, mintha minden rendben lenne

Senkinek sem a napsütés, és szivárvány a kapcsolata a hét minden napján, 24 órában. A magabiztos emberek ezt megértik. Nem bátor arcot öltenek magukra, és úgy tesznek, mintha nem lennének nézeteltéréseik vagy nehéz napjaik.

Ha idegesek, vagy valami zavarja őket, nem temetik a szőnyeg alá, és nem vágnak jópofát a problémákhoz.

Van bátorságuk azt mondani: „Hé, baj van”, vagy „Beszélnünk kell, erről”.

Nyers, néha rendetlen, de őszinte. Mert megértik, hogy a legerősebb kapcsolatok az igazságra, és a sebezhetőségre épülnek. Nem pedig, a tökéletes illúziókra.

5. Nem hagyják, hogy a féltékenység átvegye az irányítást

A féltékenység természetes érzelem. Mindannyian éreztük már ezt a fájdalmat.

De itt, kiemelkednek a magabiztos egyének. Nem hagyják, hogy a féltékenység befolyásolja a tetteiket, vagy a döntéseiket egy kapcsolatban.

Ahelyett, hogy elhamarkodott következtetéseket vonnának le, vagy vádaskodnának, inkább hatékonyan kommunikálnak. Kérdéseket tesznek fel, tisztánlátásra törekszenek, és ami a legfontosabb, megbíznak a partnerükben.

Röviden: megtanulták, hogy a féltékenységet hogyan kezeljék. Nem hagyják, hogy beszennyezze a szerelmüket, az érzéseiket.

6. A magabiztos ember, nem áldozza fel az alapvető nézeteit

Pszichológiai tanulmányok szerint, a kiteljesedő kapcsolat egyik fő pillére, a közös értékek megléte. Értékrend, világkép, stb… A magabiztos emberek tudják ezt, és szorosan ragaszkodnak az alapvető elveikhez. Még akkor is, ha ellentétes nézőpontokkal, vagy nyomással szembesülnek. Ez, természetesen nem zárja ki a meggyőzhetőséget. Vagyis, ha megcáfolják azt, amiben hisznek, képeset átértékelni a nézeteiket.

Bár, kapcsolatukban nyitottak a kompromisszumokra, és folyamatosan tanulnak a partnerüktől, megtartják azokat az alapvető értékeket, amelyek meghatározzák a sze3mélyiségüket.

Ez a megingathatatlan alap az, amely nemcsak a hasonló gondolkodású lelkeket vonzza, hanem a valódi, tartós kapcsolatok alapját is képezi. Tehát bár csábító lehet a „csíkokat a partner mintájának megfelelően megváltoztatni”, a magabiztos egyének megértik, hogy hosszú távon érdemes hűnek maradni önmagukhoz.

Ezt is olvasd el: 36 jele annak, hogy egy férfi érzelmileg kötődik hozzád

7. Nem hibáztatnak

Hibák történnek, félreértések bukkannak fel, és néha a dolgok félremennek. Ez, minden kapcsolat szerves része. Azonban, a magabiztos emberek kerülik a kísértést, hogy mindig partnerüket hibáztassák.

Ahelyett, hogy ujjal mutogatnának, hátrálnak egy lépést, elgondolkodnak, és mérlegelik saját szerepüket bármilyen viszályról is legyen szó.

Ez, nem az önvádról szól! Ez, kizárólag a kölcsönös elszámoltathatóságról szól. Inkább a „mi” hatalmában hisznek, mint a „te kontra én”-ben. A közös megoldásra összpontosítanak, nem pedig annak megállapítására, hogy ki hibázott.

8. Nem félnek, a sebezhetőségtől

Sokan hisznek abban az állításban, miszerint a legerősebb emberek, mindíg páncélt viselnek. Pedig, nem azok a legerősebbek, hanem azok, akik tudják, hogy azt a páncélt, mikor kell levenni.

A magabiztos emberek a kapcsolataikban, alkalmazzák ezt az életszemléletet. Nem félnek megmutatni a gyengébb oldalukat, nem félnek beismerni, ha félnek, vagy könnyet ejteni a partnerük előtt.

Megértik, hogy az igazi intimitás nem csak a boldog pillanatok megosztásából áll. Megértik, hogy az intimitás lényege, a lélek, a félelmek, az álmok és a bizonytalanság megmutatásából is áll.

A falak lebontásával a magabiztos emberek egy mélyebb, őszintébb kapcsolatot alakítanak ki a partnereükkel. Tudván, hogy az igazi erő gyakran abban rejlik, hogy megmutatják az igazi énjüket. Ettőlo válnak hiteles partnerré.

9. Nem ragadnak le a kényelemben

Ha, a magabiztos ember rájön, hogy egy kapcsolat nem szolgálja sem őt, sem partnerüket, van bátorságuk mindent átértékelni. Ha szükséges, elmennek.

Nem ragaszkodnak a partnerükhöz csak azért, mert félnek az egyedülléttől, vagy mert hozzászoktak, bizonyos megszokásokhoz.

Felismerik, ha a szerelem függőséggé válik. Felismerik, ha a kényelem önelégültséggé válik. Nem a kőszívűségről van szó. Hanem, annak beismeréséről, hogy néha mindkét érintett fél számára az a legszeretetteljesebb dolog, ha elengedjük egymást.

Előnyben részesítik az érzelmi egészséget, és a kölcsönös érzelmi fejlődést, a „tökéletes” kapcsolat látszatánál.

Ezt is olvasd el: 9 konkrét jele annak, ha erőlteted a kapcsolatot

10. Nem a kapcsolati állapotukon mérik a saját értéküket

Mindennek középpontjában a magabiztos emberek tudják, hogy az értéküket nem az határozza meg, hogy kapcsolatban vannak-e, vagy sem. Ápolják és értékelik partnerkapcsolataikat de, nem tekintik azt a méltóságuk jelvényének.

Akár egyedülállóak, akár kapcsolatban vannak, akár valahol a kettő között, az önérzetük rendíthetetlen marad. Mélyen szeretnek és teljes mértékben elköteleződnek, amikor valakivel együtt vannak. De azt is megértik, hogy a kapcsolat az életük része, nem pedig annak egésze. Az önbecsülésük abban gyökerezik, hogy kik ők mint önálló egyének, nem mint .

Csodálják a személyes eredményeket, az egyéni fejlődést és önmaguk valamint társuk szeretetét. Tudván, hogy teljes énjüket hozzák minden kapcsolatba, amelybe belépnek.